Εντατικοποίηση παρακολούθησης και καλύτερους βαθμούς έφερε η κρίση στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η εντατικοποίηση της παρακολούθησης των μαθημάτων αλλά και οι καλύτεροι βαθμοί των φοιτητών, έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ

Δυτικής Μακεδονίας Νίκο Ασημόπουλο. Τα στοιχεία αυτά φαίνεται πως συνδέονται άμεσα με την κρίση καθώς οι φοιτητές επιδιώκουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές στο μικρότερο δυνατο χρόνο.
Ετσι έχει αυξηθεί κατά πολύ η παρακολούθηση των μαθημάτων από τους φοιτητές, την ίδια ώρα όμως που έχουν μειωθεί δραματικά οι έκτακτοι καθηγητές του ιδρύματος ενώ μεγάλες είναι  οι ελλείψεις και σε μόνιμο προσωπικό.
«Σε όλο το ΤΕΙ γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να μην πέσει το επίπεδο σπουδών, παρά τα γνωστά γνωστά προβλήματα που έχουμε» ανέφερε και ζήτησε  τη στήριξη του Υπουργείου αλλά  και των τοπικών φορέων.
Τέλος αναφορικά με το θέμα της δυνατότητας επιλογής από τα τμήματα του αριθμού εισακτέων, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ δήλωσε σύμφωνος, καθώς ήταν και πρόταση της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ, αλλά εξέφρασε επιφυλάξεις για το κατά πόσο  θα προχωρήσει αυτή η διαδικασία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ
 

Δημοφιλή νέα...

Διαβάστε επίσης...

x

PAFILIS 001