Δ. Στρατούλης: Οι τρίτεκνες και πολυμελείς οικογένειες θυσιάζονται στο βωμό των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ) πραγματοποίησε το Σάββατο 3/2/2018, το ετήσιο απολογιστικό συνέδριο της.

Σε αυτό κυριάρχησε η οργή των αντιπροσώπων από 55 συλλόγους τριτέκνων από όλη τη χώρα για την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων σε χιλιάδες τρίτεκνες και πολυμελείς οικογένειες με το πολυνομοσχέδιο, που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα πλαίσια της 3ης μνημονιακής αξιολόγησης. Επίσης κυριάρχησε η αγανάκτηση για τηναθέτηση της προεκλογικής κυβερνητικής δέσμευσης για θεσμική και οικονομική εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες.

Στο συνέδριο αυτό παραβρέθηκε εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος στο χαιρετισμό του ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης οδήγησε χιλιάδες τριμελείς και άλλες πολυμελείς οικογένειες στο να χάσουν έως εκατοντάδες ευρώ ετησίως, σε σχέση με αυτά που έπαιρναν μέχρι τώρα.

Οι μειώσεις αυτές είναι αντικοινωνικές και απάνθρωπες, γιατί οι τρίτεκνες και άλλες πολυμελείς οικογένειες έχουν κατά τεκμήριο περισσότερες οικονομικές ανάγκες από τις υπόλοιπες, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες, μνημονίων λιτότητας, υψηλής ανεργίας και μεγάλης φτώχειας.

Επίσης, αυτές οι περικοπές θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη όξυνση του δημογραφικού προβλήματος, που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης, της οικονομίας και της ίδιας της χώρας μας.

Στηρίζουμε τον αγώνα της Ομοσπονδίας σας και των σωματείων μελών σας, για να ακυρωθεί η μνημονιακή μείωση των επιδομάτων σας, για κοινωνικές πολιτικές στήριξης των λαϊκών οικογενειών και των νέων και για εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες με την ένταξή σας στο νόμο 1910/1944 και για οικονομική και κοινωνική στήριξη των τρίτεκνων και άλλων πολύτεκνων οικογενειών».

http://laiki-enotita.gr/

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001