• Σε...Εθνική Οδό περπατούν οι φοιτητές του Τμ. Μηχανικών Πληροφορικής
  • Ομαλοποιήθηκε η λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής
  • Φιλανθρωπική Vespo-βόλτα από το Vespa Club Κοζάνης
  • Η εκδήλωση της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνης
  • Εγκαίνια της ΙΕΕΕ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
  • Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στο ΕΒΕ Κοζάνης
  • Το μήνυμα του Ν. Σαρρή για τις εκλογές στο ΕΒΕ Κοζάνης
  • Πρόσληψη συγγενικού προσώπου στη ΔΕΗ για θάνατο σε εργατικό δυστύχημα
  • Στην κορυφή της Ευρώπης ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού
  • Το μήνυμα του Ο. Γιγαντίδη για τις εκλογές στο ΕΒΕ Κοζάνης

kozni.tv g2

PAFILIS 11 2016 WB 836x182 ANIM

pantelidis banner long new

Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρα Αλέξη Τσίπρα. Του Τσολάκη Πασχάλη

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ακούσας νόει «Πιττακός». (Αφού πρώτα ακούσεις, κατόπιν σκέψου τι θα κάνεις)

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε λίγο καιρό θα βρεθείτε, στο Νομό Κοζάνης.

Στην ενεργειακή καρδιά της χώρας.

Έχετε ξανάρθει, ως αρχηγός μικρού κόμματος. Ακούσατε τότε την κοινωνία και τους εργαζόμενους, γίνατε η φωνή και ο συμπαραστάτης τους και φτάσατε πολύ ψηλά.

Σκεφτείτε τώρα τι θα κάνετε για την κοινωνία που θα επισκεφτείτε, και κάθε κοινωνία που επισκέπτεσθε.

Υψηλότερο αξίωμα για να ανεβείτε δεν υπάρχει. Αυτά όμως τα αξιώματα είναι εφήμερα. Αξίωμα ύψιστο, είναι το  ύπατο σκαλί της ιστορίας, όπου ενθρονίζει η κοινωνία τον άνθρωπο ηγέτη. Είναι η ίδια η κοινωνία που τον ηγέτη μη άνθρωπο τον θάβει στην λήθη, υπό τα άρας των γενεών που ακολουθούν.

Έρχεστε σε μια περιοχή η οποία πάνω από 50 χρόνια, δίνει μέσα από τα σπλάχνα της το πολύτιμο αγαθό της ενέργειας. Δεν είναι μόνο η περιοχή που ματώνει , αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτήν την επιχείρηση, που επί 24 ώρες και παντός καιρού δεν σταματούν να παράγουν.Για να στηθεί όμως αυτός ο κολοσσός που λέγεται ΔΕΗ, ξεριζώθηκαν χωριά ολάκερα, δώσανε χιλιάδες στρέμματα οικογένειες με αναγκαστική απαλλοτρίωση.

Σήμερα δίπλα στις καμινάδες που βρυχώνται τη νύχτα, που επί 24 ώρες ξερνάνε τέφρα, με τις γνωστές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων αλλά και στο ίδιο το περιβάλλον, κατοικούν ακόμα οικογένειες.

Αυτήν την περιοχή επισκέπτεστε κύριε Πρωθυπουργέ.

Δεν γνωρίζω τι κομίζει η άφιξη σας. Εκτιμώ πως στις αποσκευές σας θα πρέπει να έχετε και μια απόφαση η οποία όχι μόνο θα δικαιώνει εργαζόμενους, περιοχές και ανθρώπους αλλά θα έχει και έναν ισχυρό συμβολισμό αξιών, δικαίου και ανθρωπισμού.

Στην πρόσφατη επίσκεψη του προεδρεύοντα της ΔΕΗ, στην περιοχή, ένας σύλλογος ανέργων, μετά την άρνηση του προεδρεύοντος να τους δεχτεί, ματαίωσε την συνέντευξη τύπου, σε χώρο των ορυχείων. Η ιεραρχία, για αυτό το « έγκλημα» τους τιμώρησε με απολύσεις, διώξεις και απολογίες!

Κύριε Πρωθυπουργέ στην περιοχή των εργοστασίων δεν κατοικούν τρομοκράτες και ταραξίες. Απλοί και ταπεινοί άνθρωποι διαμένουν που διεκδικούν μικρά και αυτονόητα δικαιώματα, που εκ του συντάγματος απορρέουν, και κάποτε η φωνή τους εμπεριέχει οργίλο τόνο για την απαξίωση που βιώνουν. Που αναπνέουν καρκινογόνο τέφρα και πίνουν νερό με εξασθενές χρώμιο.

Σε αυτό τον νομό και την κοινωνία, που θα επισκεφτείτε υπάρχουν και κάποιοι, που στηρίζουν επιλογές απολύσεων, διώξεων, εκβιασμών. Που στηρίζουν μετά μανίας μνημόνια, περικοπές μισθών και όλα αυτά που βιώνει ο νομός και η χώρα, από το αμαρτωλό σύστημα εξουσίας που εσείς γκρεμίσατε και διαδεχτήκατε. Ναι υπάρχουν και τέτοιοι.

Δυστυχώς η τοπική αυτοδιοίκηση φάνηκε πολύ μικρή σε ένα τόσο σοβαρό θέμα! Η δε ΓΕΝΟΠ ασχολείται ακόμα με την ανακοινώσεις για την φέτα!

Αυτήν την απόφαση βάλτε στις αποσκευές σας. Σταματήστε τις διώξεις και τις απολύσεις εργαζομένων και μάλιστα εργαζόμενου σε οχτάμηνο!

Έχετε μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της χώρα να λύσετε. Όμως λύνοντας τα μικρά και στέλνοντας μηνύματα, λύνονται και τα μεγάλα γράφει η διανόηση. Άλλωστε μια μικρή αλλαγή μπορεί να φέρει μια πολύ μεγάλη.

Με τρομοκρατία και απολύσεις δεν διοικούνται επιχειρήσεις. Σε μια εποχή όπου όλα έχουν αυτοματοποιηθεί η ΔΕΗ εξακολουθεί να λειτουργεί, όπως γράφουν και πολλοί μπλόκερ, με «Μίζα- δυναμό». Ακόμα και στις εργολαβίες – δουλεμπόριο, οι προσλήψεις- απολύσεις γίνονται, εν πολλοίς και ειδικώς,  από στελέχη της επιχείρησης και πολλά άλλα που δεν είναι του παρόντος.

Αυτά αποτρέψτε κύριε πρωθυπουργέ. Την διαφθορά και την κατάχρηση εξουσίας.

Εκεί είναι η ρίζα του κακού και όχι στις διαμαρτυρίες των κοινωνιών, όσο έντονες κι αν είναι.

Κύριε πρωθυπουργέ

Η κοινωνία σας εμπιστεύεται. Εσείς αποφασίζετε και επιλέγετε.

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001