Καμία αλλαγή στις μερίδες των fast food εδώ και 20 χρόνια

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ποσότητα που σερβίρουν οι αλυσίδες γρήγορου φαγητού σε ένα τυπικό γεύμα, καθώς και οι θερμίδες που αυτό περιέχει, έχουν μείνει σχεδόν απαράλλαχτα από το 1996 μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα

στις ΗΠΑ, η οποία διεξήχθη από το πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης υπό την αιγίδα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Μετά την επιστημονική ανάλυση σε τέσσερις από τις δημοφιλέστερες τροφές που πωλούνται σε εστιατόρια fast food, δηλαδή το τσίζμπεργκερ, οι τηγανητές πατάτες, το τηγανισμένο κοτόπουλο και τα αναψυκτικά, έδειξε ότι το μέσο μέγεθος μερίδας και το θρεπτικό περιεχόμενο σε κάθε περίπτωση δεν έχει αλλάξει πολύ σε 18 χρόνια (τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από το 1993 έως και το 2013).

"Υπάρχει μια αντίληψη ότι τα εστιατόρια γενικότερα έχουν αυξήσει σημαντικά την ποσότητα φαγητού στις μερίδες τους τα τελευταία χρόνια, αλλά στην περίπτωση των fast food αυτό δεν φαίνεται να επαληθεύεται», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια, Alice H. Lichtenstein.

Οι τηγανιτές πατάτες, ωστόσο, έχουν υποστεί κάποιες αλλαγές. Τα επίπεδα κορεσμένων λιπαρών τους άρχισαν να πέφτουν από το 2001 και μετά, ενώ και τα trans λιπαρά που περιέχουν μειώθηκαν μεταξύ του 2005 και του 2009.

Και ενώ η ποσότητα της τυπικής μερίδας και η θερμιδική της αξία έμειναν σχεδόν ίδιες, τα fast food εξακολουθούν να είναι πολύ παχυντικά γεύματα. Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι το απλό cheeseburger (μαζί με πατάτες και αναψυκτικό) κυμαινόταν από 1.114 έως 1.757 θερμίδες, ανάλογα με το εστιατόριο. Αυτό αντιστοιχεί στο 57% έως 88% των ημερήσιων θερμίδων για ένα άτομο. Όλα τα γεύματα βρέθηκαν επίσης να είναι εξαιρετικά υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι.

http://www.onmed.gr/

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001