Νάουσα: Συγκέντρωση αγροτών - εργατών στις 25 Αυγούστου ενάντια στην πολιτική που τους εξαθλιώνει

Συγκέντρωση στη Νάουσα για την αγωνιστική διεκδίκηση του χαμένου εισοδήματος των φρουτοπαραγωγών  θα γίνει τηΔευτέρα 25 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ στην Πλατεία Καρατάσου στη Νάουσα με τη συμμετοχήφρουτοπαραγωγών από Ημαθία, Πέλλα και Λάρισα.

 Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τηνΕλένη Γερασιμίδου, βουλευτή του ΚΚΕ.

Οι αγρότες που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων στην Πέλλα και την Ημαθία, με τις περιοδείες και τις εξορμήσεις (με ανακοίνωση και μεγαφωνικές) που πραγματοποιούν στις πόλεις και τα χωριά των δύο νομών, διαμορφώνουν κλίμα αγωνιστικού ξεσηκωμού για την επιτυχία της συγκέντρωσης.

Αγρότες και εργάτες, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της πολιτικής της ΕΕ και του εμπάργκο της Ρωσίας στα αγροτικά προϊόντα, απορρίπτουν τα μέτρα κοροϊδία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και προετοιμάζονται να διεκδικήσουν αγωνιστικά μέτρα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και για τη στήριξη των εργαζομένων.

Οι αγρότες καταγγέλλουν ως εμπαιγμό τις πενταροδεκάρες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα δοθούν ως αποζημίωση, αρνούνται να πετάξουν το μόχθο τους στις χωματερές, την ώρα που η αδιάθετη παραγωγή τους μπορεί να διατεθεί με ευθύνη του κράτους σε στρατό, νοσοκομεία, ιδρύματα, σε άνεργους και απολυμένους, σε ευπαθείς ομάδες που υποφέρουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Διεκδικούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις απανωτές ζημιές και τις μέχρι πριν το εμπάργκο εξευτελιστικές τιμές που έδιναν μεγαλέμποροι και εξαγωγείς καθώς και από τις ζημιές από το σταμάτημα των εξαγωγών στη Ρωσία.

Οι εποχικά εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις διαλογής - ψύξης και στα κιβωτιοποιεία της Νάουσας χάνουν τη δουλειά τους καθώς δεν πραγματοποιείται η μεταποίηση των προϊόντων και δε θα μπορούν να θεωρήσουν το βιβλιάριο ασθενείας, δε θα έχουν προϋποθέσεις να πάρουν ούτε το πενιχρό επίδομα από το ταμείο ανεργίας. Απαιτούν μέτρα προστασίας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» αναφέρει:

«Με κύριο ζήτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από το σταμάτημα των εξαγωγών στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ( ΠΑΣΥ ) στον Κοπανό Νάουσας.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι Αγρ. Συλλόγων & Συντονιστικών Επιτροπών των Αγροτικών Μπλόκων από Ημαθία, Πέλλα και Λάρισα.

Έγινε συζήτηση συνολικά για την ανάγκη επιβίωσης των μικρομεσαίων φρουτοπαραγωγών και των οικογενειών μας μετά τις εξευτελιστικές τιμές από τους εμπόρους - εξαγωγείς για τις πρώιμες ποικιλίες Ροδάκινων & Νεκταρινιών, τις απανωτές ζημιές από χαλάζι & βροχοπτώσεις και το σταμάτημα των εξαγωγών στην κύρια αγορά απορρόφησης των φρούτων μας τα τελευταία χρόνια τη Ρωσία.

Υπήρξαν τοποθετήσεις για την τραγική κατάσταση και τα προβλήματα απορρόφησης της φρουτοπαραγωγής μας. Ξεκαθαρίστηκε η ανάγκη αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματός των ροδακινοπαραγωγών για το 2014 από την ελληνική κυβέρνηση & την ΕΕ έπειτα από το δικό τους οικονομικό εμπάργκο & τα αντίμετρα της Ρωσίας.

Η ταύτιση της κυβέρνησης με τα σχέδια της ΕΕ για την Ουκρανία & τη Ρωσία βρίσκεται ξεκάθαρα απέναντι από τα συμφέροντα της αγροτικής μας παραγωγής & των αγροτών μας.

Η Σύσκεψη κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω αιτήματα προς την κυβέρνηση:

  • Άμεση συνάντηση των Συντονιστικών Επιτροπών Αγροτών με τον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης.

  • Nα διαχωρίσει τη θέση της από τα μέτρα της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία, αλλιώς οι εξαγωγές των αγροτικών μας προϊόντων θα φαντάζουν όνειρο.

  • Να βοηθήσει με συγκεκριμένα μέτρα στη συμπλήρωση του χαμένου εισοδήματος της μικρομεσαίας αγροτιάς για το 2014.

  • Να πάρει μέτρα απορρόφησης της ροδακινοπαραγωγής, που βρίσκεται σε συγκομιδή και να μεριμνήσει για τις συγκομιδές που ακολουθούν ( Μήλα, Σταφύλια, Ακτινίδια, κ.α. ).

  • Να διατεθούν οι αδιάθετες ποσότητες Ροδάκινων & Νεκταρινιών με κρατική παρέμβαση και αποζημιώνοντας με τιμές πάνω από το κόστος τους παραγωγούς σε στρατό, νοσοκομεία, κατασκηνώσεις, ιδρύματα, κ.α.

Προχωράμε στο πρώτο αγωνιστικό βήμα διεκδίκησης αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματός μας από κυβέρνηση & ΕΕ με την πραγματοποίηση ανοικτής αγωνιστικής συγκέντρωσης τη Δευτέρα 25 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στην Πλατεία Καρατάσου στη Νάουσα με συμμετοχή φρουτοπαραγωγών από Ημαθία, Πέλλα και Λάρισα.

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΟΛΟΙ!».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Δευτέρας στη Νάουσα απευθύνουν τοΣωματείο διαλογής και ψύξης Κιβωτοποιών και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

http://www.902.gr/

 

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001