kozanitvbanner1363x131pix

banner 728x90 PJC 4

b834pix

ecofloor230

ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 1

pantelidisGIF834pix

asepop 2021 a

artinhouse2

garden hall banner1

musicart834pix

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

Μαζικές και δυναμικές οι διαδηλώσεις των συνταξιούχων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, όπου επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ολοκληρώθηκε στην Αθήνα η μαζική και δυναμική κινητοποίηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

(Δείτε εδώ βίντεο από την κινητοποίηση)

 

Νωρίτερα, στη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων στο υπουργείο Εργασίας, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, επανέλαβε απλώς τη θέση της κυβέρνησης για επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων μόνο στους συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 700 ευρώ, χωρίς καμία απάντηση στο αίτημα για άμεση επαναφορά του δώρου του Πάσχα. Επανέλαβε ακόμα πως η κυβέρνηση δεν θα μειώσει άλλο τις συντάξεις.

Όπως τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ μιλώντας στους συγκεντρωμένους, το ζήτημα δεν είναι απλά να μη μειωθούν άλλο οι συντάξεις, αφού εκεί που βρίσκονται σήμερα οι συνταξιούχοι δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. Κάλεσε σε επιφυλακή, καθώς οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης γίνονται στην ίδια λογική με της προηγούμενης. Υπογράμμισε πως οι συνταξιούχοι διεκδικούν να επανέλθει ό,τι τους έχει κοπεί και θέτουν σε προτεραιότητα τα ζητήματα των συντάξεων και της Υγείας.

Οι συνταξιούχοι διαδήλωναν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ. 

Νωρίτερα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου έγινε η συγκέντρωση, χαιρετισμό απηύθυναν ο Παναγιώτης Βαβουγιός, πρόεδρος συνταξιούχων Δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος συνταξιούχων ΟΑΕΕ, η Γεωργία Παπαδάκου, πρόεδρος ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ο Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Γολεμάτης Θεόδωρος, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΤΑ, και ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΣΕ. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. (Δείτε εδώ βίντεο με τους χαιρετισμούς)

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, της Ομοσπονδίας Λογιστών και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλιούπολης.

Οι συνταξιούχοι με συνθήματα «Με τα ψίχουλα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε», «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», «Εδώ και τώρα δώστε μας τα Δώρα», και «Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά», απαίτησαν την ανάκτηση των απωλειών των τελευταίων ετών, αλλά και την καταβολή του δώρου του Πάσχα. 

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Μαζική και δυναμική η συγκέντρωση και πορεία των Συνταξιούχων. Διαδήλωσαν και απαίτησαν από την κυβέρνηση να καταβληθεί σε όλους το δώρο του Πάσχα, να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί και φορομπηχτικοί νόμοι. Να αποκατασταθούν όλα τους τα δικαιώματα που έχουν σφαγιασθεί με αποκατάσταση όλων των περικοπών σε συντάξεις. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη».

Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις

  • Στη Θεσσαλονίκη,  έγινε μαζική συγκέντρωση στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι και από άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις. Ακολούθησε μαχητική πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου, φωνάζοντας συνθήματα, διατράνωσαν τα αιτήματά τους. (Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο). Στο πλευρό τους παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ, καθώς και οΣάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Θεσσαλονίκης. (Δείτε κάτω φωτογραφίες).
  • Στη Λάρισα, μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης, στην κεντρική πλατεία οι συνταξιούχοι. Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Θανάσης Κουμαντζέλης, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Θανάσης Γούτσιοςπρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου. Στο τέλος ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο ΙΚΑ (Δείτε κάτω φωτογραφίες). Την κεντρική ομιλία έκανε ο Βαγγέλης Κακαγιάννης, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Όλες οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Λάρισας, βρισκόμαστε ακόμα μια φορά στους δρόμους του αγώνα διεκδικώντας για εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας το αυτονόητο, να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Απορρίπτουμε τα ψεύτικα διλήμματα, το φόβο και τις ψεύτικες ελπίδες, προσφιλή τακτική των κυβερνήσεων. Δεν είμαστε επαίτες και δεν δεχόμαστε να ζήσουμε με τα ψίχουλα που τάζουν στο λαό. Προσπαθούν να χειραγωγήσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα και να μετατρέψουν το λαό σε χειροκροτητή της κυβέρνησης, να το πείσουν ότι πρέπει να συνεχίσει τις θυσίες του, να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα. Καμία στήριξη σε κυβέρνηση που θα συνεχίζει στον ίδιο δρόμο των δεσμεύσεων στην ΕΕ και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Που θα βαφτίζει "εθνική" υπόθεση τις ανάγκες του κεφαλαίου, την εξυπηρέτηση αυτού του δρόμου που δεν είναι όμως προς το συμφέρον του λαού. Όσοι είχαν ελπίδες για κάτι καλύτερο δεν πρέπει να απογοητευτούν, αλλά να αντιδράσουν. Πολύ περισσότερο δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν το στόχο της πραγματικής κατάργησης των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και της ανάκτησης των απωλειών. (...) Χρειάζεται επομένως, να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το λαϊκό κίνημα, η γραμμή της αντεπίθεσης και της ρήξης σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, με την ΕΕ και την πολιτική που στηρίζει αυτόν το δρόμο με την ενσωμάτωση και την παθητική αναμονή, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης για το λαό. Να δώσουμε από κοινού τη μάχη, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και λαϊκό κίνημα ώστε αποφασιστικά να αποκρουστούν να ψευδεπίγραφα συνθήματα της εθνικής ομοψυχίας και περηφάνιας. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Κριτήριο για εμάς είναι η κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι η κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, ο λαός, δεν έχουν κανένα συμφέρον να στηρίξουν τις κυβερνητικές πολιτικές για νέα "μνημόνια". Χωρίς διεκδικητική πίεση, δεν υπάρχει προοπτική, δεν υπάρχει ελπίδα». 
  • Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση των συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο του ΠΕΔΥ (πρώην κτίριο ΙΚΑ). Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Ηλία Ζωγράφο, πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων, και ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους προέδρους των σωματείων ΟΑΕΕ, Δημοσίου και Εμπόρων. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων. Στην κινητοποίηση εξέφρασαν στήριξη με την παρουσία τους, οι Γραμματείες Τρικάλων του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ. Στην ομιλία του ο Ηλίας Ζωγράφος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έκανε δηλώσεις για εσφαλμένες αναλογιστικές μελέτες, που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους. Αυτά αποτελούν το λογιστικό κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να αφήσει το "ό,τι έγινε - έγινε” και να προχωρήσει στην κατάργηση όλων των αντιλαϊκών - αντιασφαλιστικών νόμων και να επανέλθουν επιτέλους οι συντάξεις μας στα προηγούμενα επίπεδα. Ο αγώνας είναι η απάντηση σε όλα αυτά που έγιναν ή σχεδιάζονται σε βάρος μας». (Δείτε παρακάτω φωτογραφίες).
  • Στην Βέροια, συγκέντρωση στην πλατεία Ωρολογίου και μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι της περιοχής μετά από κάλεσμα των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Δημήτρης Θέμελης, καθώς και η εκπρόσωπος της ΟΓΕ Κούλα Χατζηθεοδωρίδου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας Γ. Κουτσιούκης. (Δείτε παρακάτω φωτογραφίες).
  • Στον Βόλο, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Νομού Μαγνησίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με αιχμή τα προβλήματα του Ασφαλιστικού, της Υγείας και της άμεσης καταβολής του δώρου του Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους. Στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα από το Βόλο ότι «εμείς οι συνταξιούχοι του Ν. Μαγνησίας επισημαίνουμε ότι βρισκόμαστε για μια ακόμα φορά στους δρόμους του αγώνα και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας που τα έχουν τσακίσει οι πολιτικές που εφαρμόζονται με βάση τις εντολές της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ώστε να μας δημιουργούν άμεσα προβλήματα επιβίωσης».
  • Στην Κομοτηνή, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Απρίλη το πρωί στο Ηρώο, η συγκέντρωση που είχαν συγκαλέσει το Σωματείο Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης και το Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίου Ροδόπης. Στη συγκέντρωση διαβάστηκε και εγκρίθηκε σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματα των συνταξιούχων το οποίο θα επιδοθεί στις τοπικές αρχές της Κομοτηνής. (Δείτε παρακάτω φωτογραφίες). 
  • Στη Λιβαδειά, οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία. Παραβρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν εκπρόσωποι των σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των Υπαλλήλων της ΔΕΥΑ, της Επιτροπής Αγώνα Οικοδόμων, του Συλλόγου Γυναικών της ΟΓΕ και της ΠΕΑΕΑ. Νωρίτερα το πρωί ομάδα συνταξιούχων απέκλεισε τα ταμεία του νοσοκομείου Λιβαδειάς, εμποδίζοντας συμβολικά την είσπραξη του εισιτήριου των 5 ευρώ στα εξωτερικά Ιατρεία.
  • Στη Ζάκυνθο το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ πραγματοποίησε πανεξόρμηση στο πολυϊατρείο του ΙΚΑ και στις τράπεζες.

Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης σε, Καρδίτσα, Λιβαδειά, Αλιβέρι, Άμφισσα, Γιάννενα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Λαμία, Νάουσα, Τρίπολη, ενώ παγκρήτια συγκέντρωση έγινε στο Ρέθυμνο. 

Σήμερα, επίσης, κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου.

Συγκεντρώσεις συνταξιούχων θα γίνουν και την Πέμπτη 2 Απρίλη στον Πύργο και τηνΠαρασκευή 3 Απρίλη σε Καβάλα, Σέρρες και Χαλκίδα.

Κάλεσμα του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών 

Κάλεσμα στα μέλη του να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις στην Αττική και τις άλλες πόλεις, απηύθυνε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών: «Να βγούμε στους δρόμους του αγώνα όλοι, οργανωμένα με το σωματείο μας, για να εμποδίσουμε τα νέα μέτρα, να διεκδικήσουμε την επιστροφή των κλεμμένων. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν τους κόπους μιας ζωής, δεν παραχωρούμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Αυτή την κρατάμε και την υπερασπιζόμαστε όχι στις Βρυξέλλες και στα κομπρεμί με τους θεσμούς της τρόικας, αλλά με τον αγώνα, την πάλη και τη δράση μας», αναφέρει ο Σύλλογος ανάμεσα σε άλλα. 

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί, φορομπηχτικοί νόμοι. Να αποκατασταθούν όλα τους τα δικαιώματα που έχουν σφαγιαστεί, μισθολογικά, ιατροφαρμακευτικά και κοινωνικά. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.  

http://www.902.gr/

Δείτε εδώ βίντεο από την ομιλία του Δ. Κουμπούρη στην κινητοποίηση των συνταξιούχων της Αθήνας

http://www.902.gr/

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).