12 Οκτωβρίου το “Loving Vincent” στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες !!

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ταινία ζωντανεύει τα έργα του Vincent van Gogh προκειμένου να διηγηθεί την απίστευτη ιστορία του δημιουργού τους.

Κάθε ένα από τα 65.000 καρέ της ταινίας αποτελείται από ελαιογραφίες στο χέρι φτιαγμένες από 125 επαγγελματίες καλλιτέχνες, από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι ταξίδεψαν στα στούντιο της ταινίας στην Πολωνία και την Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχουν στην παραγωγή. Όσο αξιόλογοι ήταν οι πίνακες του Vincent van Gogh άλλο τόσο απίθανη ήταν και η γεμάτη πάθος και μοιραία λόγω ασθένειας ζωή του, καθώς και ο μυστηριώδης θάνατός του.

Κανένας άλλος καλλιτέχνης δεν έγινε τόσο θρυλικός όσο ο Vincent van Gogh. Κατά καιρούς χαρακτηρίστηκε ως μάρτυρας, ως λάγνος σάτυρος, τρελλός, ιδιοφυία και οκνηρός. Ο πραγματικός Vincent αποκαλύπτεται στα γράμματά του και κρύβεται στο μύθο και την ιστορία. Ο ίδιος ο Vincent έγραφε στο τελευταίο του γράμμα: " Δε μπορούμε να μιλάμε περισσότερο από τους πίνακες μας". Αυτό το παίρνουμε ως το λόγο του και αφήνουμε τα έργα του να πουν την πραγματική ιστορία του Vincent van Gogh.

Το "Loving Vincent" αρχικά τραβήχτηκε ως μία ταινία ζωντανής δράσης με ηθοποιούς, ωστόσο αργότερα φιλοτεχνήθηκε στο χέρι καρέ καρέ με τις ελαιογραφίες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία αλληλεπίδραση της ερμηνείας των ηθοποιών που υποδύονται τα φημισμένα πορτρέτα του ζωγράφου, και της απόδοσης των σχεδιασμένων στο χέρι animations, μεταφέροντας αυτούς τους χαρακτήρες μέσα στους πίνακες. Τα διάσημα πρόσωπα των σταρ του "Loving Vincent" επιδώκουν να συναντήσουν τους διάσημους πίνακες που αναπαριστούν.

"Δε μπορούμε να μιλήσουμε παρά μόνο με τους πίνακές μας"

Γράφτηκε από τον  Vincent van Gogh σε ένα γράμμα μία εβδομάδα πριν από το θάνατό του.

Στις αίθουσες το 2017...

Μια ταινία αριστούργημα των: Dorota Kobiela & Hugh Welchman

Δείτε το τρέιλερ και θα καταλάβετε…

Αλλά και στιγμές της δημιουργίας της!!

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001