• Ο Ζήκος...στα ποντιακά από τον Σύλλογο Άρδασσας
  • Στη Γαλλία ταξιδεύει το ρομπότ του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας
  • Κινητοποίηση των εργαζόμενων του Ορυχείου Καρδιάς
  • Σκληρό ψήφισμα του ΕΚ προς την Τουρκία
  • Ο Γ. Αδαμίδης στο KOZANI.TV ONLINE
  • Κατενθουσίασε το κοινό η παράσταση
  • kozani tv online 18 4 2018
  • Ανεβαίνουν οι τόνοι στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης
  • Συμβολική κατάληψη Δημαρχείου από

Ταξική Ενότητα Εργατικού Κέντρου Κοζάνης; "Τι θέλετε επιτέλους κύριοι της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ;"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεν σας άρεσε η σύνθεση των αντιπροσώπων του 35ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης, την προσβάλλατε στα δικαστήρια! Χάσατε τα πρώτα ασφαλιστικά μέτρα

που ζητήσατε για την συμμετοχή των 66 αντιπροσώπων-μαϊμού.

Δεν σας άρεσε το αποτέλεσμα των εκλογών του 35ου Συνεδρίου και η σύνθεση του ΔΣ που προέκυψε από αυτές, τα προσβάλλατε στα δικαστήρια! Με μια απαράδεκτη δικαστική απόφαση κερδίσατε την αναστολή των αποφάσεων του 35ου Συνεδρίου. Δημιουργήσατε κενό διοίκησης. Ζητήσατε διορισμό προσωρινής διοίκησης. Το πετύχατε, εν μέρει.

Τώρα δεν σας αρέσει, δεν σας βολεύει, η σύνθεση της Προσωρινής Διοίκησης που όρισε το δικαστήριο.

Ε, τί να κάνουμε κύριοι;

Τί θέλετε επιτέλους κύριοι της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ;

Στην πρώτη συνεδρίαση του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου μετά την γραπτή ενυπόγραφη δήλωση των 5 συμβούλων μας δείξατε τί επιδιώκετε. Ένα κολοβό Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, αφού δεν μπορούν να συμμετέχουν οι συνταξιούχοι που ορίστηκαν και η πεισματική σας αντίθεση στην κάλυψη των θέσεων τους από τους αναπληρωματικούς που όρισε το δικαστήριο. Γιατί; Γιατί έτσι χάνετε την πλειοψηφία σ’αυτό! Και για αυτήν την ρημάδα πλειοψηφία δαπανήσατε τόσο «κόπο» και χρήμα σε δικηγόρους.

Λοιπόν κύριοι την Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2017 και ώρα 19:00 θα συνεδριάσει έκτακτα το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν χρειάζεται πρόσκληση γι’ αυτό γιατί έγινε παρουσία όλων των μελών του αφού στην πρώτη συνεδρίαση ήταν παρόντες και οι δύο αναπληρωματικοί. Το καταστατικό του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης, το οποίο παραβιάσατε πολλάκις, δεν απαιτεί την έγκριση από κανέναν για τη σύγκληση έκτακτου ΔΣ αν κατατεθεί ενυπόγραφη αίτηση από το 1/4 των συμβούλων, που κατατέθηκε και αναγνώστηκε ενώπιον του Προσωρινού ΔΣ. Το μόνο που απαιτεί είναι η απαρτία του ΔΣ με την παρουσία οκτώ συμβούλων, μεταξύ αυτών απαραίτητα του Προέδρου ή του Α’ Αντιπροέδρου ή του Β’ Αντιπροέδρου.

«ΑΡΘΡΟ 23ο ΔΙΟΙΚΗΣΗ

4. Η Διοίκηση συνέρχεται τακτικά μια φορά το μήνα μετά από πρόσκληση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα, έκτακτα δε όταν παραστεί ανάγκη ή το ζητήσουν έγγραφα το 1/4 των Συμβούλων με αίτησή τους γράφοντας και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Σε αυτήν την περίπτωση η Διοίκηση βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι οι μισοί συν ένας των Συμβούλων και παραβρίσκεται απαραίτητα ο Πρόεδρος ή ο Α’ Αντιπρόεδρος ή ο Β’ Αντιπρόεδρος».

 

Σε ανάλογη αίτηση προς το ΔΣ του ΕΚΝΚ τον Φλεβάρη του 2017 ο τότε Πρόεδρος (ΔΑΚΕ), Α’ Αντιπρόεδρος (ΠΑΣΚΕ) και Β’ Αντιπρόεδρος (ΔΑΚΕ), που η παρουσία τους απαιτείται από το καταστατικό δεν παρέστησαν και δεν έγινε δυνατή η έκτακτη συνεδρίαση, παρ’ όλο που ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ αποτελούσαν την πλειοψηφία του ΔΣ γιατί το θέμα ήταν η πρόταση αντικατάστασης του Προέδρου (Κουρκούτα Α.).

Τώρα τί θα κάνετε κύριοι της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ;

Είναι ρητορικό το ερώτημα! Θα ξαναπροσφύγετε στα δικαστήρια!!!

Και θα το κάνετε αυτό γιατί αυτή είναι η φύση σας!

Είστε αυτοί που συμμετέχουν ή στηρίζετε αυτούς που συμμετέχουν, εδώ και χρόνια, στους κοινωνικούς διαλόγους στους οποίους συζητούν και συμφωνούν πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Είστε αυτοί που ονομάζουν υπευθυνότητα την αποδοχή όλων των αντεργατικών μέτρων των τελευταίων ετών. Είστε αυτοί που προχωρούν σε ένα όργιο νοθείας στις εκλογές των σωματείων ώστε να διατηρείται η ξεπουλημένη πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ, σε Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες. Είστε αυτοί που αρνούνται να οργανώσουν την εργατική τάξη ώστε να διεκδικήσει όλα όσα έχασε μέσα στην κρίση. Είστε αυτοί που έλαμψαν δια της απουσίας τους από τις κινητοποιήσεις ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει το απεργιακό δικαίωμα.

Οι εργαζόμενοι πρέπει με προσοχή να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης. Δεν είναι ένας προσωπικός καυγάς, έχει να κάνει με μια μάχη για τον χαρακτήρα του Εργατικού Κέντρου. Αν θα είναι μαχητικό, ταξικό, διεκδικητικό ή αν θα είναι αδρανές, γραφειοκρατικό, κάτω από ξένες σημαίες, εργοδοτικό-κυβερνητικό.

Όλη αυτήν την αντιπαράθεση κάποιοι την αξιοποιούν για να πείσουν τους εργαζόμενους ότι «όλοι ίδιοι είναι». να απαξιώσουν περισσότερο το συνδικαλιστικό κίνημα. Η αποχή από τα σωματεία γιατί «όλοι είναι ίδιοι» δεν είναι λύση. Και δεν είναι λύση γιατί μπορεί η πλειοψηφία των εργαζόμενων να μην είναι στα σωματεία, ωστόσο οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές είναι εκεί και ξεπουλάνε και τους εργαζόμενους που δε συμμετέχουν.

Επίσης, είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι όλοι οι συνδικαλιστές ίδιοι, όπως θέλουν να μας πείσουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, ο ΣΚΑΙ, το «Πρώτο Θέμα» κλπ «δημοκρατικές» δυνάμεις της χώρας. Υπάρχουν αυτοί που επιβραβεύονται από τους εργοδότες, τις κυβερνήσεις γιατί τους κάνουν τη δουλειά, υπάρχουν και εκείνοι που τιμωρούνται γιατί τους πάνε κόντρα. Για παράδειγμα, μια ματιά στις συλλήψεις συνδικαλιστών τις τελευταίες μέρες στα Γιάννενα αρκεί για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Όπως ασφαλές συμπέρασμα προκύπτει και από το ποιοι ήθελαν και ήταν και προετοιμασμένοι να δώσουν απάντηση στην κυβέρνηση, στην πρόθεσή της να περιορίσει το απεργιακό δικαίωμα. Το ταξικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ, αντέδρασε άμεσα, οι εργοδοτικοί-κυβερνητικοί συνδικαλιστές σιώπησαν!

Επομένως, επιβάλλεται κάθε εργαζόμενος να αντιληφθεί ότι η αναγκαιότητα της οργάνωσης στα σωματεία και η ισχυροποίησή τους είναι από τους κρισιμότερους όρους για τη βελτίωση της ζωής του.

Είναι ώρα μάχης! Η πανελλαδική απεργία της 14ης Δεκέμβρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία της αντεπίθεσης της εργατικής τάξης. Αντεπίθεση που πρέπει να ξεκινήσει και από το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα των σωματείων από τις δυνάμεις εκείνες που παραδίδουν τα σωματεία και τη δράση σε κυβερνήσεις και εργοδοσία. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι τα σωματεία εκπροσωπούν τους εργαζόμενους κι όχι τους εργοδότες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στις 10:30 πμ στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ με τα μαχόμενα Σωματεία διεκδικούμε:

*Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 € για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 €. *Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 € και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 €. *Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. *Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό. *Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις. *Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. *Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. *Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Κοζάνη, 11/12/2017

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001