Στάθης Κοκκινίδης - Υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας: Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Με το Βλέμμα στο Μέλλον» για το βιβλίο

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα βιβλίου τονίζουμε την απαρέγκλιτη προσήλωσή μας στην ανυπέρβλητη αξία και προσφορά του κάθε μορφής και περιεχομένου βιβλίου.

Το βιβλίο είναι πηγή πνευματικού πλούτου, γλωσσικής καλλιέργειας, πληροφόρησης, συνομιλίας με τους ανθρώπους και τους λαούς όλων των εποχών και αισθητικής απόλαυσης. Η προσφορά του στον πολιτισμό και τη βελτίωση της ζωής διαχρονικά είναι τεράστια.

Η τεράστια αυτή αξία του βιβλίου καθιστά για μας επείγουσα την ανάγκη δημιουργίας νέων χώρων που, μαζί με το υπάρχον παραδοσιακό κτήριο, θα αποτελέσουν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας. Ο εμπλουτισμός με νέα βιβλία, η στελέχωση με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, η δημιουργία ποικίλων εκδηλώσεων και δράσεων προώθησης του βιβλίου είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας.

Παράλληλα, στα πλαίσια της γενικότερης συνεργασίας μας με τα Σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου μας, ευελπιστούμε να προωθήσουμε διαγωνισμούς συγγραφής βιβλίων, ποιημάτων κ.α. με έπαθλο για τις καλύτερες εργασίες το βιβλίο.

Αλλά και προς τους δημότες και τις δημότισσές μας θα απευθυνθούμε  με  εκστρατείες διαφώτισης για την αξία του βιβλίου και με δράσεις προώθησής του.

Σε μία εποχή, που ο θρίαμβος του υπολογιστή και του κινητού αλλά και η πρωτοκαθεδρία των υλικών αξιών έχουν παραγκωνίσει το έντυπο βιβλίο, η ανάληψη δράσεων για να πάρει τη θέση που του αξίζει στη ζωή μας είναι  επιβεβλημένη αναγκαιότητα.

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001