Ακόμη πιο κοντά [Κωνσταντίνα Σκόρδα]

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αφού πέρασε η μέρα πια της επίσημης παρουσίασης μας, μιας ομάδας που πιστεύω πλέον δείχνει την δυναμική και την πολυμορφία που έχει, με μια σειρά από ξεχωριστούς και αξιόλογους ανθρώπους και καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές, θέλω να τονίσω κάποια πράγματα.

Ξέρω κάποιοι μπορεί να σκεφτούν πως είναι πολιτική προπαγάνδα ή ακόμη και «ρουσφέτια», θεωρώ υποχρέωση μου όμως να τα επισημάνω.

Ως δημοτική αρχή η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη τόπος να ζεις» σεβόμενη τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ) ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή, καθώς και παλιότερα όπως για παράδειγμα αύξησε την μείωση των δημοτικών τελών από 30% σε 50%, σχεδίασε και δημιούργησε παιδικές χαρές προσβάσημες και για παιδία με αναπηρία, προχώρησε σε προσλήψεις ΑμεΑ μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ σε διάφορα Ν.Π.Δ.Δ/Ν.Π.Ι.Δ. και άλλες δράσεις.

Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει έργα βελτίωσης προσβασιμότητας, με χαρακτηριστικότερο τις παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια από την πλατεία προς το Δημοτικό Ωδείο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Κήπο.

Εκεί που θέλω να σταθώ ιδιαίτερα είναι στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το «περίφημο» ΣΒΑΚ, μια σπουδαία παρέμβαση που θα δώσει δημόσιο χώρο στους πολίτες, θα σέβεται τους πεζούς συμπολίτες μας και κυρίως τις ευάλωτες ομάδες.

Στο πρόγραμμα μας όμως είναι και μια νέα πρόταση, άμεσα υλοποιήσιμη. Η σύσταση Γραφείου Ενημέρωσης Ατόμων με Αναπηρία σε χώρο εντός του έτσι ώστε να υπάρχει πιο άμεση συνεργασία για την κοινή επίτευξη των σκοπών και επίσης την επίλυση πιθανών προβλημάτων ή παραλείψεων που συμβαίνουν σε κάθε δήμο.

Κλείνοντας θέλω να πω για ακόμη μια φορά πως η Κοζάνη πρέπει να δείξει ακόμη περισσότερο το ευαίσθητο κοινωνικό της πρόσωπο ενισχύοντας συνεχώς τις δράσεις της για όλα τα άτομα με Αναπηρία, με μεγάλη όμως προσοχή και χωρίς να εκμεταλλευτεί την ευαισθησία των συμπολιτών μας, γιατί πολλές φορές βλέπουμε πώς να είναι κανείς ΑμεΑ ή ακόμη και να τα στηρίζει είναι προνόμιο.

Να ξεκαθαρίσω πως τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία δεν ορίζονται βάση κάποιας αριστείας δικής τους και πως διεκδικούν ισότιμη μεταχείριση και ευκαιρίες. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να πετύχει η πόλη μας διορθώνοντας τα κακώς κείμενα, ακούγοντας τα προβλήματα των πολιτών της και προσπαθώντας να δημιουργήσει μια πόλη δίχως εξαιρέσεις, Κοζάνη τόπος να ζεις.

 

Κωνσταντίνα Σκόρδα - Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την δημοτική Κίνηση Κοζάνης "Τόπος Να Ζεις"

 

 

www.kozani.tv

 

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001