Το ταξίδι ενός κουλουριού Θεσσαλονίκης από την Πτολεμαΐδα στην Καβάλα, μέσω ...στρατόσφαιρας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το ρολόι έδειχνε λίγο μετά τις 4 χθες το απόγευμα, όταν το μετεωρολογικό μπαλόνι με το παράξενο φορτίο, ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης, απογειωνόταν

από πάρκο της Πτολεμαίδας με προορισμό τη ...στρατόσφαιρα!

Ο Θανάσης Φούκης, ο Θεσσαλονικιός που σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός και είχε βάλει στοίχημα με τον ίδιο του τον εαυτό να υλοποιήσει αυτό το ξεχωριστό πρότζεκτ, σήκωσε τα χέρια ψηλά και λίγο μετά χάθηκε στην αγκαλιά του συνεργάτη του Σταύρου Τσιρλίδη, ανακουφισμένοι και οι δύο που όλα πήγαν καλά.

«Τα ξενύχτια τεσσάρων μηνών και οι κόποι δικαιώθηκαν» έλεγε ο Θανάσης Φούκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Παράλληλα, άρχισε να «κατεβάζει» στον υπολογιστή, τον οποίο από νωρίς είχε στήσει καταμεσίς του πάρκου, τις πρώτες εικόνες που έφταναν από την ειδικά προσαρμοσμένη GoPro κάμερα στο πακέτο του μετεωρολογικού μπαλονιού. Το κουλούρι είχε τώρα φόντο τα σύννεφα!
Το διαφορετικό αυτό πακέτο ταξίδεψε πολλά χιλιόμετρα πάνω από τα σύννεφα, με τη βοήθεια ειδικά τροποποιημένου μετεωρολογικού μπαλονιού, το οποίο περιέχει υδρογόνο. Όταν έσκασε, προσγειώθηκε, με αλεξίπτωτο, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την τοποθεσία απογείωσης και συγκεκριμένα στο Χαρτοκόπι Καβάλας, όπου αργά χθες το βράδυ έγινε η ανάκτηση του πακέτου από μια άλλη ομάδα συνεργατών του Θανάση Φούκη.
Ο ίδιος ανακάλυψε για πρώτη φορά τον θαυμαστό κόσμο του Διαστήματος στα 7 του χρόνια, όπως έλεγε σχεδόν μια εβδομάδα πριν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και σήμερα δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του που ένα παιδικό του όνειρο έγινε πραγματικότητα κι έδωσε ταυτόχρονα και μια «γεύση» από Θεσσαλονίκη στη στρατόσφαιρα!
Από το πρωί, σήμερα, ο Θανάσης Φούκης και οι συνεργάτες του μελετούν τις φωτογραφίες και τα στοιχεία που συνέλεξε το πακέτο με το κουλούρι στη διαφορετική αυτή πτήση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.enikos.gr/

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001