kozanitvbanner1363x131pix

MediaHome834p

banner 728x90 PJC 4

ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 1

b834pix

ecofloor230

pantelidisGIF834pix

asepop 2021 a

artinhouse2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

EuroparlTV: Οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας ψυχραίνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Έχει αποκαλέσει τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς «Ναζί», έχει απαγορευτεί η είσοδος στους αξιωματούχους του σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες 

και απειλεί να διακόψει μια συμφωνία για το μεταναστευτικό που έγινε κατόπιν σκληρής διαπραγμάτευσης. 

Μερικές εβδομάδες πριν από ένα δημοψήφισμα που στοχεύει να ενισχύσει την εξουσία του, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν δεν αποκτά κανέναν καινούριο φίλο στην Ευρώπη. 

Σε ένα τεταμένο κλίμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε ακόμα μια φορά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, η οποία είναι ακόμα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ. Είναι καλό που καταδικάζουμε αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία αλλά κάποια στιγμή, κ. Πρόεδρε της Επιτροπής και κ. Πρόεδρε του Συμβουλίου, ας είμαστε ειλικρινείς, ας σταματήσουμε τις διαπραγματεύσεις για προσχώρηση τώρα. 

Πιστεύω ότι για πολλούς ευρωπαίους ηγέτες ο διάλογος έχει λήξει εδώ και χρόνια. Για μένα, η πιθανότητα εισχώρησης της Τουρκίας στην ΕΕ έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό. 

Με αυξανόμενη ανησυχία, η ΕΕ παρακολουθούσε τον Ερντογάν να χρησιμοποιεί την περσινή απόπειρα πραξικοπήματος ως δικαιολογία για να τιμωρήσει τους αντιπάλους του και να εδραιώσει την προεδρική του εξουσία. 

Παρότι η Τουρκία είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ευρώπης και η ΕΕ είναι η κύρια αγορά εξαγωγών της Τουρκίας, το Κοινοβούλιο έχει αναβάλει τις συζητήσεις για τη βελτίωση της συμφωνίας με την Τουρκία για τελωνειακή ένωση. Τα μέλη του Κοινοβουλίου θέλουν να περιμένουν να ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα προτού αποφασίσουν πώς να προχωρήσουν.

ecofloor834

autodiagnosi banner tetragono

omikron web1

nikolaou banner tetragono