Μια αποτίμηση και μια … ευχή! [ Δεσποτίδης Κων/νος ]

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Μια Ομάδα … ένα όραμα … Αρχές … Αξίες … ένα ξεκίνημα … Πρόγραμμα … μια ελπίδα … μια μάχη … μια νίκη … Στόχοι … Δουλειά … μια πορεία … ένα μοντέλο διοίκησης … Ήθος … Συνέπεια … Αποτέλεσμα … ένας αγώνας … μια ήττα … μια παρακαταθήκη … Παρουσία … Συνέχεια ... μια Ομάδα!

Οι διαχρονικές μας Αξίες: Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Ισονομία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Προστασία Συλλογικών Δικαιωμάτων & Ατομικών Ελευθεριών, Δικαίωμα στην Εργασία, Προστασία Δημόσιου Χώρου, Συνεργασία!

Όσον αφορά στη δική μου παρουσία στην Ομάδα, υπηρέτησα πάντα το «εμείς» έναντι του «εγώ». Πολιτικοποιημένος ανέκαθεν, ουδέποτε πολιτικός.

Με τον Λευτέρη Ιωαννίδη και την ομάδα της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη-Τόπος να Ζεις» επιλέξαμε να διοικήσουμε τον Δήμο με μόνο γνώμονα και έγνοια το καλό της πόλης και τη πορεία αυτής στο μέλλον. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις. Οι πραγματικοί ηγέτες είναι αυτοί που διαθέτουν διορατικότητα, αδιαφορώντας για το «πολιτικό κόστος». Διορατικότητα (σύμφωνα με το λεξικό) είναι η ικανότητα να διαβλέπει, να διακρίνει κάποιος την ουσία ή την πιθανή έκβαση των πραγμάτων.

Πιστεύαμε πάντα ότι ως πολίτες της περιοχής της Κοζάνης και ενόψει της υποχρεωτικής αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου λόγω της νομοτελειακής μείωσης της λιγνιτικής παραγωγής και της συρρίκνωσης της ΔΕΗ, πρέπει να αλλάξουμε πορεία, στερεότυπα, συμπεριφορές και νοοτροπίες για μια σύγχρονη, βιώσιμη πόλη. Όλες οι παρεμβάσεις μας έγιναν με βάση, ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το μέλλον της περιοχής με μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη προοπτική και τη δίκαιη μετάβαση με ασφάλεια στην μεταλιγνιτική εποχή.

Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας και γενικότερα για τη παρουσία μας ως Δημοτική Αρχή. Ξέρουμε ότι παραδίδουμε ένα Δήμο καλύτερο από ότι τον παραλάβαμε. Δεν αποφύγαμε τα λάθη, αλλά ξέρουμε ότι δουλέψαμε σκληρά και έντιμα. Λυπούμαστε που δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να συνεχίσουμε τη προσπάθειά μας.

Ευχαριστούμε του πολίτες, που με τη ψήφο τους επικρότησαν τις επιλογές μας, σε ένα περιβάλλον μεγάλης πολιτικής πίεσης.

Προσωπικά συγχαίρω για την εκλογή του ως Δημάρχου τον Κο Λάζαρο Μαλούτα. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του και ελπίζω το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να φανεί αντάξιο των προσδοκιών των Κοζανιτών και των μεγάλων προκλήσεων, στο οποίο καλείται να ανταποκριθεί με σύνεση και αποφασιστικότητα.

Δεσποτίδης Κων/νος 
Αρχιτέκτονας Μηχανικός

 

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001