Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία "Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτ. Μακεδονίας": "Καταγγέλουμε την άρνηση της πλειοψηφίας στο «Συνδικαλίζεσθαι» των συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Με μια απαράδεκτη απόφαση η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου

προσπαθεί να πετάξει έξω από το Σύλλογό μας τους εργαζόμενους με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Η νομιμοφανής απόφαση που στάλθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, η οποία απέχει χιλιόμετρα από την πραγματικότητα, υποβιβάζει το γεγονός ότι το καταστατικό του Συλλόγου μας δέχεται ως μέλη του όλους τους εργαζόμενους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

Η πλειοψηφία στην απόφασή της, επιδίδεται σε τόση «κοπτοραπτική» νόμων και αποφάσεων που απαλείφει πλήρως την πραγματικότητα, το γεγονός δηλαδή ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δουλεύουν μαζί μας στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης και μας μεταφέρουν μόνο ότι αφορά στις αρμοδιότητες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για τα γραφειοκρατικά θέματα του προγράμματος.

Η απόφαση είναι αποκαλυπτική για το ρόλο που παίζουν τόσο καιρό στη Διοίκηση του Συλλόγου και πρέπει να αξιοποιηθεί από τους εργαζόμενους για να βγάλουν συμπεράσματα μπροστά στις εκλογές του Συλλόγου μας.

Ενώ ο Νόμος 1264/82 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες ορίζει ως μοναδικό κριτήριο για τη συμμετοχή σε ένα σωματείο, την εργασία για 2 μήνες, ενώ το καταστατικό μας πεντακάθαρα προβλέπει να εγγράφονται στο Σύλλογο όσοι εργάζονται στην Αποκεντρωμένη με οποιαδήποτε μορφή σύμβασης άρα και με σύμβαση με τρίτους (ΟΑΕΔ), ενώ οι εργαζόμενοι συμμετείχαν κανονικά στη Γενική Συνέλευση και μάλιστα η δική τους συμμετοχή δημιούργησε την απαρτία με την οποία είναι νόμιμη η προκήρυξη εκλογών, η πλειοψηφία υπογράφει αποφάσεις με τις οποίες….τους κάνει αόρατους!

Συνάδελφοι,

Τα νομικά τερτίπια της πλειοψηφίας δεν είναι πρωτόγνωρα για ένα τέτοιο πολιτικό-συνδικαλιστικό ζήτημα και μάλιστα την τελευταία στιγμή φέρνοντας το Σύλλογό μας μπροστά σε τετελεσμένα. Στον ιδιωτικό τομέα, οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας έχουν δει το ίδιο έργο πολλές φορές: την εργοδοσία να τους έχει κακοπληρωμένους, με «ημερομηνία λήξης» και χωρίς δικαίωμα έκφρασης. Τα ίδια προσπαθεί να κάνει και η πλειοψηφία του Συλλόγου, κι ο υποψήφιος στην

περιφέρεια με το ΣΥΡΙΖΑ, απερχόμενος πρόεδρος. Είναι ακριβής υλοποίηση της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ για φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, για σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς χωρίς συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Βούτυρο στο ψωμί της διοίκησης.

Ήμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλάι των συναδέλφων μας που έρχονται για λίγους μήνες να καλύψουν -με το μισό μισθό από εμάς- τις εκατοντάδες ελλείψεις προσωπικού. Σε όλους εκείνους που είναι το πιο ευάλωτο τμήμα ανάμεσά μας, σε υποσχέσεις και απειλές. Θέλουμε ένα Σύλλογο μαζικό. Παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όχι μόνο για να είναι μέλη του συλλόγου μας, αλλά και για να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Σας καλούμε να βγάλετε τα συμπεράσματα για όλους αυτούς που δήθεν αγωνίζονται για τους εργαζόμενους αλλά ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης και της διοίκησης αποδυναμώνοντας το Σύλλογό μας.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΑΣ

1) ΜΠΕΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

2) ΠΕΣΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

3) ΔΕΡΕΚΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

4) ΠΑΠΑΔΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001