ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - Τηλεοπτικό Μήνυμα με πανανθρώπινες αξίες

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τηλεοπτικό μήνυμα για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την έναρξη της δεύτερης φάσης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (19 Μαΐου 1919)

ετοίμασαν από κοινού ο σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης και η Εύξεινος Λέσχη Ευρωπαίων Πολιτών. Το μήνυμα, επενδυμένο με μουσική Μίκη Θεοδωράκη, επισημαίνει εμφατικά το επετειακό γεγονός και τις εκδηλώσεις μνήμης, τιμής και διεκδίκησης της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ανά την υφήλιο.

Κεντρική θέση στο μήνυμα κατέχει ο στίχος «Πατρίδας κ’ ανθρώπ’ να μη χάντανε άλλο αδά σον κόσμον και ο καθαείς να θάφκεται σον τόπον ντ’ εγεννέθεν», προβάλλοντας επίκαιρες, οικουμενικές και πανανθρώπινες αξίες και ιδεώδη. Γιατί για να μην ξαναγνωρίσει η ανθρωπότητα καταστροφικούς πολέμους, γενοκτονίες, σφαγές, ολοκαυτώματα, ολοκληρωτισμούς, πρέπει να θυμάται τις γενεσιουργούς τους αιτίες. Να θυμάται και να αγωνίζεται για να τις αποφεύγει.

Να αναφέρουμε πως οι δημιουργοί του εξαιρετικού αυτού τηλεοπτικού μηνύματος είναι δύο συμπατριώτες μας από την Πτολεμαΐδα : ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης και ο Στάθης Ταξίδης δάσκαλος – συγγραφέας.

Δείτε το σποτ

 

 

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001