36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Πτολεμαϊδα

Από τις αρχές του καλοκαιριού έχει ξεκινήσει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, η μεγάλη γιορτή της νεολαίας, των παιδιών της εργατικής τάξης, της νεολαίας των λαϊκών οικογενειών!

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" είναι μοναδικό γιατί είναι φτιαγμένο με τα ίδια "υλικά" που είναι φτιαγμένο το Κόμμα μας, το ΚΚΕ και η Οργάνωσή μας, η ΚΝΕ.

Με τη συλλογικότητα, την αυτοθυσία και την ανιδιοτέλεια, με την αισιοδοξία, την εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και την ανάγκη να συζητάμε μαζί τους για όλα.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι μοναδικό γιατί είναι το μόνο που φτιάχνεται από νέους για νέους. Χωρίς εταιρείες και χορηγούς. Με τη φαντασία, το κέφι, το μεράκι και τη δουλειά των χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ.

Γι' αυτό και εμπνέει κάθε χρόνο δεκάδες καλλιτέχνες, μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς που συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους.

Γι' αυτό και αποτελεί κάθε χρόνο το σταθερό ραντεβού του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο οποίο ανταποκρίνονται χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι.

Μέσα από τις εκατοντάδες εκδηλώσεις που έχουν ήδη γίνει και συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, και με την κορύφωση των εκδηλώσεων στις μεγάλες πόλεις και των κεντρικών εκδηλώσεων στην Αθήνα, η ΚΝΕ προβάλλει πλατιά στη νεολαία το δρόμο της πάλης για τα δικαιώματά της, προβάλλει την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Συζητάμε με τους χιλιάδες νέους που συναντηθήκαμε μαζί στις απεργίες και τους αγώνες, τους νέους που υποφέρουν από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, με τους νέους που προβληματίζονται. Συζητάμε και αποκαλύπτουμε τις αιτίες που γέννησαν την καπιταλιστική κρίση, προβάλουμε το δικό μας δρόμο διεξόδου.

Γιατί λύση υπάρχει. Η κρίση είναι το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα του καπιταλισμού, που δείχνει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο τα ιστορικά όρια αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Η λύση βρίσκεται στον άλλο δρόμο ανάπτυξης που έχει συμφέρον η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία, όπου η παραγωγή δεν υπηρετεί το κέρδος αλλά τις ανάγκες του λαού, βρίσκεται στην πάλη για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Οι εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Πτολεμαϊδα θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου και αφιέρωμα στην εργατική τάξη και τους αγώνες της. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Μοιράστε το στο Facebook