Κοζάνη: Αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Γιάννη Δόδουρα με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη τύπου για το αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Γιάννη Δόδουρα με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Μιλούν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Δημόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Ιωαννίδης και ο κ. Κωνσταντίνος Δόδουρας

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2018, πραγματοποιούν αφιέρωμα στον Μουσικοσυνθέτη Γιάννη Δόδουρα (1917 – 1947), με αφορμή την συμπλήρωση Εκατό Χρόνων από την Γέννηση του. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Τέχνης, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018, ώρα 7 μ.μ., και περιλαμβάνει:

Παρουσίαση έκδοσης της ΚΔΒΚ με τίτλο «Η Μουσική του Γιάννη Δόδουρα» (1917- 2017)

Ομιλητές: Κωνσταντίνος Δόδουρας, Οδοντίατρος - Χριστίνα Χατζημανώλη, Μουσικολόγος.

Σκοπός της έκδοσης είναι να συμβάλλει έμπρακτα στην προβολή του άγνωστου συνθετικού του έργου Γιάννη Δόδουρα. Περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικές μελέτες για τη ζωή και το έργο του, γραμμένες από ανθρώπους που γνώρισαν τον ίδιο ή μελέτησαν τα έργα του.

Εκτέλεση μουσικών έργων του Γ. Δόδουρα, η οποία θα συνοδεύεται από ηχογράφηση των έργων του συνθέτη. Συμμετέχουν: Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης |Ωδείο Δ. Δημόπουλου | Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας | Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας | Μικτή Χορωδία Δωματίου Κοζάνης | Μικτή Χορωδία Κοζάνης «Ελίμεια».

Μουσικό & αναγνωστικό δρώμενο: Θεμιστοκλής Ζηκόπουλος, πιάνο | Δημήτρης Συνδουκάς, αφήγηση | Βάια Λαμπροπούλου, αφήγηση.

Παρουσίαση: Ελένη Μαργαρίτη

 

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001