Στο Σύνταγμα η πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο (φωτογραφίες - βίντεο)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στο Σύνταγμα, με την κεφαλή της πορείας να βρίσκεται στη λεωφόρο Αμαλίας στο ύψος της οδού Όθωνος, βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία του ΠΑΜΕ. «Κάτω τα χέρια από την απεργία

, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία» και «Τώρα σου δίνουν μέρισμα κι αύριο σου παίρνουν το διαμέρισμα» τα συνθήματα που φωνάζουν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο χτυπά το δικαίωμα στην απεργία, επεκτείνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ενισχύει τη φοροληστεία.

Το πανό του ΠΑΜΕ αναγράφει: «Περνάμε στην αντεπίθεση. Κάτω τα χέρια από την απεργία. Υπογραφή ΕΓΣΣΕ. 751 κατώτερος μισθός. Κλαδικές συμβάσεις με αυξήσεις. Απαγόρευση πλειστηριασμών». Ακολουθούν Συνδικάτα, Σωματεία, Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων, Λαϊκές Επιτροπές, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών κ.ά.

«Στο γύψο δεν θα βάλετε την απεργία, καμία υποταγή στην πλουτοκρατία» φωνάζουν οι διαδηλωτές, τονίζοντας ότι θα αγωνίζονται και θα απεργούν μέχρι να ανατρέψουν την πολιτική που σακατεύει την εργατική τάξη και το λαό για χάρη των αφεντικών.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην Ομόνοια, όπου μίλησε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, πραγματοποιήθηκε και μουσικό πρόγραμμα το οποίο είχε παρουσιαστεί και στην παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας την Πέμπτη 11 Γενάρη.

Ανάλογες κινητοποιήσεις σήμερα γίνονται σε δεκάδες πόλεις της χώρας (Διαβάστε εδώ αναλυτικά). 

ΠΗΓΗ: www.902.gr

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001