• Ν. Ανδρουλάκης και Ν. Χουντής μιλούν από το Στρασβουργο
  • Γιώργος Κύρτσος και Σωτήρης Ζαριανόπουλος μιλούν για το μέλλον του ενεργειακού λεκανοπεδίου
  • Παπαδημούλης και Μαριάς για το
  • Ολομέλεια Στρασβουργο
  • Επιτυχημένος για ακόμα μία χρονιά ο χορός της ΕΡΑΔΥΜ
  • “7 Ημέρες Flashback” Σάββατο 13-12-2018
  • Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων
  • Νέο σύστημα εξέτασης υποψήφιων οδηγών
  • Ευρεία σύσκεψη του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης για τον μικρό Αλέξανδρο (φωτογραφίες)
  • Κλειστά τα Δημοτολόγια για μια εβδομάδα λόγω Μητρώου Πολιτών

kozni.tv g2

PAFILIS 11 2016 WB 836x182 ANIM

ACSORIZONTIO

ΤΟ.ΣΥ.Ν ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ: Ενημέρωση για την Ασφάλιση των Έκτακτων Εργαζομένων (8μηνα) στην ΔΕΗ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το πρόβλημα με τους Εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονταν με Σύμβαση στην ΔΕΗ αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα έμεναν χωρίς Ασφάλιση και Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη φαίνεται και οριστικά

να έχει λυθεί.

Θυμίζουμε ότι το 2015 υπήρξαν αναφορές Έκτακτων Εργαζομένων με 8μηνη Σύμβαση στην ΔΕΗ οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα με την μη κάλυψη εξόδων σε περίπτωση Ασθένειας – Νοσηλείας – Φαρμακευτικής Αγωγής, όπου μετά το εξάμηνο Ασφάλισης τους στο ΙΚΑ και την μετεγγραφή τους στην Ασφάλεια της ΔΕΗ, σε περίπτωση που χρειαζόντουσαν Υπηρεσίες Υγείας, το σύστημα δεν τους αναγνώριζε ως ασφαλισμένους με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται σε καμία περίπτωση από τις παραπάνω.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις τα ίδια προβλήματα αντιμετώπιζαν και Εργαζόμενοι στην ΔΕΗ με Σύμβαση Αορίστου Χρόνου.

Το πρόβλημα το αναδείξαμε το καλοκαίρι του 2015 έπειτα από διαμαρτυρίες πολλών Εργαζομένων και διαπιστώθηκε ότι προϋπήρχε για πάνω από ένα χρόνο σχεδόν και εμφανιζόταν στην περίοδο της Ασφάλισης της ΔΕΗ.

Αίτημα μας τότε με την δική μας παρέμβαση ως Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου που αποστείλαμε τόσο στο Υπουργείο Εργασίας και σε όλους τους Αρμόδιους Φορείς στις 14 Δεκεμβρίου 2015, πέρα από την λύση των παραπάνω προβλημάτων, ήταν και η μη διαγραφή – μετεγγραφή – επανεγγραφή, από το ένα Ταμείο Ασφάλισης (ΙΚΑ – ΔΕΗ) στο άλλο, έτσι ώστε η Ασφάλιση των Έκτακτων Εργαζομένων να υπάγεται σε μία Ασφάλιση εξ αρχής χωρίς διαγραφές – μετεγγραφές και επανεγγραφές.

Από την αρχή της ανάδειξης του προβλήματος, τόσο η Ομοσπονδία Μετάλλου με δική της παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας τον Νοέμβριο του 2015, αλλά και με κατάθεση στην Βουλή Ερωτήσεων – Κοινοβουλευτικής Παρέμβασης από το ΚΚΕ τον Ιανουάριο του 2016 και στην συνέχεια τον Φεβρουάριο του 2016, μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα της Ασφάλισης έδειξαν και ο Βουλευτής Κοζάνης Κασαπίδης Γεώργιος και ο πρώην Βουλευτής Κοζάνης Χάρης Κάτανας.

Στις 10 Μαρτίου 2016 το Υπουργείο Εργασίας απέστειλε προς τους Αρμόδιους Ασφαλιστικούς Φορείς (ΙΚΑ – ΔΕΗ) έγγραφο, με το οποίο ζητούσε την ασφαλιστική τακτοποίηση των Εργαζομένων και την επίλυση του διαδικαστικού αυτού ζητήματος.

Επιβεβαιωμένα ήδη από τον Ιούνιο του 2016, ίσως και νωρίτερα, όσοι εγγράφονταν στην Ασφάλιση της ΔΕΗ είχαν κανονικά ασφάλιση και δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα ή τουλάχιστον δεν αναφέρθηκε.

Από τον Φεβρουάριο του 2017 σταματούν και οι διαγραφές – μετεγγραφές – επανεγγραφές από το ένα Ταμείο στο άλλο και πλέον υπάρχει μία ενιαία Ασφάλιση (ΕΦΚΑ - Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης).

Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλοι οι Εργαζόμενοι να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας και σε περίπτωση που εμφανιστούν, ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα Ασφάλισης και Κάλυψης Παροχών – Υπηρεσιών Υγείας και πως όλοι οι Εργαζόμενοι θα εξυπηρετούνται χωρίς να βρίσκουν εμπόδια.

ΤΟΠΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΝΕΩΝ  ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ  ΚΟΖΑΝΗΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ :  Κυριακή 19 – 03 – 2017

web site      :   neoiellispontou.blogspot.com           

Facebook   :   Νέοι Ελλησπόντου (Neoi Ellispontou)

Facebook   :   Νέοι εν δράση

Facebook   :   FC ELLISPONTOS (A.E.E)

e-mail          :  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   

Fax              :  2461094271 

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001