• Δημητριάδης και Αντωνιάδης για τη Novartis
  • Στα 21 εκ. ευρώ τα χρέη στη ΔΕΥΑ Κοζάνης
  • Αντιδράσεις στις δηλώσεις Ανδρουλάκη για Ταμείο Εκσυγχρονισμού
  • ΔΕΥΑΚ: Το 65% του νερού είναι ατιμολόγητο
  • Απολαυστική παράσταση
  • Εκδήλωση για τους εξωπλανήτες στην Κοζάνη
  • Η Egnatia Aviation ..έρχεται στην Κοζάνη
  • Ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης για το Ταμείο Εκσυγχρονισμού
  • Επίκαιρη ερώτηση Γ. Θεοφύλακτου στη Βουλή
  • Αργύρης Παφίλης “Στα μονοπάτια του καιρού μου” 1

kozni.tv g2

PAFILIS 11 2016 WB 836x182 ANIM

ACSORIZONTIO

Νίκος Χουντής: "Επικίνδυνη και Ευκαιριακή πολιτική της Ε.Ε. στα Δυτ.Βαλκάνια" (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Νίκος Χουντής στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τη διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια:

«Οι βαλκανικές χώρες και οι λαοί τους έχουν ανάγκη

για συμφωνίες φιλίας, ισότιμης συνεργασίας, χωρίς αλυτρωτισμούς και ανταγωνισμούς, χωρίς ξένες επεμβάσεις»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε σήμερα ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, με αφορμή τη συζήτηση επί των δηλώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Νίκος Χουντής στην παρέμβασή του σημείωσε ότι «Η κατάσταση στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων χαρακτηρίζεται από τεράστια οικονομική δυσπραγία, ανάπτυξη του οργανωμένου εγκλήματος, από διαφθορά, εθνικισμούς, αλυτρωτισμούς, απουσία κράτους δικαίου και καταπίεσης μειονοτήτων», τονίζοντας ότι τα προβλήματα αυτά δημιουργήθηκαν σε μεγάλο βαθμό «μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας στην οποία πρωτοστάτησε η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ».

Στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ επέκρινε την ευρωπαϊκή πολιτική στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων την οποία χαρακτήρισε ως «ευκαιριακή» με στόχο «την ένταξη της περιοχής σε παιχνίδια οικονομικής και γεωπολιτικής επιρροής με πρωταγωνιστές το ΝΑΤΟ και την ιδιοτελή, πολιτικά και οικονομικά, πρωτοβουλία της Γερμανίας, την διαδικασία του Βερολίνου, δηλαδή...».

Καταλήγοντας ο Νίκος Χουντής δήλωσε ότι οι βαλκανικές χώρες και οι λαοί έχουν ανάγκη για συμφωνίες φιλίας ισότιμης συνεργασίας και συνανάπτυξης χωρίς αλυτρωτισμούς και ανταγωνισμούς χωρίς ξένες επεμβάσεις.

Ακολουθεί η παρέμβαση του Νίκου Χουντή:

Η κατάσταση στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων χαρακτηρίζεται από τεράστια οικονομική δυσπραγία, ανάπτυξη του οργανωμένου εγκλήματος, από διαφθορά, εθνικισμούς, αλυτρωτισμούς, απουσία κράτους δικαίου και καταπίεσης μειονοτήτων.

Προβλήματα που σε μεγάλο βαθμό δημιουργήθηκαν μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας στην οποία πρωτοστάτησε η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ.

Σήμερα η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι χειρότερη από ότι μια δεκαετία πριν, γιατί λείπει η ελπίδα.

Χώρες όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία εξακολουθούν να παρουσιάζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα με φαινόμενα ακραίας φτώχειας και ανεργίας παρά την ένταξη τους στην ΕΕ.

Ο ελληνικός λαός λόγω οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων φτωχοποιείται και ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος της χώρας.

Υπάρχει Ευρωπαϊκή Πολιτική για τα Βαλκάνια σήμερα; Ή είναι μία  ευκαιριακή πολιτική χρησιμοποίησης των Βαλκανίων με στόχο την ένταξη της περιοχής σε παιχνίδια οικονομικής και γεωπολιτικής επιρροής με πρωταγωνιστές το ΝΑΤΟ και την ιδιοτελή πρωτοβουλία της Γερμανίας την διαδικασία του Βερολίνου;

Οι βαλκανικές χώρες και οι λαοί τους έχουν ανάγκη για συμφωνίες φιλίας ισότιμης συνεργασίας και συνανάπτυξης χωρίς αλυτρωτισμούς και ανταγωνισμούς χωρίς ξένες επεμβάσεις.

Εδώ θα βρείτε το βίντεο της παρέμβασης του Νίκου Χουντή:

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001