Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια: Ανακοίνωση για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Εργαζόμενοι, εργαζόμενες

Με αποκλειστική ευθύνη του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν έγινε το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα η πλειοψηφεία της ΓΣΕΕ, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ επεχείρησε να κάνει ένα συνέδριο παρωδία με νόθους αντιπροσώπους, οι οποίοι ανέρχονται στους 53. Προσπάθησε να αρχίσει τις διαδικασίες χωρίς καμία καταστατική διαδικασία και να προχωρήσει στη νομιμοποίηση των νόθων αντιπροσώπων που κατήγγειλε η ΔΑΣ ( Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ).

Το μελετημένο σχέδιο των εργατοπάτερων έπεσε στο κενό κάτω από τη συγκροτημένη και αποφασιστική παρέμβαση δεκάδων εκλεγμένων αντιπροσώπων από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες άλλα και εργαζομένων από την πόλη της Καλαμάτας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μερίδα των ΜΜΕ σε πλήρη συνεννόηση με τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και την εργοδοσία επιχείρησε να διαμορφώσει κλίμα ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Το ΠΑΜΕ δεν είναι κάτι έξω από τα συνδικάτα, δεν είναι αυτοτελής οργάνωση έξω από τους εργαζόμενους. Είναι μέτωπο συνδικαλιστικών οργανώσεων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, σωματείων. Στην Καλαμάτα και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ εκφραζόταν μέσω δεκάδων εκλεγμένων αντιπρόσωπων από σωματεία όλης της χώρας. Στο ίδιο το ΔΣ της ΓΣΕΕ, οι δυνάμεις της ΔΑΣ έχουν 10 μέλη, 3 μέλη στην ΕΕ, αντίστοιχα σε όλα τα όργανα. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, λοιπόν, δεν είναι κάτι απ' έξω, που θέλει να εισβάλει μέσα, όπως θέλουν να το παρουσιάζουν. Είναι το πιο ζωντανό, υπαρκτό και μαζικό τμήμα των συνδικάτων, αυτό το τμήμα που δεν σκύβει το κεφάλι, δεν υποτάσσεται.

Η ΔΑΣ κατήγγειλε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις της εκτεταμένης νοθείας, των νόθων αντιπροσώπων, των διευθυντικών στελεχών επιχειρήσεων όπως π.χ εργοδότη - επιχειρηματία Δ. Καραγεωργόπουλο προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ). Μετά από όλα αυτά με αποκλειστική ευθύνη των συγκεκριμένων εργατοπατέρων δεν έγινε συνέδριο τη στιγμή που δεν μπόρεσαν να περάσουν τη νοθεία καθώς καμία από τις 4 ημέρες του Συνεδρίου δεν προσήλθαν στον χώρο για να πραγματοποιηθεί πραγματικό συνέδριο των εργαζομένων.

Το ΣΕΕΕΝ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τα ταξικά σωματεία και να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για τις δικές τους ανάγκες κι όχι για τα κέρδη των βιομηχάνων. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς σε σωματεία που ελέγχονται από την συνδικαλιστική μαφία για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών.

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Πτολεμαΐδα 20.3.2019

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001