kozanitvbanner1363x131pix

MediaHome834p

banner 728x90 PJC 4

ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 1

b834pix

ecofloor230

pantelidisGIF834pix

asepop 2021 a

artinhouse2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

Μπίρι - μπίρι: Μα καλά δεν είπαμε ότι θα διατηρήσουμε τον ΕΝΦΙΑ. μην μου τα αλλάζεις τώρα!

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πολύ καλό, για να είναι αληθινό, το χθεσινό ανέκδοτο ότι η συμφωνία θα έρθει μετά από παρέμβαση των προέδρων των ευρωομάδων του ευρωκοινοβουλίου. Είναι γνωστό άλλωστε πως όλα

τα θέματα της ευρωζώνης από το ευρωκοινοβούλιο λύνονται… Πάντως έχει πλάκα όλη αυτή η ιστορία με τα εσωτερικά έγγραφα που κυκλοφορούν στο κέντρο Τύπου της Κομισιόν και πως στη συνέχεια φτάνουν τα νέα στην Ελλάδα και παίρνει φωτιά το χρηματιστήριο.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με τη διαπραγμάτευση, γιατί δεν έχω ξαναδεί ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματεύεται, είναι το πώς αλλάζεις μία πρόταση και να καταθέτεις μία άλλη. Λέμε για το ΦΠΑ αυτό και μετά λέμε κάτι άλλο… Ε, όχι ρε φίλε, κουράζεται ο κόσμος, βάλε τα όλα στο 23% να τελειώνουμε, να ησυχάσουμε, να πάρουν μπρος οι μηχανές της πραγματικής οικονομίας. Άντε… λέμε.

Και με τον ΕΝΦΙΑ δεν κατάλαβα. Αφού εδώ διάβασα ότι θα διατηρηθεί, γιατί χθες βγαίνεις και μου λες ότι το παλεύεις να αντικατασταθεί από φόρο για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Όχι, αυτό που είπες στην αρχή πρέπει να κάνεις. Άκου εκεί διαπραγμάτευση, που συμβαίνει αλλού τέτοια πράγματα;

Το άλλο που δεν καταλαβαίνω. Ο κόσμος πήγε και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για κάνει μία συμφωνία με τους εταίρους. Ψήφισε κανείς ΣΥΡΙΖΑ για να ανακληθεί το πρόγραμμα κατάρτισης για 16.000 ανέργους, επειδή είχε στηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε το 75% των κονδυλίων να πάει στους πάροχους κατάρτισης και το 25% στους άνεργους; Σιγά το σκάνδαλο, υπήρχαν και άλλα προγράμματα που οι άνεργοι δεν έπαιρναν τίποτα. Και ρωτάει, είπε προεκλογικά τέτοια πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιος εξουσιοδότησε την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, να χαλάει την πιάτσα και κάποιοι με τόσο κόπο έφτιαξαν; Απαράδεκτα πράγματα.

Αλλά, εδώ θα μου πεις πως αυτή η κυβέρνηση σκέφτεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσει για το δημόσιο τα πρόστιμα που έσβησαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ για τις τριγωνικές συναλλαγές, ύψους 1,2 δις. Σιγά τα λεφτά… Και μιλάμε για φτωχούς ανθρώπους, κάτι εταιρίες πετρελαιοειδών και ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας, όχι δημόσιους υπάλληλους...

Στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα συνεδριάσει το Σ/Κ η Κεντρική Επιτροπή, δεν μπορεί κάποιο άτυπο όργανο να παίρνει άτυπες ομόφωνες αποφάσεις;

Δεν το έχει πάρει καλά το πράγμα ο κορμός της κυβέρνησης και δεν την βλέπω τη φάση να τραβάει, αυτά με τις συνεδριάσεις και να λέει ο κάθε ένας, πανάγνωστος όπως γράφουν και λένε όλοι οι… γνωστοί δημοσιογράφοι, ότι θέλει, δεν είναι σωστά πράγματα. Και στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ, υπήρχαν άνθρωποι που διαφωνούσαν με αυτά που έκαναν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, αλλά μίλαγε κανένας; Όχι. Μιλούσε μόνο ο αρχηγός και οι άλλοι καθόταν στις πρώτες σειρές για να τους παίρνουν οι κάμερες. Έτσι είναι όταν παίρνεις την εξουσία δεν μιλάς, κάθεσαι και χαίρεσαι τα λάφυρα. Εκτός κι αν τώρα δεν έχει λάφυρα… Τότε γιατί γίνεται όλος αυτός ο σαματάς; Εγώ πότε θα γίνει αργόμισθος, τέσσερις μήνες πέρασαν και η υπομονή μου τελειώνει…

Και του Σαμαρά η υπομονή τελειώνει και δεν ξέρει τι να κάνει ο άνθρωπος, πότε θα πέσει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση. Του λέει και ο Μητσοτάκης, ο κανονικός, ότι πρέπει να ψηφίσει τη συμφωνία, γιατί θα είναι επώδυνη για το λαό, και η Νέα Δημοκρατία πρέπει πάντα να ψηφίζει μέτρα που είναι επώδυνα για το λαό. Σιγά μην έχει συγχωρέσει ο Μητσοτάκης, ο κανονικός, τον Σαμαρά γι’ αυτά που του έκανε το 93.
 
Έρχεται η ώρα της αναγέννησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού: Ένα ευρώ οι τρεις κρίκοι, τρία ευρώ η ψήφος!

Πως έχουν τα πράγματα: Την Κυριακή τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και οι φίλοι, που θα γραφτούν και την Κυριακή στα μητρώα, θα ψηφίσουν για να εκλέξουν αντιπρόσωπους. Το μέτρο εκλογής και οι ποσοστώσεις θα καθοριστούν από Δευτέρα… δηλαδή πρώτα θα δουν πόσοι θα ψηφίσουν και μετά βλέπουμε.

Επειδή λεφτά για τη διοργάνωση του συνεδρίου, 5 με 7 Ιουνίου, δεν υπάρχουν όσοι πάνε να ψηφίσουν για αντιπροσώπους θα πρέπει να δώσουν 3 ευρώ, που δεν το λες και ακριβό γιατί μία ταινία να πας να δεις θα πληρώσουν 7 ευρώ, κι εδώ μιλάμε για καλή ταινία. Επειδή λεφτά δεν υπάρχουν, επαναλαμβάνω, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του… Πανελληνίου το οποίο παίρνει κάπου στα 1500 άτομα. Δύσκολο το κόβω να το γεμίσουν… και με τις 250 υπογραφές που απαιτούνται για κάθε ένα υποψήφιο πρόεδρο υπάρχει δυνατότητα ακόμα και για 6 υποψήφιος, αν και με τους Πασόκους ποτές δεν ξέρει και μπορεί να εμφανιστούν υπογραφές από παντού.

Και μετά πάμε στις 14 Ιουνίου, όπου μέλη και φίλοι θα ψηφίσουν για τον νέο/νέα πρόεδρο και θα γίνει του κουτρούλη ο γάμος… Περιμένω με αγωνία και Φώφη δαγκωτό! Έχεις να μου δανείσεις τρία ευρώ;

Καλά, στη Γερμανία όχι μόνο τα τρένα είναι δημόσια, όχι μόνο οι μηχανοδηγοί κάνουν απεργία όποτε τους καπνίσει διεκδικώντας αυξήσεις (θα τρελαθούμε εντελώς…) αλλά και να έχουν συλλογικές συμβάσεις εργαζόμενοι με προσωρινές θέσεις, αλλά υπάρχει και διαιτησία… Απίστευτα πράγματα!

Διαβάζω και σοκάρομαι… είναι δυνατόν σε αυτή τη μεγάλη χώρα της Ευρώπης να γίνονται τέτοια πράγματα; Είναι δυνατόν να μην είναι ιδιωτικά τα τρένα; Να γίνονται απεργίες με αίτημα αυξήσεις στους μισθούς; Γιατί δεν έχουν προχωρήσει βαθιές μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία, όπως στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνονται επιστρατεύσεις των απεργών, αλλά διάλογος; Ρε συ μήπως να βάλουμε θέμα με την Γερμανία;

Η πλάκα είναι ότι στη διαιτησία  τους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους θα εκπροσωπήσει ο σοσιαλδημοκράτης πρώην πρωθυπουργός του Βρανδεμβούργου, Ματίας Πλάτσεκ, ενώ τους εργαζόμενους ο αριστερός πρωθυπουργός της Θουριγγίας, Μπόντο Ράμελοφ. Τι είναι αυτά τα πράγματα… Τι είδους φάση είναι αυτή στην Γερμανία; Πάνε πρώην και νυν πρωθυπουργοί στη διαιτησία για να συζητήσουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας; Φαντάσου να πάνε στον ΟΜΕΔ να συζητήσουν ο Σημίτης και ο Τσίπρας… Στο ΣΚΑΪ θα έμεναν στον τόπο.

Εδώ η πρόεδρος της Βουλής υπερασπίστηκε το δημοκρατικό δικαίωμα να διαδηλώνεις ειρηνικά μπροστά στη Βουλή και μεγάλοι πολιτικοί και Έλληνες, όπως ο Θεοδωράκης και ο Κωνσταντινόπουλους, ζητούν την παραίτηση της. Ρε που ζούμε στη ζούγκλα;

Η ΓΣΕΕ τι ρόλο βαράει και ανακοίνωσε ότι είναι σε θετική κατεύθυνση το νομοσχέδιο του Σκουρλέτη; Είναι πράγματα αυτά, εδώ η χώρα πάει στα βράχια, ο Τσίπρας λέει ψέματα και δεν το παραδέχεται, ο κόσμος εγκαταλείπει μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί συμπονάει το ΣΕΠΕ που θα καταστραφεί από την αύξηση του ΦΠΑ στα μεγάλα ξενοδοχεία. Δηλαδή αν περάσει το γινάτι του Σκουρλέτη θα κινδυνεύσουμε να γίνουμε σαν την Γερμανία και να ακυρωθούν οι μόνες σοβαρές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει σε αυτή την χώρα; Όχι φίλε, δεν θα γίνουμε ποτέ Γερμανία, σιγά μην πληρώνουν οι επιχειρηματίες ασφαλιστικές εισφορές, αυτά δεν γίνονται ούτε στη Βόρεια Κορέα.

Και δεν με λες γιατί δεν ανεβαίνουν οι… παραγωγικοί υπουργοί στη Θεσσαλονίκη;

Υπάρχουν πάρα πολλά παράπονα από καλούς συναδέλφους που λένε ότι δεν είναι δυνατόν, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, να μην έχουν ανέβει στη Θεσσαλονίκη οι υπουργοί από τα παραγωγικά υπουργεία για να συναντηθούν και να μιλήσουν και να γνωρίσουν (αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό) με τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας της πόλης μας. Είναι δυνατόν, γιατί μας… γράφουν έτσι;

Παλιά φίλε, όταν ο Βενιζέλος και ο Τσοχατζόπουλος είχαν εναλλάξ το υπουργείο Ανάπτυξης κάθε τρεις και λίγο στη Θεσσαλονίκη ήταν και δεν υπήρχε άνθρωπος της πραγματικής οικονομίας της πόλης που να μην τους συναντούσε σε καθημερινή βάση. Οπότε, τότε, όλα τα θέματα λυνόταν στο άψε σβήσε. Τώρα… Και μη μου πεις ότι ασχολούνται με τη διαπραγμάτευση. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει, η πραγματική οικονομία της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να περιμένει.

Μην ξεχνάς ότι τρέχει και ο διαγωνισμός για την κάλυψη των θέσεων υπευθύνου Επικοινωνίας στους οργανισμούς φιλέτα που θα ξεπουλήσει η κυβέρνηση στην πραγματική οικονομία, και πλειάδα συναδέλφων είναι ανήσυχη επειδή όχι μόνο δεν είναι στο αχαχούχα με τους νέους υπουργούς, όπως ήταν με τους παλιούς, αλλά τους περισσότερους δεν τους ξέρει ούτε στη φάτσα.

Πως γίνεται να κρατηθεί όρθια η κυβέρνηση χωρίς τη βοήθεια αυτών που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς για τα γραφεία Τύπου των ΔΕΚΟ της Θεσσαλονίκης; Αυτά φίλε δεν γίνονται ούτε στα καράτε.

Από την άλλη, ένας υπουργός ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Πανούσης και μετά το ψηστίρι που του έκανε ο Μπουτάρης, η Ικτίνου χαρακτηρίστηκε ως περιοχή υψηλής εγκληματικότητας, το οποίο δεν από το βιβλίο συμβάντων και αναφορών της αστυνομίας. Οπότε άσε καλύτερα μην ανέβει κανένας Καμμένος και βάλει τη ΜΟΜΑ να φτιάξει το μετρό και μετά πλακωνόμαστε για το πόσο θα είναι το εισιτήριο. Με την Ικτίνου, σούπερ φάση, όλοι/όλες μεταξύ 40 και 50 χρονών, έπαθαν κρίση νοσταλγίας και πήραν μπίρες και κατέβηκαν στον πεζόδρομο να θυμηθούν τα νιάτα τους. Κατά τα άλλα, εντάξει υπάρχει πρόβλημα, αλλά το «παντού αστυνομία» είναι μία λάθος απάντηση όποια και να είναι η ερώτηση. Το περισσότερο τραγικό που άκουσε είναι ότι υπάρχει σχέδιο να υποβαθμιστεί η περιοχή ώστε τα «καλά» μαγαζιά να μεταφερθούν στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφία! Τι μου λες… Σε λέω!

Την Κυριακή στην Ισπανία έχουν δημοτικές εκλογές και το δικό μας ενδιαφέρον βρίσκεται κυρίως στην Βαρκελώνη για πολλούς λόγους, κυρίως γιατί εκεί, στην πρωτεύουσα της Καταλονίας έχει σχηματιστεί ένα μεγάλο μέτωπο βάσης, από κινήματα, αριστερές οργανώσεις και τους Podemos, που διεκδικεί με πολύ καλές πιθανότητες να κερδίσει αυτή τη μάχη απέναντι σε ένα συντηρητικό μέτωπο που διοικεί για πολλά χρόνια την πόλη. Η «Συλλογική Βαρκελώνη», είτε χάσει είτε κερδίσει όπως θέλουμε, είναι μία νέα πρόταση για το χώρο της αυτοδιοίκησης γιατί φαίνεται πως απέναντι σε πανίσχυρους μηχανισμούς – όπως και σε εμάς, τώρα που είμαστε ένα χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου – που μόνο με πανίσχυρες κοινωνικές/κινηματικές προσπάθειες μπορούν να ηττηθούν.

Δηλαδή το θέμα δεν είναι να έχεις ένα κόμμα της Αριστεράς με μεγάλα εθνικά και τοπικά ποσοστά για να πάρεις τους δήμους, θέλει κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Ούτε τελικά είναι μόνο θέμα «φωτεινού» προσώπου, γιατί η υποψήφια δήμαρχος της «Συλλογικής Βαρκελώνης», Άντα Κολάου, ούτε το πίτσι – πίστι με τα ΜΜΕ είναι, στις πλατείες βγήκε το 2011 και κάθισε μέχρι τέλους, ούτε καμία στελεχάρα των Podemos είναι, με τις εξώσεις τρέχει και βοηθάει κόσμο, ούτε κρύβει ότι είναι 100% με το κοινωνικό κίνημα είναι και μιλάει για μία μεγάλη δημοκρατική αλλαγή στην Ισπανία και σε όλο τον Νότο της Ευρώπης.       

Άντε να πάρουμε την Βαρκελώνη και μετά ποιος μας πιάνει… άντε να δούμε τι θα κάνουμε και με τη Θεσσαλονίκη.

Δύο Λύκοι

http://www.alterthess.gr/

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).