Κέντρο θεώρησης βίζας στην Τραπεζούντα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Είμαι ευτυχής από την ύπαρξη του Κέντρου Θεωρήσεων της Ελλάδος στην Τραπεζούντα η οποία είναι μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Τουρκίας και της Μαύρης Θάλασσας. Το Κέντρο θεωρήσεων θα διευκολύνει τους κατοίκους της περιοχής και θα φέρει τις δύο χώρες πιο κοντά »δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης ο οποίος μετέβη στην Τραπεζούντα για τα εγκαίνια του νέου ελληνικού Γραφείου Θεωρήσεων που ιδρύεται για πρώτη φορά εκεί και συνέχισε:«Τέτοιες πολιτιστικές σχέσεις και εργασίες συνδέουν τις χώρες. Η Τραπεζούντα είναι πολύ σημαντική πόλη εξαιτίας της ιστορίας και της θέσης της».

Αναφερόμενος στις εργασίες αποκατάστασης της Παναγίας Σουμελά ο κ. Μπόλαρης είπε: «Πραγματοποιούνται πολύ ωραίες και επαγγελματικές εργασίες εκεί. Εύχομαι οι εργασίες που πραγματοποιούνται σταδιακά να ολοκληρωθούν σύντομα και η Τραπεζούντα να υποδεχθεί τουρίστες χάρη στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά. Όλα αυτά θα συμβάλουν στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Ο νομάρχης της Τραπεζούντας, Ισμαήλ Ουσταογλού (İsmail Ustaoğlu), τον οποίο επισκέφθηκε ο κ. Μπόλαρης, επισήμανε ότι πιστεύει πως αυτές οι επισκέψεις θα συμβάλουν στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο γειτονικών και φίλων χωρών και πρόσθεσε τα εξής:

«Υπάρχουν σημαντικές εργασίες εδώ στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά. Το κράτος μας ασχολείται εκ του σύνεγγυς. Οι εργασίες αποκατάστασης διήρκεσαν περισσότερο από 5 χρόνια. Βεβαίως δεν θελήσαμε να παραμείνει κλειστό το μοναστήρι κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής. Όμως η ασφάλεια των επισκεπτών είναι πολύ σημαντική για εμάς. Έπρεπε να καταστρέψουμε τους βράχους που αποτελούσαν απειλή. Τέτοιου είδους μονή είναι κοινή αξία όλων μας. Στοχεύουμε στην ολοκλήρωση των εργασιών εντός ενός έτους και στα εγκαίνιά της έτσι ώστε να είναι επισκέψιμη».

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001