Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: "Έξω η συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕΤ - Το λόγο έχουν οι εργαζόμενοι"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης καταγγέλλει τη συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και τις μαφιόζικες μεθοδεύσεις και πρακτικές τους

, που σκοπό έχουν να επιβάλλουν με το «έτσι θέλω» τους εργοδότες, τους νόθους και τους μπράβους τους μέσα στα σωματεία.

Για ακόμα μια φορά, επιλέχθηκε μια τοποθεσία διεξαγωγής για το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας μακριά από την εργατική τάξη και μάλιστα σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, με όλα τα κομφόρ (πισίνες, σάουνες, κ.α.), από αυτά που μόνο στα όνειρά του βλέπει ο απλός εργαζόμενος.

H συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αφού είδε πως «δεν την παίρνει» να κάνει ένα συνέδριο – φιάσκο, μαζί με εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους, επέλεξε να μην εμφανιστεί καν στο χώρο, σε μια ύστατη προσπάθεια να κρύψει τη σαπίλα και τη δυσωδία της. Κάτι τέτοιο, όμως, είναι πια αδύνατον, αφού τους έχουμε πάρει χαμπάρι παντού! Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για το ρόλο τους και τις πρακτικές τους. Από τη μία για πρώτη φορά είδαμε την επαίσχυντη προσπάθεια της εργοδοσίας να εισβάλλει στις οργανώσεις και τις λειτουργίες του εργατικού κινήματος, όπως το χαρακτηριστικό παράδειγμα του εργοδότη Καραγεωργόπουλου, πρόεδρου και διευθύνων σύμβουλου εταιρειών, που φέρει την ιδιότητα του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ. Από την άλλη αυτό το πρωτοφανές όργιο νοθείας σε αρχαιρεσίες και συνέδρια συνδικάτων, ομοσπονδιών (συμπεριλαμβανομένης και της ΟΙΥΕ) και εργατικών κέντρων σε όλη τη χώρα, με πιο κοντινό σε εμάς παράδειγμα το τελευταίο νόθο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

Αυτή είναι η κάστα που πραγματοποιεί εργατικά συνέδρια εν κρυπτώ και εκδηλώσεις κεκλεισμένων των θυρών με μπράβους και σεκιούριτι, δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο πέρα από την καρέκλα τους και τη διατήρηση της συνδικαλιστικής τους επιβίωσης.

Ως εδώ με τις πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας!

Δεν τους ενδιαφέρει να γίνει πραγματικό συνέδριο και σωστές καταστατικές δημοκρατικές διαδικασίες, κυρίως όμως δεν νοιάζονται να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι, να υπάρχει πραγματική ουσιαστική αντιπαράθεση και πραγματική αγωνιστική – διεκδικητική ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Ένα «μέσα στο σωρό» είναι και το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, που όταν χρειάζεται να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων για δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή είναι ερμητικά κλειστό, ανοίγει όμως διάπλατα τις πόρτες τους στους μεγάλους επιχειρηματίες, συμμετέχει σε συνέδρια όπως το Διεθνές Συνέδριο Ενέργειας με τίτλο «Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ: Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων» που ξεκίνησε σήμερα στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ενώ έχει βάλει πλάτη για το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Φέρνει τους μεγαλοεργοδότες δίπλα στους εργαζόμενους μετατρέποντάς το από εργατικό κέντρο των εργαζομένων σε γραφεία ευρέσεως φθηνής εργασίας, παραδίδει στα αφεντικά εργάτες χωρίς απαιτήσεις, που θα δουλεύουν με βάση τα νέα νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια, τα μεροκάματα πείνας και τις διαλυμένες συμβάσεις εργασίας, στα οποία ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Οργάνωση ΤΩΡΑ! Να ξεμπερδεύουμε με τους εκπρόσωπους της εργοδοσίας μέσα στο κίνημα.

Συνάδερφοι, συναδέρφισσες,

Ο χρόνος είναι τώρα και ο τόπος είναι εδώ! Δεν μπορούμε πια να αφήσουμε μια κλίκα εργοδοτών και ξεπουλημένων συνδικαλιστών να αποφασίζει για τις τύχες μας. Ο συμβιβασμός και η ηττοπάθεια δεν ταιριάζουν στην τάξη μας! Τα ιδανικά της εργατικής τάξης είναι ο δίκαιος αγώνας για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, για μισθούς που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι στις ανάγκες της εργοδοσίας για περισσότερα κέρδη, ο αγώνας για χαμόγελα που θα πηγάζουν από την πραγματική ευημερία μας και όχι από την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Μην περιμένεις άλλο! Τώρα οργανώσου στο σωματείο σου!

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Κοζάνης καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τα ταξικά σωματεία και να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για τις δικές τους ανάγκες κι όχι για τα κέρδη των βιομηχάνων. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς σε σωματεία που ελέγχονται από την συνδικαλιστική μαφία για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών.

Κοζάνη 22/3/2019

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001