«Νεφελοκοκκυγία, η Πολιτεία των Πουλιών» στο Μουσείο Πτολεμαΐδας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε η   Παραστατική φωτογραφική έκθεση πουλιών της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας, των Δημητρίου Καλιακούδα

και Γεωργίου   Κωστικίδη, η οποία φιλοξενείται   στο Παλαιοντολογικό και Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαϊδας.

Πρόκειται για ένα απεικονιστικό ταξίδι στον κόσμο των βουνών, ποταμών, λιμνών και θαλασσών όπου πρωταγωνιστές είναι τα πουλιά.

Η ανακάλυψη της άγριας φύσης , της ομορφιάς της και των πλασμάτων που ως χθες αγνοούνταν ή δεν είχαν ποτέ παρατηρηθεί με προσοχή , δίνει το έναυσμα να ανοιχθούν νέοι ορίζοντες στην ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης.

Η αγάπη για τη φύση και  τη μετάδοση άμεσων φυσικών εικόνων αποτέλεσε την  έμπνευση για τους κ.κ. Κωστικίδη και Καλιακούδα ενώ    σκοπός της έκθεσης , σύμφωνα με τους αξιόλογους συμπολίτες μας δημιουργούς , είναι η μετάδοση της γνώσης για τη φύση και η διερεύνηση των τρόπων προστασίας της.

Μεταφέροντας τις ευχές του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Πολυχρονίδης στα  εγκαίνια της Έκθεσης , συνεχάρη τους δημιουργούς για την καλλιτεχνική φωτογράφιση , την επιμονή τους και την αγάπη τους προς την τέχνη ,τονίζοντας πως  αποδεικνύουν με το έργο τους  ότι είναι και φυσιοδίφες.

Η  διάρκεια της έκθεσης θα είναι  έως 19-1-2018 με ώρες λειτουργίας από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι (Δευτέρα-Παρασκευή) και από 6 το απόγευμα μέχρι 9 το βράδυ (Τετάρτη –Πέμπτη).

 

    

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001