www.kozani.tv | Ανασκόπηση 2017 - Φεβρουάριος (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα "Όχι" της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην κατασκευή σταθμού διοδίων στη θέση "Αλιάκμονας" στην Εγνατία Οδό. Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση (video)

Κάθετα αντίθετο στην κατασκευή σταθμού διοδίων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού στη θέση "Αλιάκμονας" ειναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Σε συνεδρίαση του οργάνου αποφασίστηκε ομόφωνα να υπάρξει αντίδραση προς τους υπεύθυνους όπου θα διατυπώνονται οι θέσεις της Περιφέρειας και των φορέων που αντιδρούν σχετικά με τη δημιουργία του συγκεκριμένου σταθμού. Στο όργανο παραβρέθηκαν και αυτοδιοικητικοί από την Καστοριά και το Βόιο οι οποίοι θίγονται περισσότερο από την κατασκευή του συγκεκριμένου σταθμού.

Ο Καθηγητής Γιώργος Τσιάκαλος για τη "βιομηχανία μηνύσεων" της Χρυσής Αυγής (video)

Για "βιομηχανία μηνύσεων" και "κατάχρηση της δικαιοσύνης" από τη Χρυσή Αυγή, έκανε λόγο ο Καθηγητής Παιδαγωγικής του ΑΠΘ Γιώργος Τσιάκαλος  ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να μη φοβούνται και να αντιμετωπίζουν τους χρυσαυγίτες με θάρρος και με όλα όσα προβλέπει ο νόμος.

Αμφισβητεί το πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης. Για σοβαρά προβλήματα κάνει αναφορά η Δ/νση Πολιτικής Γης (video)

"Αλαλούμ" επικρατεί με τους δασικούς χάρτες και στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης με πολίτες να διαμαρτύρονται στις υπηρεσίες για τα σοβαρά λάθη που έγιναν, σύμφωνα με τα όσα λέει η Διεύθυνση Πολιτικής Γης, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και τις ενστάσεις. Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δήλωσε πως όχι μόνο δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά κάλεσε και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του!

Για απαξίωση και υποβάθμιση της περιοχής τους κάνουν λόγο κάτοικοι και φορείς της Αιανής. Επιθυμούν επανασύσταση του Δήμου Αιανής (βίντεο)

"Δεν πάει άλλο" λένε φορείς και κάτοικοι της Αιανής οι οποίοι κάνουν λόγο για υποβάθμιση και απαξίωση της περιοχής τους μετά τον "Καλλικράτη" και προσανατολίζονται στην επανασύσταση του Δήμου Αιανής. Το βράδυ της Τετάρτης στο πρώην Δημαρχείο στο κέντρο του χωριού, φορείς, κάτοικοι και πρώην αυτοδιοικητικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν στη σύσταση μιας επιτροπής η οποία θα έχει αντικείμενο να διεκδικήσει τη λύση των προβλημάτων των πολιτών και όλα όσα χρειάζονται για να συσταθεί ξανά, εφόσον ανοίξει ο νέος Καλλικράτης, ο Δήμος Αιανής.

Ο πρώτος στην Ελλάδα υδροηλεκτρικός σταθμός διαχειριζόμενος από αγρότες στο Βελβεντό Κοζάνης (φωτογραφίες - βίντεο)

Μέσα στον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει τη δοκιμαστική του λειτουργία ο πρώτος στην Ελλάδα υδροηλεκτρικός σταθμός που θα διαχειρίζονται οι αγρότες μέλη του ΤΟΕΒ Βελβεντού. Το έργο πέρασε από σαράντα κύματα και από το 2002 που ξεκίνησε δημοπρατήθηκε το 2012. Το www.kozani.tv βρέθηκε στο χώρο της υδροηλεκτρικής μονάδας.

Ένταση και διαπληκτισμοί στη συνέντευξη τύπου του Προέδρου της ΔΕΗ. Πιάστηκαν στα χέρια κάτοικοι Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου με την ασφάλεια του κ. Παναγιωτάκη (βίντεο)

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στο αμφιθέατρο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας λίγο πριν την έναρξη της συνέντευξης τύπου του Προέδρου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη. Μέλη του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου θέλησαν να μπουν στον χώρο της συνέντευξης και εμποδίστηκαν από την ασφάλεια του Προέδρου με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση και να πιαστούν στα χέρια.

Τι σημαίνει η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για τις εκπομπές ρύπων και το CO2 για την Ελλάδα και το ενεργειακό λεκανοπέδιο Κοζάνης - Πτολεμαϊδας - Φλώρινας (video)

Ψηφίστηκε το πρωί της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες και στο Ευρωκοινοβούλιο η τροπολογία που "βάζει" τη χώρα μας στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού για την περίοδο 2021-2030 με έτος βάσης το 2014 και 2015 με αποτέλεσμα την παροχή κονδυλίων για έργα που έχουν σχέση με την ενέργεια. Την ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας χαιρέτησαν η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και συνδικάτα της περιοχής καθώς και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ωστόσο να σημειωθεί πως η τροπολογία που ψηφίστηκε δεν αφορά τα δωρεάν δικαιώματα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που έχει ζητήσει η χώρα μας και συνεχίζει να ζητά για να παρατείνει τις ώρες λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων. Τα παραπάνω προβλέπονται από την τροπολογία 10Γ η οποία και καταψηφίστηκε.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη

Δήλωση του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη:

Δήλωση του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη:

Δήλωση του Υπεύθυνου για Θέματα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής WWF Ελλάς Νίκου Μάντζαρη:

Σε κατάσταση "σοκ" το οικοσύστημα της Δυτικής Μακεδονίας από την εισβολή των γουνοφόρων μινγκ. Έντονος προβληματισμός για τον πολλαπλασιασμό τους (video)

"SOS" εκπέμπει το οικοσύστημα της Δυτικής Μακεδονίας λόγω των γουνοφόρων ζώων "μινγκ" τα οποία απελευθέρωσαν από εκτροφείο της Καστοριάς ακτιβιστές ζωόφιλοι το 2010. Από τότε μέχρι και σήμερα οι σαρκοφάγοι εισβολείς έχουν δημιουργήσεις αμέτρητες "κοινότητες" σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με τις επιθέσεις σε ζώα στην ύπαιθρο και σε οικόσιτα να πολλαπλασιάζονται.

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001