Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κοζάνης «Ο Αλιάκμων»: Ενημέρωση για την απαγόρευση καραβίδας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε προς όλους τους φίλους αλιείς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, όπως και στους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς και ελεγκτικές αρχές, ότι σύμφωνα με το

Βασ. Διάταγμα υπ. Αριθ. 142 του 1971, άρθρο 1, παράγραφος 5, απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες και ποταμούς της Ελλάδος η αλιεία καραβίδας, από 15 Φεβρουαρίου έως και 15 Μαΐου κάθε έτους, για λόγους αναπαραγωγής.

Θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε, για την αειφορία όλων των υδρόβιων οργανισμών και να σεβαστούμε την απαγόρευση, όπως και την επικείμενη απαγόρευση αλιείας που θα εκδοθεί, για την αναπαραγωγή των ιχθύων.

Επίσης παρακαλούμε τις αρμόδιες τοπικές αρχές να ενεργήσουν για την έγκαιρη ενημέρωση και συμμόρφωση όλων των άμεσα ενδιαφερόμενων.

Τέλος παρακαλούμε τις αστυνομικές διευθύνσεις Κοζάνης και Σερβίων που είναι αρμόδιες για τον έλεγχο και την τήρηση του Νόμου, να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στη λίμνη Πολυφύτου, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των εκάστοτε απαγορεύσεων αλιείας αλλά καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Σαν Σύλλογος είμαστε στη διάθεση των τοπικών αρχών να συνδράμουμε σε οποιαδήποτε βοήθεια χρειασθεί.

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος Βαζογλου Ιάκωβος

Ο Γραμματέας Λαμπαδάς Γεώργιος

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001