• Ν. Ανδρουλάκης και Ν. Χουντής μιλούν από το Στρασβουργο
  • Γιώργος Κύρτσος και Σωτήρης Ζαριανόπουλος μιλούν για το μέλλον του ενεργειακού λεκανοπεδίου
  • Παπαδημούλης και Μαριάς για το
  • Ολομέλεια Στρασβουργο
  • Επιτυχημένος για ακόμα μία χρονιά ο χορός της ΕΡΑΔΥΜ
  • “7 Ημέρες Flashback” Σάββατο 13-12-2018
  • Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων
  • Νέο σύστημα εξέτασης υποψήφιων οδηγών
  • Ευρεία σύσκεψη του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης για τον μικρό Αλέξανδρο (φωτογραφίες)
  • Κλειστά τα Δημοτολόγια για μια εβδομάδα λόγω Μητρώου Πολιτών

kozni.tv g2

PAFILIS 11 2016 WB 836x182 ANIM

ACSORIZONTIO

ΔΑΚΕ: "Τυχοδιωκτική συνεργασία ΑΚΕ και ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πρωτόγνωρη για τα εργατικά και συνδικαλιστικά χρονικά είναι η ευκαιριακή και τυχοδιωκτική συνεργασία των ψηφοδελτίων ΑΚΕ και ΠΑΜΕ.

Οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων αυτών για την κατάληψη της καρέκλας και μόνο, αποφάσισαν να συμμαχήσουν και να συγκροτήσουν Διοικητικό Συμβούλιο στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, εφαρμόζοντας πλήρως πραξικοπηματικές διαδικασίες, αποκλείοντας, με αστείες προφάσεις (περί καθυστέρησης προσέλευσης στη διαδικασία) δύο μεγάλες ιστορικές παρατάξεις.

Η συμμαχία αυτή γίνεται έξω από κάθε ιδεολογική αναφορά των μελών αυτών των ψηφοδελτίων και έξω από κάθε λογική και πρακτική πραγματικής συνεργασίας για το καλό των εργαζομένων.

Οι ηγεσίες αυτών των ψηφοδελτίων έδειξαν πως διέπονται μόνον από οπορτουνισμό. Έδειξαν πως καθ΄όλη τη διάρκεια των συνεδριακών διαδικασιών είχαν συμφωνήσει στο στόχο της κατάληψης της καρέκλας, γι΄αυτό και οδήγησαν το συνέδριο σε αντικαταστατικές και παράνομες εκλογικές διαδικασίες. Κάθε αναφορά περί ηθικής, την οποία ευαγγελίζονταν όλο το προηγούμενο διάστημα, πρέπει να χάθηκε στους διαδρόμους της αναζήτησης της εξουσίας.  

Αναρωτιόμαστε ποιο ιδεολογικό πρόταγμα θα είχαν μεταξύ τους, όταν έως τώρα δεν μπορούσαν να συνεργαστούν κατ΄ελάχιστον. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποια κοινή πλατεία θα είναι μαζί την Εργατική Πρωτομαγιά. Ενδιαφέρον θα έχει να ακούσουμε τις παρατάξεις να εκφράζονται στο Δ.Σ. και να παίρνουν θέση σ΄αυτή τη συνεργασία ¨έκτρωμα¨.

Τι λέει το ΠΑΜΕ – τι λέει η ΔΑΚΕ Ι.Τ. της ΓΣΕΕ, όταν μεταξύ τους δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε για την πιο απλή διεκδίκηση; 

Η ΔΑΚΕ, πιστή στις αρχές και αξίες που την διέπουν και την έχουν κατατάξει ψηλά στη συνείδηση των εργαζομένων,  θα συνεχίσει τον αγώνα κάθαρσης και θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, στηριζόμενη στον μόνο θεσμό που θεωρεί πως παραμένει αλώβητος στην χειμαζόμενη πατρίδα, αυτόν της δικαιοσύνης.

    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001