Δήμος Σερβίων - Βελβεντού: Απάντηση στον Αγροτικό Σύλλογο Βελβεντού

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σχετικά με την επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού, αρχικά να υπογραμμίσουμε ότι κάποιοι δυσαρεστούνται όταν ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού λειτουργεί και αξιοποιεί τα μέσα που διαθέτει.

Όπως βέβαια δυσαρεστούνται όταν η Δημοτική Αρχή καταφέρνει να ξεπερνά τα όποια εμπόδια και καθυστερήσεις και να προχωρά στην υλοποίηση έργων και δράσεων.

Ειδικότερα να τονίσουμε στον κ. Τζιουρά, Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού ότι πουθενά δεν αναφέρθηκαν εκφράσεις περί οργασμού εργασιών όπως ο ίδιος αναφέρει ειρωνικά και υποτιμητικά, αντίθετα γίνεται λόγος για προγραμματισμό στην εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των Τοπικών Κοινοτήτων, όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Σχετικά με τα όσα αναφέρονται περί μηχανήματος της Περιφέρειας ουδεμία ενημέρωση υπήρξε για την παρουσία του εν λόγω μηχανήματος παρ’ όλα αυτά όμως μετά τη σχετική διαπίστωση και οδηγία του Αντιδημάρχου υπάλληλοι του δήμου προχώρησαν στον καθαρισμό, την περισυλλογή και μεταφορά χόρτων και κλαδιών.

Όσον αφορά στο γενικότερο σχεδιασμό για την Αγροτική Οδοποιία της Δ.Κ. Βελβεντού να υπενθυμίσουμε ότι το 2015 πραγματοποιήθηκαν ασφαλτοστρώσεις μήκους 4,2χλμ αφού είχε προηγηθεί αντίστοιχα από τη Δημοτική Αρχή η κατάθεση της σχετικής πρότασης, η ένταξη και η δημοπράτηση του έργου.

Κατά δεύτερο να αναφέρουμε ότι την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα διοικητικού ελέγχου των προτάσεων των δήμων στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» όπου η πρόταση της Δημοτικής Αρχής που αφορά μόνο στην Δ.Κ. Βελβεντού (παρά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για ευνοϊκή μεταχείριση του Βελβεντού και μετά από επιμονή της Δημοτικής Αρχής) αξιολογήθηκε θετικά και αναμένεται η τελική ένταξη του έργου, προϋπολογισμού 223.000 ευρώ και ασφαλτόστρωσης 1,5χλμ επίσης αγροτικής οδοποιίας Βελβεντού.

Συνολικά περίπου 6χλμ ασφαλτοστρώσεων στο Βελβεντό και μόνο, που αν μη τι άλλο επιβεβαιώνουν τη βούληση και τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής για διευκόλυνση και υποστήριξη της παραγωγικής δραστηριότητας στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

Επίσης απαντώντας σε σχόλια που υπήρξαν για το ενδιαφέρον που δείχνει η Δημοτική Αρχή για την κατάσταση στη θέση ΄΄Μπιτζινίσιος΄΄ δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς καθώς τουλάχιστον από την πλευρά μας το πιο σημαντικό αυτήν την εποχή είναι η χωρίς προβλήματα υδροδότηση του Βελβεντού και η αποφυγή γεγονότων και καταστάσεων όπως το περασμένο καλοκαίρι. Γι’ αυτό τον λόγο παρακολουθούμε στενά και καθημερινά το πώς εξελίσσεται η κατάσταση στη συγκεκριμένη θέση, κοντά στον αγωγό ύδρευσης.

 

* Η απάντηση αφορά το θέμα που έθεσε ο Αγροτικός Σύλλογος Βελβεντού το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

 

Ο Αγροτικός Σύλλογος Βελβεντού για την ανακοίνωση Κυριακίδη περί αγροτικής οδοποιίας: "έκαναν κάτι στους αγροτικούς δρόμους στο Δ.Δ. Βελβεντού;"

Αγροτική οδοποιία στον Δήμο Σερβίων -Βελβεντού. Μετά τις ανακοινώσεις του αντιδημάρχου κύριου Κυριακίδη σχετικά με τον οργασμό  εργασιών για τον καθαρισμό και αποκατάσταση αγροτικών δρόμων στα κοινοτικά διαμερίσματα του δήμου θα θελαμε να μας πει ο αντιδήμαρχος  κύριος  Κυριακίδης εάν έκαναν κάτι στους αγροτικούς δρόμους στο δημοτικό διαμέρισμα Βελβεντού. Ο Αγροτικός Σύλλογος Βελβεντού έχει στείλει από τον Μάρτιο επιστολές για την επικινδυνότητα των αγροτικών δρόμων. Όχι μονο δεν κάνανε τίποτα αλλά δεν μπήκαν καν στον κόπο να μας απαντήσουν όπως φυσικά σε όλα τα έγγραφα που τους εχουμε στείλει εδώ και χρόνια. Τονίσαμε ότι  οι δρόμοι είναι άκρως επικίνδυνοι για σοβαρά ατυχήματα. Από δω και πέρα είναι αποκλειστικά  υπεύθυνοι για όποιο ατύχημα συμβεί. Ας αφήσουν τα λόγια και ας κάνουν καμιά δουλειά. Σε συνενόηση από τον αγροτικό σύλλογο με την περιφέρεια και τον κύριο Πλακεντά ηρθε το μηχάνημα της περιφέρειας για τον καθαρισμό του δρόμου διαστάυρωσης Βελβεντού, αυτό που ζητήθηκε από τον δήμο ήτανε 2 άτομα και ένα φορτηγό για τον μάζεμα των κλαδιών ουτε αυτό δεν κάνανε και το μηχάνημα  έφυγε  χωρίς να κάνει τίποτα.

Αυτά είναι τα έργα τους για τον αγροτικό τομέα και άλλα πολλά.

Ο Δήμος και οι αιρετοί θα πρέπει να ενεργούν προς το συμφέρων όλων των Δημοτών και όχι κατά περίσταση.

 

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Τζιουράς Βασίλειος

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001