Ευγενία Ουζουνίδου: Η Κοζάνη έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, που οι μνημονιακές κυβερνήσεις τις αγνόησαν και συχνά τις πολέμησαν

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 1) Από παιδί συμμετέχω, μέσα από τους κόλπους της Αριστεράς, στα κοινά. Τέτοιο κλίμα, θετικό για εμάς, δεν έχω ξανασυναντήσει! Η οργή του κόσμου του Νομού Κοζάνης, όχι μόνο των αριστερών,

έχει μετουσιωθεί σε μεγάλη ελπίδα για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ειλικρινά, γίνεται «πάνδημη λαϊκή ειρηνική επανάσταση». Η πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων, που έχουν χτυπήσει την περιοχή μας ανελέητα παρά τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματά μας.

Ο νομός μας, παρά την ανεργία, την αποβιομηχάνιση και την αποεπένδυση, είναι η ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας. Έχει τα αποθέματα λιγνίτη που μας εξασφαλίζουν ενεργειακή επάρκεια και τη ΔΕΗ, που πάνω της βασίστηκε η ανάπτυξη της χώρας. Η τεράστια αυτή επιχείρηση χτίστηκε με το υστέρημα όλου του λαού και με τη δουλειά, τον ιδρώτα και το αίμα του λαού του τόπου μας, της Κοζάνης και όλης της Δ. Μακεδονίας. Δεν θα γίνει λάφυρο στους άρπαγες. Θα παραμείνει και θα αναπτυχθεί, κτήμα του ελληνικού λαού, με θεματοφύλακα, πρωτομάστορα και εργάτη τον λαό της Δ. Μακεδονίας.

Ο νομός μας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, που οι μνημονιακές κυβερνήσεις τις αγνόησαν και συχνά τις πολέμησαν. Ενδεικτικά, ο αγροτοδιατροφικός τομέας με τον κρόκο, τα κρασιά, την κτηνοτροφία και άλλα προϊόντα, θα ενισχυθεί. Η παράδοσή μας στη μεταποίηση θα αναβιώσει. Οι παραδοσιακοί οικισμοί, οι αρχαιολογικοί χώροι, το περιβάλλον, θα γίνουν πόλος τουριστικής ανάπτυξης. Το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ μπορούν να γίνουν κοιτίδες καινοτομίας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε καταστρώσει ένα συνολικό σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής. Με δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, θα ξαναβάλουμε μπροστά τις μηχανές της οικονομίας και θα δημιουργήσουμε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, με δικαιοσύνη στη μοιρασιά του οφέλους.

2) Κοντολογίς, και στην Κοζάνη, όπως σε όλη τη χώρα, θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όπως διατυπώθηκε από τον πρόεδρό μας Αλέξη Τσίπρα. Θα αντιμετωπίσουμε άμεσα την ανθρωπιστική κρίση και παράλληλα θα επανεκκινήσουμε την οικονομία, θα ανακτηθούν τα εργασιακά δικαιώματα και θα υλοποιήσουμε τον δημοκρατικό θεσμικό μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος. Το μήνυμα που παίρνω από τον κόσμο είναι ότι στηρίζει αυτό το πρόγραμμα και το περιμένει με ελπίδα και προσμονή. Για εμάς είναι στοίχημα ζωής.

3) Δυόμισι χρόνια αφότου ο λαός του τόπου μου, της Κοζάνης, με τίμησε με την ψήφο του, ελπίζω ότι ανταποκρίθηκα στην εμπιστοσύνη και στις προσδοκίες του. Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ήμουν τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και είχα συνυπευθυνότητα του Τομέα Ενέργειας. Συμμετείχα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος. Επιπλέον, όταν χρειάστηκε να υπερασπισθώ την επίλυση προβλημάτων του νομού, συμμετείχα στις Επιτροπές Οικονομικών, Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κατέθεσα 429 επερωτήσεις και αναφορές και μίλησα 35 φορές στην Ολομέλεια. Επικέντρωσα την κύρια δραστηριότητά μου στις ακόλουθες θεματικές ενότητες. Στα τοπικά θέματα του νομού, στα ενεργειακά με έμφαση στη ΔΕΗ, στα θέματα υποδομών - μεταφορών και δικτύων με έμφαση στα δίκτυα ύδρευσης και στους οδικούς άξονες. Όσο αφορά στα τοπικά θέματα, έκανα πάνω από 100 παρεμβάσεις στην Ολομέλεια και στις Επιτροπές, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής και των πολιτών, σχετικά με την ανάπτυξη, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την ανεργία, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους, τους αγρότες, τις υποδομές και υπηρεσίες της περιοχής, τη ΔΕΥΑ, τη ΔΕΗ, την ΠΑΘΕ, την Εγνατία, τη λαθρεμπορία καυσίμων, το περιβάλλον, την προστασία της δημόσιας υγείας, το εξασθενές χρώμιο.

Τέλος, στην προσπάθειά μου να επιλύσω τοπικά κυρίως προβλήματα, είχα σειρά προσωπικών συναντήσεων με τους αρμόδιους υπουργούς και διοικητές οργανισμών, όπως με τους υπουργούς Παιδείας, ΠΕΚΑ, Υγείας, Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων. Είχα συνεχείς επαφές με τη Γ.Γ. Εσόδων, με τις Διοικήσεις της ΔΕΗ, του ΟΑΕΔ, του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, των ΕΛΤΑ και της Εγνατίας. Επίσης, σε καθημερινή βάση είχα συναντήσεις με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, σωματεία. Αυτονόητα, είχα συνεχή παρουσία και συμπαραστάθηκα στις δίκαιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις των εργαζομένων.

http://www.avgi.gr/

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001