Δήλωση του υποψηφίου δημάρχου Εορδαίας Στάθη Κοκκινίδη για την επέτειο του ολοκαυτώματος στους Πύργους Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ήταν 23 Απριλίου του 1944, Κυριακή του Θωμά, όταν στους Πύργους Εορδαίας, στη μαρτυρική κοινότητα του Δήμου μας, πάνω από 340 κάτοικοι, γυναικόπαιδα κυρίως

, εκτελέστηκαν ή κάηκαν ζωντανοί στους αχυρώνες του χωριού από τα στρατεύματα κατοχής, πληρώνοντας έτσι ακριβά το τίμημα του πατριωτισμού και της αντίστασης.

Τα στυγερά εγκλήματα που τελέστηκαν εκείνη τη μέρα στον μαρτυρικό αυτό τόπο καταδεικνύουν με έμφαση όχι μόνο τη φρίκη του πολέμου, αλλά, κυρίως, τη βαρβαρότητα του ναζισμού.

Με αφορμή την 75η επέτειο αυτού του ολοκαυτώματος, το οποίο σημάδεψε ανεξίτηλα την περιοχή μας, ο υποψήφιος δήμαρχος Εορδαίας και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού « Με το Βλέμμα στο Μέλλον, τιμάμε τα αθώα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και δεσμευόμαστε να συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις μας, ώστε, και η μνήμη αυτή να μεταλαμπαδευτεί στις επόμενες γενιές.

Γιατί πιστεύουμε πως η μνήμη του παρελθόντος χαράζει με ασφάλεια το δρόμο για το μέλλον και πως το Βλέμμα στο Μέλλον χρειάζεται αυτό το εφόδιο, γιατί η μνήμη η συγκεκριμένη μπορεί αναμφίβολα να γίνει οδηγός στον αγώνα ενάντια στον φασισμό, το ναζισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία, που σήμερα απειλούν την κοινωνική συνοχή, δηλητηριάζουν τις ψυχές μικρών παιδιών και προσβάλλουν την ανθρωπιά μας. Με τη μνήμη αυτή οι νέοι μας θα μάθουν τη φρίκη του ναζισμού και θα γυρίσουν την πλάτη στους επίδοξους νοσταλγούς του.

Συμφωνούμε και θα στηρίξουμε το αίτημα για δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος στη μαρτυρική κοινότητα των Πύργων.

Θεωρούμε επιτακτική τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και θα κινηθούμε με αποφασιστικότητα προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ θα ενθαρρύνουμε και όλες τις σχετικές ενέργειες, ώστε να αποδώσουν καρπούς.

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!! ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ!!!

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001