• Η
  • Ο Μ. Δημητριάδης για τον προϋπολογισμό του Εξοικονομώ ΙΙ
  • Απόκριες 2018 | Κοζάνη | Φανός
  • Απόκριες 2018 | Sourd Games στην Κοζάνη
  • “ώρα αιχμής” / ''Τα πιάτ κι αλλάζομεν
  • Ενημερωτική εκδήλωση για την εξειδίκευση CNC
  • Φιλανθρωπική συναυλία του 3ου ΓΕΛ στις 23 Φεβρουαρίου
  • Στις 24 Μαρτίου το ..επαναληπτικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου

kozni.tv g2

PAFILIS 11 2016 WB 836x182 ANIM

ACSORIZONTIO

Εργατική Αλληλεγγύη: "Η δικαιοσύνη χέρι - χέρι με την εργοδοσία τις δυνάμεις καταστολής και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ελληνική δικαιοσύνη όργανο στα χέρια του αστικού κράτους καταδικάζει σε φυλάκιση αγωνιστές του εργατικού, λαϊκού κινήματος,  βγάζει αποφάσεις υπέρ των εργοδοτών

για μπορούν να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους, αποφασίζει  για την λειτουργία των σωματείων τις περισσότερες φορές υπέρ του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Απεναντίας είναι τυφλή και κλίνει τα αυτιά της σε ατασθαλίες και σκάνδαλα που ό ίδιος εργοδοτικός συνδικαλισμός δημιουργεί.

H δικαιοσύνη  δεν αποφάνθηκε και oι εργαζόμενοι δεν έμαθαν ποτέ για το τι έχει συμβεί στην ΓΕΝΟΠ και στο ΙΝΕΚΑ  του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης αλλά απέκλισε από συνέδρια τους αντιπροσώπους των σωματείων που τα κατήγγειλαν όπως το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη»

Αυτές τις προβλέψεις του αστικού συνδικαλιστικού νόμου  που επιτρέπουν στην δικαιοσύνη να παρεμβαίνει στην λειτουργία των συνδικάτων με τέτοιο ωμό τρόπο, όχι μόνο τα συνδικάτα δεν προσπάθησαν να τις ανατρέψουν αλλά τις χρησιμοποίησαν κατά το δοκούν, όλες οι παρατάξεις που συμμετείχαν στα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. όλες οι παρατάξεις που μοιράζονταν τις θέσεις στα προεδρία έχουν εύθηνη για την σημερινή κατάσταση του συνδικάτου.  Με πρωτεργάτες την συνδικαλιστική αριστοκρατία της ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, έστηναν σωματεία σφραγίδες και μαϊμού αντιπρόσωπους  σε μια μάχη για την καρέκλα στο προεδρείο, μακριά και έξω από τους εργαζόμενους και τα συμφέροντα τους.

αυτήν την φορά στο προηγούμενο συνέδριο η ΔΑΚΕ  η  ΑΚΕ  και η ΠΑΣΚΕ σε μια εποχή που το συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα βρίσκεται σε οπισθοχώρηση εμφάνισαν αντιπροσώπους που αντιστοιχούν σε τρείς χιλιάδες εργαζόμενους ψηφίσαντες ενώ το  Εργατικό κέντρο Κοζάνης τα προηγούμενο διάστημα βρίσκονταν σε κατάσταση μαρασμού και αποσύνθεσης.

 Η ΔΕΚΕ ΚΑΙ ΠΑΣΚΕ αφού έχασαν την πλειοψηφία βρήκαν αποκούμπι και σύμμαχο αυτήν την αστική δικαιοσύνη  για να μπορέσουν να δέσουν για ακόμη μια φορά το Εργατικό Κέντρο και τους εργαζόμενους  στα δεσμά  του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

. Το ΣΕΕΝ « Εργατική Αλληλεγγύη» και οι αντιπρόσωποί του αντιπάλεψαν αυτήν την κατάσταση και κατήγγειλαν όλα τα εκφυλιστικά φαινόμενα με όλες τους τις δυνάμεις μακριά από το κυνήγι της καρέκλας για την καρέκλα και άλλα ιδιοτελή συμφέροντα.

Έτσι θα συνεχίσουμε ώσπου:

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

Κοζάνη 19/10/17

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001