ΚΚΕ: Η απελευθέρωση της Ενέργειας αύξησε 48% τα τιμολόγια και 147% τα πράσινα τέλη (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Καταψηφίζει το ΚΚΕ το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ενεργειακές Κοινότητες και άλλες διατάξεις» που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής

, όπως τόνισε ο ειδικός αγορητής του Κόμματος Σάκης Βαρδαλής.

Επισημαίνοντας τις επιπτώσεις από την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας, ανέφερε ότι τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκαν κατά 48% και τα πράσινα τέλη αυξήθηκαν κατά 147%. Πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα 3 στους 10 δεν έχουν πρόσβαση σε κανένα σύστημα θέρμανσης, ενώ και σε χώρες της ΕΕ όπως Δανία, Σουηδία και Ιρλανδία τα τιμολόγια αυξήθηκαν πάνω από 100% λόγω της προώθησης της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας. Όπως είπε, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ από 36.000 σήμερα είναι περίπου 18.000.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, έχει ευθύνες διότι και ως αντιπολίτευση καλλιέργησε την αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση στο πλαίσιο της απελευθέρωσης. Σημείωσε ακόμα πως η πράσινη ανάπτυξη είναι για τους επιχειρηματικούς ομίλους η κότα που κάνει το χρυσό αυγό με το λαό να πληρώνει.

Για το ΚΚΕ, τόνισε, η Ενέργεια πρέπει να είναι λαϊκή περιουσία και προϋπόθεση για αυτό είναι η εργατική - λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας. Πρόσθεσε ότι ο λαός από σήμερα πρέπει να διεκδικήσει δραστική μείωση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση των πράσινων χαρατσιών και των φόρων στα καύσιμα.

ΠΗΓΗ: www.902.gr

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001