Η ανθρωπιά των εργολάβων και των Μ.Κ.Ο, του Θεόδωρου Βαξεβάνου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Όπως κάθε αδέσμευτος, ανεξάρτητος και ελεύθερα σκεφτόμενος ενεργός πολίτης, έτσι κι εγώ νιώθω επιτακτική την ανάγκη να κοινωνήσω και να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μου,

ώστε να μοιραστούμε μαζί τις ανησυχίες και τις αγωνίες για την αναμφισβήτητη δυσοίωνη και καταστροφική πορεία της χώρας μας, όπου οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια, από όλα αυτά τα ιδιοτελή και συμφεροντολογικά πολιτικά καθάρματα, από τα σκουλήκια με περίσσια ποταπότητα όπως θα έλεγε και ο Μπακούνιν. Από όλα αυτά τα παράσιτα που ενώ τρέφονται από το σώμα της κοινωνίας, δε διστάζουν να  την κατηγορήσουν και να της επιρρίψουν ευθύνες για όλα τα δεινά της. Οι καχύποπτοι και δύσπιστοι ας λάβουν υπόψη, ότι σκοπός του κειμένου είναι να δώσει  εναύσματα και κίνητρα για σκέψη και προβληματισμό, ακόμη, γιατί όχι, να παραχθούν θετικά πολιτικά αποτελέσματα.

Η κανονική εκπαίδευση αποσκοπεί στην καλλιέργεια της παιδείας. Ο πίθηκος, ο ελέφαντας και όλα τα πλάσματα μπορούν να εκπαιδευτούν και να μας παρουσιάσουν θεαματικές και εκπληκτικές παραστάσεις. Δεν μπορούν όμως να αποκτήσουν παιδεία, γιατί είναι αποκλειστικά ανθρώπινο προνόμιο, είναι η ειδοποιός ποιοτική διαφορά του λογικού σκεφτόμενου ανθρώπου.

Η παιδεία διαμορφώνει ελεύθερες, αυτόνομες προσωπικότητες. Βοηθάει το άτομο να αυτοελέγχεται, να ορίζει ύψιστα ιδανικά, ιδεώδη, να οραματίζεται μια προοδευτική και ευημερούσα κοινωνία που σέβεται τον συνάνθρωπο και την αξιοπρέπειά του, να θέτει ακλόνητα στερεότυπα και πρότυπα, ανεπηρέαστος  από πρότυπα που παρουσιάζουν τα προπαγανδιστικά συστημικά ΜΜΕ. Οι νεοέλληνες με ένα κινητό και  τάμπλετ  στο χέρι, τελευταίας τεχνολογίας, θέτουν ως αυτοσκοπό τις τηλεοπτικές ψευδαισθήσεις. Όλοι θέλουν να γίνουν μουσικοί, αθλητές, τραγουδιστές, μοντέλα, μάγειρες, να έχουν όμορφο σωματότυπο και ότι άλλη αθλιότητα τους πασάρουν  τα μέσα εξαπάτησης που σπρώχνουν κάθε μέρα τον κόσμο στον τζόγο(τάχα δώρα και τέτοιες αηδίες). Ο σημερινός παιδευμένος πολίτης δεν αρκεί να εντοπίζει μόνο τους ντόπιους τσαρλατάνους, αλλά και την Παγκόσμια Δικτατορία που επιβάλλεται άτσαλα και άγρια με τον δικό της δαιμονικό ύπουλο τρόπο.

Ο Αντετοκούνμπο αρνήθηκε να υπογράψει στην ελληνική σημαία και καλός έκανε, κανείς δεν αμφισβητεί την παιδεία που πήρε από το ελληνικό σχολείο. Όμως δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο έμμεσο  μήνυμα που στέλνουν οι παγκόσμιοι εγκληματίες: «Είδατε, ο Νιγηριανός, ελληνικής ιθαγένειας, διέπρεψε στις νεοφιλελεύθερες χώρες, εγκαταλείψτε και εσείς τη χώρα σας για να γίνεται Αντετοκούνμπος, εγκαταλείψτε τον τόπο σας για να επιδοτηθείτε με 500 ευρώ, σύμφωνα με το σχέδιο Μουζάλα». Η αλήθεια όμως είναι:«Μείνετε στη μοναδική σας χώρα». Η Νιγηρία διαθέτει τα περισσότερα αποθέματα πετρελαίου, έχει πολλούς φυσικούς πόρους που λεηλατούνται από Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές πολυεθνικές, από παράφρονες, ψυχοπαθείς, άρρωστους, ακόρεστους εγκληματίες για κέρδη, χρήμα, εξουσία, δύναμη. Οι λίγοι πλουτίζουν και οι μάζα πένεται και υποφέρει τη στιγμή που όλος ο πλούτος γύρω τους ανήκει. Και όπως είναι φυσικό οι αρχιεγκληματίες, για να καταληστεύουν ανενόχλητοι τη Νιγηρία, αλλά και να πουλάν τα όπλα τους, φρόντισαν να συντηρούν για δεκαετίες έναν εμφύλιο πόλεμο  Πιο ισχυρά κίνητρα για να μείνει κάποιος στον τόπο του και να αγωνιστεί για τη σωτηρία του δεν υπάρχουν. Για πολλά χρόνια στα σχολεία μας έλεγαν ότι η Αφρικανική ήπειρος είναι φτωχή, δεν έχει νερό και σωρό  τέτοια ψεύδη. Τίποτα δεν ισχύει από όλα αυτά. Η μαύρη ήπειρος είναι από τις πλουσιότερες και δεν έχει ανάγκη, ούτε από ελεημοσύνη, ούτε από ιεραποστολές. Από σχολεία έχουν ανάγκη τα οποία θα τους μάθουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Δια του λόγου το αληθές   δείτε εδώ:  <https://www.youtube.com/watch?v=ILgGT8XE6j4https://www.youtube.com/watch?v=ILgGT8XE6j4

Οι παιδευμένοι, οι σωστά καλλιεργημένοι άνθρωποι έχουν αυτοσυνειδησία, αναπτυγμένη κριτική, τόσο όσο να μπορούν να ερμηνεύουν, να αναλύουν και να αντιλαμβάνονται τα βαθιά αίτια των φαινομένων. Συμμερίζονται τον ανθρώπινο πόνο και σε καμιά περίπτωση δεν κερδοσκοπούν απ’ αυτόν. Από τα πάμπολλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία, και μάλιστα από τα σοβαρότερα, είναι η λαθρομετανάστευση. Οι ‘’ειδικές κερδοσκοπικές’’ Μ.Κ.Ο οι οποίες αποτελούν τα βασικότερα εργαλεία της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας , με παντελή απουσία του κρατικού μηχανισμού(τι κάνει δεν ξέρω) ,  το βάφτισαν ,βέβαια, προσφυγικό για τους ευνόητους λόγους. Αν είναι λαθρομετανάστες τότε με βάση τους διεθνείς κανονισμούς, θα ‘πρεπε να επιστρέψουν την ίδια μέρα στις προγονικές τους εστίες, για να αγωνιστούν, όπως οφείλουν, για τη σωτηρία των πατρίδων τους. Αν πάλι είναι πρόσφυγες, όπως ισχυρίζονται οι κερδοσκοπικές ΜΚΟ και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ που ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, τότε είναι υποχρεωμένοι να μας πουν ποιες ενέργειες έκαναν μέχρι σήμερα, για να αντισταθούν και να αντιδράσουν στο βάρβαρο και ανελέητο ιμπεριαλισμό που ασκείται απάνθρωπα στις δύσμοιρες χώρες τους.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φύλαξης Συνόρων σε έκθεση της απέδειξε με στοιχεία τη συνεργασία ΜΚΟ με διακινητές λαθρομεταναστών. Πόσο κερδοφόρες είναι οι Μ.Κ.Ο φανταστείτε, μια διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη κόστισε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ. Οι υπάλληλοι αυτών των οργανώσεων αμείβονται από 1500 μέχρι 2500 ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδόν όλοι οι πολιτικοί έβαλαν τους γνωστούς και  συγγενείς τους σε τέτοιες οργανώσεις.Από το κέρδος του ανθρώπινου πόνου δε θα μπορούσε να απουσίαζαν και οι εργολάβοι. Ο γνωστός  Σ. Κόκκαλης(θα μου πείτε λείπει ο Μάρτης απ’τη σαρακοστή)ενώ πήρε κάποια εκατομμύρια για να οργανώσει  τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών, αυτός τους έστησε μερικά τζαντίρια που με το πρώτο φύσημα τα πήρε ο αέρας. Να μην απορεί κανείς για όλα αυτά, είναι αποτελέσματα ενός υφέρποντα αμοραλισμού που δυστυχώς απλώνεται και διεισδύει  σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής. Εμείς οι Έλληνες, βλέπουμε τον ελληνισμό ως πανανθρώπινη διαχρονική αξία και γι’ αυτό έχουμε να προτείνουνε συγκεκριμένες αποτελεσματικές προτάσεις-άλλωστε δεν είναι τυχαίο που οι αρχαίοι είχαν τον Ξένιο Ζευ ως προστάτη των ξένων-  ΟΙ ΜΚΟ, ο ΟΗΕ και κάθε υπεύθυνος, κυβερνητικός ή μη, αρκεί να οριοθετήσουν το χρόνο παραμονή τους στην Ελλάδα και εμείς από το υστέρημά μας θα εγγυηθούμε την αξιοπρεπή παραμονή τους. Μπορούμε επίσης να ναυλώσουμε και ένα πλοίο και να τους στείλουμε στη Αμερική, μιας και ξέρουν να χειρίζονται καλύτερα απ’ όλους το αμάλγαμα εθνοτήτων. Οι ΜΚΟ να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται και συνεπικουρούμενοι από όλους τους λαούς, να βάλουμε ένα τέλος στη φρίκη του πολέμου, ώστε το όνειρό τους, η επιστροφή στις προγονικές τους εστίες, να γίνει πραγματικότητα.

Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι πως έφτασε η στιγμή να πάρουμε την άθλια πολιτική κατάσταση στα χέρια, να αυτονομηθούμε. Αυτονομία είναι η συνειδητοποίηση της αυτοθέσμισης της κοινωνίας, σύμφωνα με τον Καστοριάδη. Αυτό όμως χρειάζεται παιδεία, η οποία εκτός του ότι η έλλειψή της είναι το αποτέλεσμα της ανθρωπιστικής, πολιτικής, κοινωνικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και εντέλει οικονομικής κρίσης, στις μέρες μας δυστυχώς αποδυναμώνεται όλο και περισσότερο.

Παιδεία είναι η διεκδίκηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης του κάθε λαού. 

 
Ενεργός πολίτης

 
Θου. Βου

 

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001