kozanitvbanner1363x131pix

banner 728x90 PJC 4

b834pix

ecofloor230

ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 1

pantelidisGIF834pix

asepop 2021 a

artinhouse2

garden hall banner1

musicart834pix

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

Στο Πρίντιζι ρυμουλκείται το Norman Atlantic: Μακάβρια ασυνεννοησία, ακόμη άγνωστος ο αριθμός νεκρών και αγνοουμένων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 3 οι νεκροί και 10 οι Έλληνες αγνοούμενοι μετά την ανακοίνωση ότι ο Γεώργιος Δούλης, που ήταν ο πρώτος που ανακοινώθηκε ότι είναι νεκρός, είναι αγνοούμενος - 236 οι διασωθέντες έλληνες

- Σήμερα Παρασκευή 2/1 αναμένεται στο λιμάνι του Πρίντιζι το πλοίο Norman Atlantic, η ρυμούλκηση του ξεκίνησε στις 18:15 της Πέμπτης. Θα ερευνηθεί εξονυχιστικά για να διαπιστωθεί εάν σε αυτό βρίσκονται άτομα που θεωρούνται αγνοούμενα. Στην Ιταλία μεταβαίνουν, απελπισμένοι από την ασυνεννοησία, οι συγγενείς των 10 έλληνων αγνοούμενων.

Οι εξελίξεις των προηγούμενων ημερών εδώ.

Συνεχής ενημέρωση:

Παρασκευή 2/1/2015

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πρίντιζι το πλοίο Norman Atlantic, η ρυμούλκηση του οποίου ξεκίνησε στις 18:15 της Πέμπτης. Το πλοίο θα ερευνηθεί εξονυχιστικά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν σε κάποιους από του χώρους του βρίσκονται άτομα που θεωρούνται αγνοούμενα, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και η έρευνα των πραγματογνωμόνων για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το γκαραζ.

Την ίδια ώρα, τραγικές διαστάσεις παίρνει η σύγχυση που επικρατεί με τις λίστες των νεκρών και των αγνοουμένων του Norman Atlantic. Πέντε ημέρες μετά την ναυτική τραγωδία, το απίστευτο και μακάβριο αλαλούμ συνεχίζεται. Μαρτύριο ζουν οι συγγενείς των Ελλήνων, που ακόμη δεν γνωρίζουν τι απέγιναν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

Στην Ιταλία, αεροπορικώς, θα μεταβούν το μεσημέρι οι συγγενείς των δέκα, φερόμενων ως αγνοουμένων, επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic», στο οποίο την Κυριακή 28/12 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του υπό αδιευκρίνιστη αιτία.Επισήμως από την ιταλική πλευρά έχουν ταυτοποιηθεί και γνωστοποιηθεί προς τις ελληνικές Αρχές δύο νεκροί Έλληνες επιβάτες του μοιραίου πλοίου, ενώ δέκα άτομα φέρονται ως αγνοούμενα.

Χθες αργά το βράδυ, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης απέστειλε έγγραφο στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, στο οποίο έκανε γνωστό ότι ο Γεώργιος Δούλης δεν είναι θανών και συγκαταλέγεται στην λίστα των ανθρώπων για τους οποίους προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφόρηση. 

Η ανακοίνωση για το... λάθος στην ταυτοποίηση του Γ. Δούλη ήρθε την στιγμή που εξελισσόταν και συνεχίζει να εξελίσσεται ένα θρίλερ σχετικά με τα στοιχεία ενός ακόμη Έλληνα επιβάτη του πλοίου. Η σορός βρίσκεται στο Μπάρι της Ιταλίας. Οι συγγενείς του ανθρώπου που πιθανολογείται ότι ανήκει η σορός έχουν στείλει φωτογραφίες στις ιταλικές αρχές. Ωστόσο, ακόμη δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Τις επόμενες ημέρες, οι συγγενείς θα μεταβούν στην Ιταλία. 

Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας επικοινώνησε με όλους τους συγγενείς των αγνοουμένων και τους έχουν δοθεί όλες οι οδηγίες προκειμένου να ταξιδέψουν στην γειτονική χώρα.

 

Την ίδια ώρα στην Ιταλία, συνεχίζεται η έρευνα που έχει διατάξει ο εισαγγελέας για τα αίτια της τραγωδίας. Χθες, κατέθεσε ο Ιταλός πλοίαρχος Αρτζίλιο Τζιακομάτσι, που βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της εξ αμελείας πολλαπλής ανθρωποκτονίας, εξ αμελείας ναυαγίου και εξ αμελείας πρόκλησης τραυμάτων. 

 

(στις φωτογραφίες, το Νόρμαν Ατλάντικ κατά την εν εξελίξει ρυμούλκησή του)

Πέμπτη 1/1/2015

23:00 Το αλαλούμ στην ενημέρωση για τη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic κορυφώνεται! Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας, «λόγω λανθασμένης πιστοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων ιταλικών αρχών, ο Γεώργιος Δούλης δεν είναι θανών αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος». Πλέον, ο Γεώργιος Δούλης προστίθεται στη λίστα με τους Έλληνες αγνοούμενους, οι οποίοι ανέρχονται τώρα σε δέκα. 

18.15  Στις 6.15 το απόγευμα ξεκίνησε η ρυμούλκηση του πλοίου «Norman Atlantic», στο οποίο την Κυριακή 28/12 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του υπό αδιευκρίνιστη αιτία και ήταν σε κοντινή απόσταση από τις αλβανικές ακτές.

18.00 Κουρασμένος δήλωσε ο καπετάνιος του «μοιραίου» πλοίου Norman Atlantic ο οποίος δήλωσε πως επιθυμούσε να φέρει όλους τους επιβάτες πίσω σώους. Ο Argilio Giaxomazzi σύμφωνα με την RAI ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τους αγνοούμενους του πλοίου τόνισε ότι ήθελε να τους σώσει όλους.

Έλληνας και ο τέταρτος νεκρός, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές.

Τα στοιχεία ενός ακόμα ατόμου η σορός του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε οδηγό φορτηγού, αναζητούν οι ιταλικές Αρχές, οι οποίες ζήτησαν ήδη από τους φερόμενους ως συγγενείς του να μεταβούν στην Ιταλία για αναγνώριση. Εφόσον ταυτοποιηθεί η σορός, θα πρόκειται για τον τέταρτο Έλληνα νεκρό, επιβάτη του πλοίου «Norman Atlantic».

Mε πλοίο Superfast έφτασαν την Πρωτοχρονιά στην Πάτρα οι Έλληνες-μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic. Όσο για το πλοίο, η ρυμούλκηση του δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς τη νύχτα έφτασε στην Αθήνα το C-130 με 23 διασωθέντες του Norman Atlantic

_________________________

 

Τετάρτη 31/12

19.40  Η λίστα των αγνοούμενων Ελλήνων επιβατών

Το ΥΕΝ το βράδυ της Τετάρτης 31/12 έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τους Έλληνες αγνοούμενους του Norman Atlantic:

Είναι οι:

1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

18:35 Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην Αδριατική, όπου πνέουν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ, θα δοθεί πιθανότητα το πράσινο φως από τις ιταλικές αρχές για τη ρυμούλκηση του πλοίου «Norman Atlantic», στο οποίο την Κυριακή 28/12 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του υπό αδιευκρίνιστη αιτία και παραμένει σε κοντινή απόσταση από τις αλβανικές ακτές.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέλος πληρώματος ρυμουλκού πλοίου που βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας, το μοιραίο πλοίο έχει δεθεί ήδη από το ιταλικό ρυμουλκό με βοήθεια ειδική ομάδας που επιβιβάστηκε για λίγη ώρα στο πλοίο ενώ στην περιοχή παραμένουν και τα υπόλοιπα πέντε ρυμουλκά που θα συνδράμουν στην όλη επιχείρηση.
Επίσης ειδικές ομάδες επιβιβάστηκαν για κάποιες ώρες στο πλοίο χωρίς να έχει δοθεί καμία επίσημη ενημέρωση από τις ιταλικές αρχές για την κατάσταση που υπάρχει μέσα σε αυτό και αν η φωτιά συνεχίζει να καίει λόγω των εύφλεκτων υλικών.
Πρόσθεσε επίσης ότι η ιταλική ακτοφυλακή φέρεται να έχει αποδεσμεύσει το μεγαλύτερο μέρος των πλοίων που βρίσκονταν για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή και παραμένει μόνο ένα ιταλικό πλοίο που ολοκλήρωσε κάποιες έρευνες και θα αποδεσμευθεί κι αυτό με τη σειρά του.
Ιταλικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση έχει ζητήσει το πλοίο να μεταφερθεί στο λιμάνι του Μπρίντιζι.

  Το όνομα του τρίτου νεκρού Ελληνα επιβάτη
 

17:37 Όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα, ο τρίτος νεκρός, μετά τον Γιώργο Δούλη και τον Κώστα Κουφόπουλο, είναι ο Νικόλαος Παράσχης, οδηγός βυτιοφόρου, ηλικίας 58 ετών. Καταγόταν από τη Ζάκυνθο και ήταν πατέρας δύο παιδιών. Η ανακοίνωση αναφέρει : "Επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Νικόλαο Παράσχη".

17:50 Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφέρει 21 από τους διασωθέντες του πλοίου Norman Atlantic από το Μπρίντιζι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το αεροσκάφος θα απογειωθεί από την ιταλική πόλη το απόγευμα. Εξάλλου, ένα ελικόπτερο S- 70 του Πολεμικού Ναυτικού και ένα AB- 205 της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετέχουν σε νέα επιχείρηση έρευνας στην Αδριατική για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων του ιταλικού πλοίου. Τα υπόλοιπα εναέρια μέσα αποδεσμεύθηκαν των επιχειρήσεων έρευνας.


17:00 Στους τρεις ανέρχονται επισήμως οι νεκροί Έλληνες επιβάτες του Norman Atlantic, καθώς πριν από λίγο ταυτοποιήθηκε και ένα τρίτο άτομο. Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

16:50 Στην Αθήνα έχουν φτάσει περίπου 100 Έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic που ταξίδεψαν με πτήση της Aegean από το Πρίντεζι της Ιταλίας. Οι διασωθέντες είχαν αποβιβαστεί αργά το βράδυ της Τρίτης από το ελικοπτεροφόρο San Giorgio και το σκάφος Durand de la Penne του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.Το αεροπλάνο  έφτασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι. Η πτήση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί νωρίτερα, αλλά λόγω καιρού αυτό δεν κατέστη δυνατό.

 98 οι αγνοούμενοι επιβάτες σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Μπάρι

16:35 «Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει ενενήντα οκτώ επιβάτες του Norman Atlantic» δήλωσε ο εισαγγελέας του Μπάρι Τζιουζέππε Βόλπε.

Σύμφωνα με τον κ. Βόλπε, «τις τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα ογδόντα ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά δεν προκύπτει να υπάρχει κάποιο δεύτερο πλοίο, το οποίο να έχει επιβιβάσει διασωθέντες».

Ο εισαγγελέας του Μπάρι προέβη στις νέες αυτές δηλώσεις μετά την άφιξη στο Μπρίντιζι του ελικοπτεροφόρου «Σαν Τζόρτζιο», χθες βράδυ, το οποίο μετέφερε 216 διασωθέντες, και του πλοίου Jannette, το οποίο αγκυροβόλησε σήμερα το πρωί στον Τάραντα, με 38 ναυαγούς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο Norman Atlantic έχει δεθεί σε ρυμουλκό, αλλά οι κακοκαιρία δεν επιτρέπει την προσέγγισή του στην Κάτω Ιταλία. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα ρυμουλκηθεί, τελικά, στο αλβανικό λιμάνι του Αυλώνα.

15:55 Στην Αθήνα μεταφέρονται οι διασωθέντες Έλληνες επιβάτες του Norman Atlantic, που επρόκειτο να «πετάξουν» νωρίς το πρωί από το Μπρίντιζι (η παρακάτω φωτογραφία, από την αποβίβαση από το πλοίο San Giorgio) αλλά δεν κατέστη δυνατό λόγω της χιονόπτωσης, που πάγωσε την πίστα του ιταλικού αεροδρομίου. Ύστερα από καθαρισμό του διαδρόμου από ειδικά μηχανήματα, το αεροσκάφος της Aegean, που διατέθηκε δωρεάν για τη μεταφορά των ταξιδιωτών, απογειώθηκε με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

14:20 Η Αλβανία έδωσε σήμερα την άδεια στο οχηματαγωγό Norman Atlantic. Η επιχείρηση θα αρχίσει μόλις το επιτρέψουν οι μετεωρολογικές συνθήκες και το πλοίο θα οδηγηθεί πιθανότατα στο Μπρίντιζι.  Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μέλος πληρώματος ρυμουλκού που βρίσκεται στην περιοχή, το Norman Atlantic έχει δεθεί από ιταλικό ρυμουλκό, ενώ πάνω στο πλοίο επιβιβάστηκε και εξειδικευμένο προσωπικό. Στην περιοχή βρίσκονται πέντε ρυμουλκά.

14:00 Σε λίγη ώρα αναμένεται στο λιμάνι του Τάραντα της Ιταλίας το πλοίο «Aby Jeannette» που μεταφέρει διασωθέντες από το «Νorman Atlantic», και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέσα σ’ αυτό βρίσκονται 26 Eλληνες.

10:55 Καταθέτουν τα μέλη του πληρώματος του «Norman Atlantic»

9:15 Tο σύνολο των Ελλήνων επιβατών που έχουν διασωθεί και βρίσκονται είτε σε πλοία που συμμετέχουν στην επιχείρηση είτε σε ελληνικό έδαφος, ανήλθε σε 236 άτομα σε σύνολο 268, που επέβαιναν στο μοιραίο πλοίο «Norman Atlantic».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το σύνολο των επιβατών που επέβαιναν στο πλοίο, ανέρχεται σε 475 άτομα, εκ των οποίων 268 ήταν Έλληνες. Δύο από τους Έλληνες έχουν ταυτοποιηθεί ως νεκροί και συνεχίζεται η αναζήτηση εντοπισμού άλλων 30. Το σύνολο των διασωθέντων (επιβάτες και πλήρωμα) ανέρχεται σε 432 άτομα. 

Η διασταύρωση στοιχείων των επιβατών που επέβαιναν στο μοιραίο πλοίο «Norman Atlantic» συνεχίζεται από τις ιταλικές, αλλά και από τις ελληνικές αρχές.  Η πυρκαγιά στο πλοίο Norman Atlantic έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 13 ανθρώπους -μεταξύ των οποίων και δύο Αλβανοί ναυτικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης-, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι τα θύματα θα είναι περισσότερα αφού οι ιταλικές αρχές έχουν διαπιστώσει ήδη την παρουσία παράνομων μεταναστών μεταξύ των επιβατών και θεωρούν μη αξιόπιστη τη λίστα των επιβαινόντων.

 

Εν τω μεταξύ, εκατόν τριάντα άτομα, εκ των οποίων 118 Έλληνες, επιβάτες του μοιραίου πλοίου «Norman Atlantic», αποβίβασε στο λιμάνι του Μπρίντιζι το ιταλικό πολεμικό πλοίο «San Giorgio» (παρακάτωφωτογραφίες της Republica).  Πολλοί Έλληνες που αποβιβάστηκαν από το ελικοπτεροφόρο San Giorgio και το σκάφος Durand de la Penne του ιταλικού πολεμικού ναυτικού αργά το βράδυ της Τρίτης, παραμένουν στο Πρίντεζι της Ιταλίας, καθώς η πτήση για τον επαναπατρισμό τους δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.  Εάν ο καιρός το επιτρέψει, αναμένεται να φθάσουν στο «Ελ.Βενιζέλος» στις 11:00 σήμερα, Τετάρτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Πρίντεζι, όταν 205 διασωθέντες, μεταξύ αυτών 106 Έλληνες, αποβιβάστηκαν στο Πρίντεζι από το ελικοπτεροφόρο. Στο λιμάνι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς συγγενικά τους πρόσωπα, αναμένοντας με αγωνία να σφίξουν στην αγκαλιά τους ξανά τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι διασωθέντες οδηγήθηκαν σε ειδικούς χώρους υποδοχής για να τους εξετάσει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ τους δόθηκαν ρούχα. Μέλη του πληρώματος που ήταν μεταξύ των διασωθέντων οδηγήθηκαν στο κεντρικό λιμεναρχείο στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η ιταλική δικαιοσύνη.

 

 

   

Νωρίτερα:


Στους 13 ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών η ιταλική ακτοφυλακή μεταξύ των οποίων δύο έλληνες και δύο αλβανικής καταγωγής ναυτικοί που επέβαιναν σε πλοίο το οποίο επιχειρούσε να ρυμουλκήσει το Norman Antlantic και χτυπήθηκαν απο καλώδιο.

Τη Τρίτη ταυτοποιήθηκε ένας από τους δυο νεκρούς, πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κουφόπουλο απο την Ημαθία. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και δύο Ιταλοί οδηγοί φορτηγών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο πλοίο. Τα πτώματα των άτυχων ανδρών αναγνωρίστηκαν από συναδέλφους τους που εργάζονται στην περιοχή της Νάπολης. 

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα στους 236 ανέρχονται οι έλληνες διασωθέντες σε σύνολο 268, ενώ συνεχίζεται η διασταύρωση των ονομάτων. Εμπλοκή με τις λίστες διασωθέντων και επιβαινόντων μεταξύ Αθήνας και Ρώμης, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαφοροποίηση και ως προς τον αριθμό των αγνοουμένων.

Ο εισαγγελέας του Μπάρι δήλωσε ότι το πλοίο είχε 499 συνολικά επιβαίνοντες καθώς μετέφερε και μετανάστες .Εξέφρασε φόβους για την ύπαρξη αρκετών ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στα αμπάρια του πλοίου.

«Επαφίεται στη δικαιοσύνη να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος» δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι από τα Τίρανα όπου πραγματοποίησε επίσκεψη-αστραπή χθες το απόγευμα.

Ερωτήματα προς την κυβέρνηση για την υπόθεση απευθύνει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την να ζητήσει συγνώμη από τους επιβάτες και τους συγγενείς τους σχετικά με τη σύγχυση που επικρατεί αναφορικά με την ταυτοποίηση των στοιχείων των επιβαινόντων.

Στο μεταξύ, διώκονται ο Ιταλός πλοίαρχος του Norman Atlantic και η εταιρεία για πολλαπλή ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες και η υπόθεση ανατέθηκε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, η οποία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για δύο κακουργήματα: για διατάραξη της υδάτινης συγκοινωνίας, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και από την οποία επήλθε θάνατος, και για εμπρησμό. Αποποίηση ευθυνών από τον αρμόδιο Υπουργό. Στην απάντηση του ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ισχυρίζεται πως την  αποκλειστική ευθύνη για τον συντονισμό της επιχείρησης έχει η Ιταλική πλευρά.
 

 

http://left.gr/

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).