• Η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση
  • Υποστελεχωμένη η Καρδιολογική Κλινική της Κοζάνης
  • Ο Γ. Χιωτίδης για την καρδιολογική κλινική
  • Ο. Σ. Λαμπρόπουλος για την καρδιολογική κλινική
  • Κοζάνη: Αφιέρωμα του ΚΚΕ στα 100 χρόνια από την Οκτωμβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση
  • Η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου στη Φλώρινα
  • Δήλωση Λ. Ιωαννίδη για τη διαπραγμάτευση για το χρέος της ΔΕΥΑΚ
  • SPOT DIADYMA 2017 32sec
  • Eκδηλώσεις για την ημέρα των ενόπλων δυνάμεων στην Κοζάνη
  • Ο Γιώργος Βαλής για τις τις δυνατότητες ρύθμισης οφειλών προς το Δήμο Κοζάνης

kozni.tv g2

PAFILIS 11 2016 WB 836x182 ANIM

pantelidis banner long new

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καταγγέλλει το υπουργείο Εργασίας για την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης στην Πτολεμαΐδα V

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καταγγέλλει το υπουργείο Εργασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ που προκλητικά πάνω από ένα μήνα

αρνούνται να πάρουν θέση πάνω σε ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης με ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας.

Συγκεκριμένα, στο εργοτάξιο κατασκευής της 5ης μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαïδα με  κατασκευάστρια εταιρεία την ΤΕΡΝΑ και διάφορους υπεργολάβους από τις αρχές του χρόνου με αστείες δικαιολογίες δεν παρέχεται εργασία στον Πρόεδρο του νεοϊδρυθέντος επιχειρησιακού σωματείου. 

Ταυτόχρονα, η εταιρεία ΤΕΡΝΑ αρνείται σταθερά να διαθέσει γραφεία στο επιχειρησιακό σωματείο όπως είναι υποχρεωμένη  και αντί γι’ αυτό παραχωρεί στέγη εντός του εργοταξίου στις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαïδας. Με αυτόν τον τρόπο, δείχνει ότι θέλει να έχει το κεφάλι της ήσυχο μέσα σε ένα χώρο δουλειάς που βασιλεύει η δουλειά «ήλιο με ήλιο», τα χαμηλά μεροκάματα, η μισή ασφάλιση.

Το υπουργείο εργασίας ,το ΣΕΠΕ και οι πολιτικοί προϊστάμενοι σφυρίζουν αδιάφορα. Καθυστερούν προκλητικά να ορίσουν τριμερή συνάντηση για να αποφύγουν να πάρουν θέση. Με αυτόν τον τρόπο,  «βοηθάνε» την εργοδοσία και επιβεβαιώνουν ότι οι σχεδιασμοί για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία έχουν ήδη μπει σε εφαρμογή πριν καν εμφανιστούν με τη μορφή κάποιου νομοσχεδίου, τροπολογίας στη βουλή.

Η πρακτική αυτή είναι μέρος της προετοιμασίας κυβέρνησης και εργοδοσίας για να καλλιεργήσουν το φόβο, «να βάλουν στο γύψο» τους αγώνες και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Απαιτούμε τώρα η υπουργός Εργασίας, ο αρμόδιος ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ να πάρουν θέση. Το να «πετάνε το μπαλάκι» από υπηρεσία σε υπηρεσία αποκαλύπτει προς ποια μεριά «γέρνει» η επιλογή τους. 

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γενικός Γραμματέας

Τασιούλας Γιάννης                                                                         Χαντζιάρας Κώστας 

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001