Αναγέννηση Σερβίων: Ξεχωριστές εμπειρίες στην Γερμανία για αθλητές του Συλλόγου (φωτογραφίες)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το διάστημα από 29/12/2018 έως και 4/1/2019 είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο Βερολίνο παιδιά του συλλόγου, και όχι μόνο, στα πλαίσια ανταλλαγής αθλητών του προγράμματος Jump

που συμμετέχει η Αναγέννηση. Έτσι έκλεισε με το καλύτερο τρόπο το πρόγραμμα του έτους 2018.

Τι να πρωτοπούμε και να γράψουμε για αυτή την δράση! Οι στιγμές που ζήσαμε, μικροί – μεγάλοι, μοναδικές και πιθανόν ανεπανάληπτες.

Το πρωινό ξύπνημα και το άγχος των παιδιών για την πρώτη τους πτήση με αεροπλάνο! Η αγωνία για το ποιους και τι θα συναντήσουν εκεί!

Μετά από δύο ώρες φτάσαμε στο βροχερό Βερολίνο. Και τι με αυτό; Το κέφι και η χαρά δεν μετριάζεται. Και συνεχίζουμε. Μας υποδέχτηκε μια μικρή ομάδα παιδιών για να μας παραλάβει και να μας πάει στο ξενοδοχείο. Πρώτη φορά και η είσοδος σε μετρό - υπόγειο.

Η έκπληξη όλων μας όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο μεγάλη. Παιδιά της ομάδας Tus Neukolln Basketball μας καλωσόρισαν με ένα μικρό μπουφέ. Τα παιδιά των δύο συλλόγων φάνηκαν να έχουν καλή χημεία από την αρχή και σύντομα είχαν γίνει μια μεγάλη παρέα. Κατασκεύασαν όλα μαζί, στο χέρι μάλιστα, μπλούζες και τσάντες χειρός, με τα εμβλήματα των ομάδων.

Στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου (ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου) είδαμε πολλά και περίεργα ζώα - πουλιά.

Στην Πρεσβεία της Ελλάδος που πήγαμε, τους τα ψάλαμε κανονικά.

Τελικά όμως ο κ. Πρέσβης αποδείχτηκε ετοιμοπόλεμος και παρόλο που εμείς του ψάλαμε αυτός ανταπέδωσε με μία μπάλα basket. 

Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους της πρεσβείας για την άψογη υποδοχή και την φιλοξενία τους.

Βόλτες στις διάφορες υπαίθριες αγορές κάναμε πάρα πολλές, για wurst, strudel και ζεστό κρασί. Φυσικά δεν ξεχάσαμε να επισκεφτούμε για την επιμόρφωσή μας μνημεία και μουσεία. 

Φυσικά Έλληνες υπάρχουν στην Γερμανία πολλοί. Παραμονή της πρωτοχρονιάς μέσα στο μετρό η κα. Άννα, που μας κατάλαβε από την ομιλία, μας προσκάλεσε στην μοναδική Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Γερμανίας για την επόμενη ημέρα, ανήμερα της πρωτοχρονιάς. Και εμείς ανταποκριθήκαμε. Αίσθηση μοναδική. Έλληνες και μη, σε κλίμα κατάνυξης, όλοι μαζί παρακολουθήσαμε την Θεία Λειτουργία πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Αυγουστίνου και του Αρχιμανδρίτη Εμμανουήλ. Μετά το τέλος της Λειτουργίας σύσσωμος όλος ο κόσμος έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον Μητροπολίτη Αυγουστίνο. Προς μεγάλη μας έκπληξη ακούστηκε και το όνομα της ομάδας μας, καθώς είχε υπολογιστεί γι' αυτήν ένα κομμάτι της πίτας. Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε πως δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τον άνθρωπο - ιερέα Εμμανουήλ. Με τέτοιους ιερείς η Ορθοδοξία γενικά και η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία ειδικά, δεν έχει λόγους να ανησυχεί και να φοβάται για το μέλλον της.

Η τύχη ήταν με το μέρος μας για ακόμα μια φορά και μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε αγώνα επιπέδου EuroCup μεταξύ των ομάδων Alba Berlin - A.S. Monaco. Πού αλλού; Στο Mercedes Benz Arena, ένα από τα καλύτερα μπασκετικά γήπεδα της Ευρώπης. Νικήτρια η ομάδα της Alba Berlin με τελικό σκορ 83-74.

Όλα τα παραπάνω είναι ένα μικρό μέρος όλων αυτών που κάναμε στο Βερολίνο. Και παρόλο που λένε μια εικόνα χίλιες λέξεις, όσες εικόνες και να σας παρουσιάσουμε, ότι και να πούμε θα είναι λίγο για αυτά που έζησαν για μια εβδομάδα Ελληνόπουλα και Γερμανόπουλα. Κάπως έτσι πέρασαν οι μέρες και επιστρέψαμε στα Σέρβια γεμάτοι, μικροί - μεγάλοι, με όμορφες αναμνήσεις και ωραίες εικόνες. Δημιουργήθηκαν ταυτόχρονα ισχυροί δεσμοί φιλίας ανάμεσα στα παιδιά των δύο συλλόγων.

Περιμένουμε όλοι πλέον την έναρξη του προγράμματος Jump 2019 που θα ξαναδώσει την ευκαιρία στους αθλητές μας, άλλα και σε άλλα παιδιά να πάρουν μέρος, ώστε να γνωρίσουν και αυτά με την σειρά τους, να δούνε και να νιώσουν ότι και εμείς από πρώτο χέρι.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

ΠΗΓΗ: anagennisiservion.blogspot.com

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001