kozanitvbanner1363x131pix

banner 728x90 PJC 4

b834pix

ecofloor230

ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 1

pantelidisGIF834pix

asepop 2021 a

artinhouse2

garden hall banner1

musicart834pix

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

Τα σημεία που διαφοροποιούν τη σημαία μας από όλους τους άλλους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Θανάσης Τσιριγώτης

Η πολιτική συνεργασία του Μ–Λ ΚΚΕ και του ΚΚΕ (μ-λ) που κατέληξε και στην κοινή εκλογική εμφάνιση είναι γεγονός.

Για την ακρίβεια αποτελεί δείγμα της πολιτικής κινητικότητας στ’ αριστερά, αν εξαιρέσουμε τη βουβή προσχώρηση – πολλές φορές άνευ όρων - στον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαιρετίζουμε τον κοινό πολιτικό βηματισμό που δεν είναι εύκολος αν μετρήσουμε τριάντα χρόνια παράλληλης δράσης των δύο οργανώσεων.
Μέσα σε δύσκολες συνθήκες αποδείξαμε ότι αντέχουμε και αγωνιζόμαστε να ανοίξουμε δρόμους.
Μέσα στο καμίνι της ταξικής πάλης φάνηκε ότι μπορούμε να πηγαίνουμε κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα.
Μέσα στις ευκολίες που κρύβει η σιωπή και η προσχώρηση στις πολιτικές ευκολίες αποδείξαμε ότι η φωνή των μαρξιστών – λενινιστών, δηλαδή των σύγχρονων κομμουνιστών είναι και χρήσιμη και δυνατή.
Σ’ όλη αυτή την «ιστορική Σαχάρα» είδαμε κραταιά κόμματα να εξαφανίζονται και άλλα να μετατρέπονται σε γυμνοσάλιαγκες των κυρίαρχων ρευμάτων.
Η δημιουργία της ΛΑ-ΑΑΣ ήταν ένας πρώτος σπόρος του αναγκαίου μετώπου αγώνα, αντίστασης, διεκδίκησης. Σ’ αυτόν το δρόμο έχουμε να διανύσουμε πολλά χιλιόμετρα συζητώντας συντροφικά, φωτίζοντας διαλεκτικά τις σκιές που –τυχόν- δημιουργήθηκαν, ανιχνεύοντας νέες μέθοδες συγκρότησης και πάλης του λαού μας.
Στο παρακάτω άρθρο καταγράφουμε τα σημεία που διαφοροποιούν τη σημαία μας από όλους τους άλλους.
Ενδεχομένως νάναι περισσότερα αλλά από κάπου πρέπει ν’ αρχίσουμε.

 

Αντιιμπεριαλιστική πάλη
Το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ (μ-λ) αποτελούν το πολιτικό ρεύμα που δεν χαρίζεται στον ιμπεριαλισμό, την εξάρτηση και την ΕΕ. Πράγμα που δεν κάνει π.χ. η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αφήνουμε κατά μέρος τον ΣΥΡΙΖΑ, τον διαχρονικό θιασώτη της ΕΕ, δηλαδή των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.
Υποστηρίζουμε σθεναρά και ευελπιστούμε πειστικά ότι το άνοιγμα ενός άλλου δρόμου για τη χώρα μας με Ανεξαρτησία, Δημοκρατία και Σοσιαλισμό περνάει μέσα από τη σύγκρουση με το καθεστώς της εξάρτησης και υποτέλειας. Αυτήν τη σημαία δεν τη χαρίζουμε στους πατριδοκάπηλους, τους σοβινιστές και τους εθνικιστές,
Οι κομμουνιστές είναι πατριώτες. Οι πραγματικοί κομμουνιστές είναι συνεπείς αντιιμπεριαλιστές.
Τα παραδείγματα της Σερβίας, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύης, Συρίας μας δείχνουν ότι μόνο ένας συνεπής αντιιμπεριαλιστικός αγώνας μπορεί ν’ ανοίξει το δρόμο στις χώρες που είναι εξαρτημένες για βαθύτερους μετασχηματισμούς. Το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ έχουν τον αντιιμπεριαλισμό στο πολιτικό DNA τους κόντρα σε όλα τα κόμματα που εμφανίζονται στο προσκήνιο.
Η ψήφος στην εκλογική συνεργασία διασφαλίζει ότι αυτές οι φωνές θα είναι ισχυρότερες και δυνατότερες.

Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ!
Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι γιατί το βασικό σύνθημα των δύο κομμάτων διαπέρασε τα οργανωτικά μας σύνορα. Σήμερα όλο και πιο πολύ, όλο και πιο δυνατά το «Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ακούγεται σε πορείες, δρόμους, διαδηλώσεις.
Η πολιτική μας επιλογή ήταν ολόσωστη. Ακόμα και οι ρεβιζιονιστές του ΚΚΕ αναγκάζονται να το αναφέρουν. Ο χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το προβάλλει με πολλές υποσημειώσεις και αστερίσκους. Με πολλά υπονοούμενα.
Για μας το ζήτημα είναι ξεκάθαρο και στηρίζεται στους ακρογωνιαίους λίθους του λενινισμού.
Η λεγόμενη «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» δεν πρόκειται να υπάρξει. Γιατί ο νόμος της ανισόμετρης ανάπτυξης άρα και του άγριου ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού είναι δυνατότερος από τις ασθενικές βουλησιαρχικές φωνές των ευρωπαϊστών.
Οι αντιθέσεις των λύκων είναι ισχυρότερες από τις φωνές των ρεφορμιστικών κομμάτων και προβάτων. Η ΕΕ είναι πεδίο αχαλίνωτου και διαρκούς ανταγωνισμού ακριβώς πάνω στο γεωγραφικό και οικονομικό πεδίο που γέννησε δύο παγκόσμιους πολέμους. Οι αντικαπιταλιστές της φράσης ψελλίζουν διάφορα αρνητικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα δεν μπορούν να πουν. Αν είναι δυνατόν μία χώρα να σπάσει τα δεσμά της εξάρτησης και με ηγεμόνα την εργατική τάξη και το κόμμα της να βαδίσει στο δρόμο της εθνικής ανεξαρτησίας, οικονομικής κυριαρχίας και σοσιαλισμού. Αυτό είναι ακριβώς το πεδίο όπου συναντιέται η αστική τρομοκρατία και η τροτσκιστική ανοησία. «Η Ελλάδα δεν μπορεί», που καταλήγει και στο δεν πρέπει.
Αντίθετα εμείς προπαγανδίζουμε πως μπορούμε σε πείσμα των θεωριών της ψωροκώσταινας να ενώσουμε το λαό μας γύρω από ένα γνήσιο πατριωτικό και ταξικό κίνημα και στο σύνθημα «Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ». Εκεί που τρέμουν τα γόνατα των άλλων το μ-λ κίνημα υποστηρίζει και προπαγανδίζει το «να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις».

Υπερασπιζόμαστε την ιστορία των κομμουνιστών!
Κόντρα σ’ όλο τον αντικαπιταλιστικό συρφετό, στους νεοαριστερούς και νεόκοπους αντικαπιταλιστές της φράσης υπερασπιζόμαστε αρχειακά τη διαδρομή των ταξικών αγώνων που έχουν πρόσημο, κυρίως κομμουνιστικό.
50 χρόνια από την ίδρυση της Αναγέννησης και του μαρξιστικού –λενινιστικού κινήματος, εκατό χρόνια κοντά από τη μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση «έλαχε ο κλήρος» οι μαρξιστές – λενινιστές να πορεύονται σε μια αντιδραστική έρημο, σηκώνοντας ένα βαρύ ιστορικό φορτίο.
Δεν είμαστε διόλου ευχαριστημένοι που μεταφέρουμε τις βαριές αποσκευές των Μαρξ – Ένγκελς - Λένιν - Στάλιν – Μάο σχεδόν μόνοι και δεν χαιρόμαστε που πύκνωσαν οι αποστάτες, οι αναθεωρητές και οι πολιτικά ανήμποροι.
Έχουμε πλήρη συνείδηση του όγκου των αναγκών και της «μικρότητάς μας». Ωστόσο ούτε στιγμή δεν πρέπει να περνάει από το μυαλό ενός επαναστάτη κομμουνιστή πως είναι δυνατόν να περάσουμε όλες τις Συμπληγάδες ξεφορτώνοντας τις αξίες μας για να γίνουμε ελαφρύτεροι. Αν χτες ήταν αναγκαίο να διασπαστεί η Β’ διεθνής από τον Λένιν, να μπολσεβικοποιηθούν τα κομμουνιστικά κόμματα, να υπερασπιστεί η Σοβιετική Ένωση των Λένιν - Στάλιν, να φτιαχτεί το αντιφασιστικό μέτωπο, σήμερα, στη νεοφιλελεύθερη καταιγίδα, είναι δυο και τρεις φορές αναγκαίο να υπερασπίσουμε την ιστορία μας κόντρα στη διαβολή, την αναθεώρηση και τη δειλία.
Άλλωστε η συγγραφή βιβλίων – άρθρων από στελέχη και των δύο κομμάτων αυτό αποδείχνει.
Η ιστορία διδάσκει και λαός χωρίς μνήμη θα ξαναζήσει τη φρίκη σ’ όλο της το μεγαλείο.

Να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις
Μόνο στην προεκλογική περίοδο οι προύχοντες της Βουλής και τα αστορεφορμιστικά κόμματα θα μοιραστούν πάνω από 4 εκατ. ευρώ.
Από τις θυσίες του ελληνικού λαού. Χώρια ό,τι θα «τσεπώσουν» από την ολιγαρχία, τις εταιρείες τους, τους τραπεζίτες και εφοπλιστές.
Πρόκειται για δημόσιο σκάνδαλο. Μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150 εκατ. ευρώ. Ύστερα με θράσος χιλίων πιθήκων μιλούν για ισονομία, ισοπολιτεία, ισηγορία και άλλα παρόμοια συναφή. Το Ποτάμι του Μπόμπολα εξασφάλισε γερό στασίδι στον τηλεοπτικό χρόνο και στην επαρχία πρόσβαση στα ΜΜΕ έχουν οι έχοντες και κατέχοντες.
Μόνο γι’ αυτό θα έπρεπε να μαυριστούν από τον κόσμο της ανέχειας και της φτώχειας,
Μέσα σ’ αυτό το μαύρο τοπίο των εξαρτήσεων και των εξαρτημένων το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ (μ-λ) διακηρύσσουν και κάνουν πράξη την κομμουνιστική αρχή «Στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας».
Αυτό ήταν το βασικό σύνθημα της οικονομικής μας εκστρατείας και αυτό είναι η βασική μας αρχή σ’ ό,τι αφορά στην παραγωγή πολιτικών θέσεων. Εμείς δεν αντιγράφουμε «ό,τι γυαλίζει» στην Ευρώπη και στα Πανεπιστήμια.
Στηριζόμαστε στα πόδια μας και ζητάμε από τον κόσμο των αγώνων και της αριστεράς να πράξει το ίδιο.

Να πάρει χρώμα η οργή
Υποστηρίζουμε με πάθος και μ’ όλες τις δυνάμεις μας (έντυπα, έμψυχο υλικό) τους αγώνες που ξέσπασαν σ’ όλη την προηγούμενη περίοδο. Αλλά από τις πλατείες ως τις Σκουριές και από την ΕΡΤ ως την εκπαίδευση επιμένουμε ότι πρέπει να βαθύνει η πολιτικοποίηση, να πάρει ταξικό χρώμα η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους και να βρει το σ.κ. πολιτική στόχευση. Η εναντίωση στην ΕΕ και την άρχουσα τάξη και την κυβέρνησή της, η πάλη ενάντια στην ταξική συναίνεση και το συμφιλιωτισμό πρέπει να «χωνευτούν» με κάθε κίνηση των εργαζομένων, των ανέργων και των φτωχών.
Στην πραγματικότητα ή το εργατολαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα θα συνδεθούν με την πραγματική αριστερά και το μαρξισμό ή θα ξεσπούν αγώνες «χωρίς φανέλα», περιορισμένης εμβέλειας, κλαδικίστικοι και με χαμηλό ορίζοντα που δεν θα ξεφεύγουν από το επίπεδο των ρεφορμιστικών αυταπατών. Βούτυρο στο ψωμί της αντιλαϊκής κυβέρνησης Σαμαρά και εύκολη πολιτική λεία για τον ΣΥΡΙΖΑ που καραδοκεί ξαφρίζοντας τη λαϊκή αγανάκτηση. Που μετατρέπει τους αγώνες σε ψήφους.
Αξίζει να βάλουμε χρώμα στη λαϊκή οργή, να συνδαυλίζουμε τη φωτιά των αγώνων και να συγκροτούμε παντού «κόκκινες βάσεις» αγώνα.

Αντιρεβιζιονιστική πάλη
Κοιτάξτε προσεκτικά τις πολιτικές πλατφόρμες των τάχα επαναστατικών κομμάτων.
Αν δεν απουσιάζει εντελώς η αναφορά σε ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ, κατέχει μια ισχνή και αδύναμη θέση.
Διότι η αναθεώρηση (ρεβιζιονισμός) είναι μια μεγάλη πληγή για το αριστερό κίνημα. Αποτελεί ένα μεγάλο πολιτικό υπνωτικό τόσο που ο παλιός αγωνιστής, αναθεωρητής ΕΔΑΐτης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εν γένει ανθρωπιστής Γλέζος να θεωρείται το απαύγασμα της Αντίστασης!
Το μ-λ κίνημα είχε και έχει στους κόλπους του σεμνούς αγωνιστές και κομματικούς φίλους με ισχυρές περγαμηνές. Όμως θεωρεί πως ο αντιρεβιζιονισμός, η πάλη δηλαδή ενάντια στην αναθεώρηση των κομμουνιστικών αρχών, στη συναίνεση και συνδιαχείριση με το αστικό κράτος, στις συμπράξεις με το κυρίαρχο σύστημα που αποτελούν κυριολεκτικά πολιτική πανούκλα, είναι το βασικό στοιχείο για την ανασυγκρότηση της κομμουνιστικής Αριστεράς. Δεν μπορεί να γίνει ούτε βήμα μπροστά του κομμουνιστικού ρεύματος, δεν μπορούν να πάρουν ανάσα οι μαρξιστές – λενινιστές αν δεν κόψουν κάθε ομφάλιο λώρο με όλη τη σκουριά του παλιού και νέου ρεφορμιστικού κυβερνητισμού όποιας κοπής.
Δεν μπορεί να διαμορφωθεί ούτε ένας κόκκος αγωνιστικής και ταξικής συνείδησης αν δεν γίνει πλατιά αντιπαράθεση με κάθε λογής αναθεωρητική σκέψη.
Η πολιτική συνεργασία μας διαθέτει μέλη και στελέχη βιοπαλαιστές. Ανθρώπους της εργασίας, της ανεργίας, νέους συντρόφους που συνειδητοποιούν από την πάλη, το διάβασμα και την οργάνωση τις αξίες της αριστεράς και του σοσιαλισμού. Θεωρούμε ότι το πολιτικό και θεωρητικό φορτίο της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στις ανατολικές χώρες (κύρια ΕΣΣΔ-Κίνα) είναι αξεπέραστο σημείο τομής.
Από το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ ως την Πολιτιστική Επανάσταση στην Κίνα και την τελική κατάληξη της παλινόρθωσης οι μαρξιστές-λενινιστές προσπάθησαν να φωτίσουν πολιτικά και θεωρητικά το ζήτημα.
Οι διανοούμενοι είχαν «ελευθερία κριτικής» που σε μετάφραση σημαίνει ότι λένε ό,τι θέλουν, οι αστοί μίλησαν για κατάρρευση, οι ρεβιζιονιστές για ανατροπή.
Μόνο οι πραγματικοί κομμουνιστές έδωσαν το πολιτικό βάθος σ’ ό,τι συνέβη. Η θεωρία της καπιταλιστικής παλινόρθωσης αποτελεί «ευαγγέλιο» για τον συνδυασμό μας και αυτό θα το εξηγήσουμε σ’ όλη την προεκλογική περίοδο στις συγκεντρώσεις μας. Δεν θεωρούμε ότι είμαστε αλάνθαστοι, ωστόσο πιστεύουμε βαθιά στην αξία των πολιτικών και προγραμματικών μας αρχών.

Κόμμα, Μέτωπο, Αγώνας
Υποστηρίζουμε τη διαλεκτική ενότητα των τριών συστατικών της ταξικής πάλης.
Τη δημιουργία του κομμουνιστικού κόμματος.
Τη δημιουργία του Παλλαϊκού Μετώπου.
Την ανάγκη να υπάρξουν και να δημιουργηθούν λαϊκοί αγώνες, Λαϊκή Αντίσταση.
Γιατί χωρίς κόμμα, η τάξη δεν έχει πυξίδα.
Γιατί χωρίς μέτωπο (υβρίδιο και σπόρος του είναι η ΛΑ-ΑΑΣ) δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν πλατιές πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες κόντρα στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, την άρχουσα τάξη.
Τέλος, γιατί χωρίς λαϊκούς αγώνες τα παραπάνω θα είναι «κατασκευές» χωρίς πόδια χωρίς την κολυμπήθρα της πράξης.
Υποστηρίζουμε τα παραπάνω σε μια διαλεκτική σχέση αλλά όχι «α λα καρτ».
Αρκετοί αγωνιστές τσιμπολογούν εκλεκτικά ό,τι τους φαίνεται αρεστό, κολυμπούν γενναία μέσα στους αγώνες για να ξαναβγούν στην όχθη από όπου ξεκίνησαν, άλλοι πάλι μιλούν για μέτωπο αλλά απεχθάνονται τους κομμουνιστές, λιγότεροι αναφέρονται σεχταριστικά στην ύπαρξη του κόμματος. Πρόκειται για σφάλματα που τα ζήσαμε και τα πληρώνουμε ακριβά τώρα που ζούμε την υποχώρηση, την αμπώτιδα του κομμουνιστικού κινήματος .
Η στήριξη των μαρξιστών – λενινιστών έρχεται ακριβώς να δυναμώσει το ρεύμα εκείνο που ανασαίνει στους αγώνες, νοιώθει τη φτώχεια και ανεργία και ψάχνει μέσα στις στάχτες να βρει τις βαθύτερες αιτίες για την ανάκαμψη και ανασυγκρότηση. Που χαίρεται τις αντιστάσεις του λαού, συνδαυλίζει την οργή και ταυτόχρονα θέλει να «ψηλώσει». Να βρει και να εκλαϊκεύσει τις βαθύτερες αιτίες των πραγμάτων.
Με τα παραπάνω πολιτικά όπλα το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ (μ-λ) μπορούν να κερδίσουν στην τέχνη της πολιτικής ζύμωσης.
Να κολυμπήσουμε μέσα στους αγώνες και να δεθούμε με τους αγωνιστές.
Κόκκινη ψήφο στους πραγματικούς κομμουνιστές.

O Θανάσης Τσιριγώτης είναι υποψήφιος βουλευτής της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ


 http://www.alfavita.gr/a

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).