kozanitvbanner1363x131pix

banner 728x90 PJC 4

b834pix

ecofloor230

ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 1

pantelidisGIF834pix

asepop 2021 a

artinhouse2

garden hall banner1

musicart834pix

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (ΤΕΕΤ) της Σχολής Καλών Τεχνών του Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ανακοίνωση έναρξης λειτουργίας του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΤΕΕΤ για το 2014-15

Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη συνεδρίαση της με αριθ. 235/5-9-2014

ενέκρινε την λειτουργία του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοζομένων Τεχνών με τίτλο:
Εργαστήρια Δια Βίου Εκπαίδευσης Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΤΕΕΤ-ΠΔΜ
και Επιστημονικά Υπεύθυνο τον:
Γιάννη Ζιώγα, Ζωγράφο, Επίκουρο Καθηγητή, ΤΕΕΤ

Αιτία της ίδρυσης του Δια Βίου Προγράμματος του ΤΕΕΤ υπήρξε η ανάγκη που καταγράφεται για τη διδασκαλία των εισαγωγικών προσεγγίσεων σε εικαστικά/εργαστηριακά μαθήματα από εξειδικευμένο προσωπικό σε πανεπιστημιακό επίπεδο.
Στο πλαίσιο του Δια Βίου Προγράμματος του ΤΕΕΤ και για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 θα συνεχιστεί η υλοποίηση του Προγράμματος Επιμόρφωσης με τίτλο Εργαστήρια Δια Βίου Εκπαίδευσης Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΤΕΕΤ-ΠΔΜ. Τη διδασκαλία των αρχικών προσεγγίσεων σε εικαστικά/εργαστηριακά μαθήματα θα αναλάβει εξειδικευμένο προσωπικό σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Ήδη το πρόγραμμα υλοποιείται με τμήματα Ζωγραφικής στην Φλώρινα (στους χώρους του ΤΕΕΤ) στην Πτολεμαΐδα (σε συνεργασία με τον Δήμο Πτολεμαΐδας) και στην Αθήνα. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν και μαθήματα Φωτογραφίας
Το Δια Βίου Πρόγραμμα απευθύνεται σε αυτούς που ασχολούνται με τις Εικαστικές Τέχνες και ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν εικαστικά μαθήματα υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου στους τομείς Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Φωτογραφίας, Κοσμήματος με Πανεπιστημιακή πιστοποίηση των σπουδών τους.
Το Δια Βίου Πρόγραμμα επιτρέπει σε όσους/ες θέλουν να εργαστούν στο Σχέδιο και στην σπουδή των μορφοπλαστικών του δυνατοτήτων καθώς και στην εισαγωγική κατανόηση βασικών εικαστικών μορφών έκφρασης (όπως Ζωγραφική, Γλυπτική). Το Δια Βίου Πρόγραμμα μπορεί να αποτελεί μια ενισχυτική διδασκαλία που επιτρέπει στους/ις συμμετέχοντες/ουσες να αντιμετωπίσουν την διαδικασία εισαγωγής στις Σχολές Καλών Τεχνών (στην Ελλάδα ή σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) με ουσιαστικά εφόδια. Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες/ουσες θα κατοχυρώνουν ένα έως δύο εξάμηνα Ακαδημαϊκών Σπουδών.
Τα Εργαστήρια Δια Βίου Εκπαίδευσης Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΤΕΕΤ-ΠΔΜ παρέχουν γνώση με υψηλού επιπέδου πιστοποίηση που ο απόφοιτος/η μπορεί να χρησιμοποιήσει σε οποιοδήποτε στάδιο της ακαδημαϊκής, επαγγελματικής ή καλλιτεχνικής εξέλιξής του/ης.

Σκοπός του Προγράμματος
Το πρόγραμμα στόχο έχει να διδάξει σε όσους ενδιαφέρονται τις εισαγωγικές προσεγγίσεις σε εικαστικά μαθήματα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε έναν από τους τομείς που διδάσκονται από το Πρόγραμμα είτε με Εικαστική κατεύθυνση (Ζωγραφική, Γλυπτική, Φωτογραφία) είτε με Εφαρμοσμένη (όπως Χαρακτική, Πολυμεσικές Εφαρμογές, Βίντεο, Κόσμημα, Αγιογραφία, Συντήρηση). Η παρακολούθηση του Δια Βίου Προγράμματος του ΤΕΕΤ θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν πολλαπλά εφόδια όπως να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στην Ιστορία της Τέχνης, να κατανοήσουν την χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στην επεξεργασία της εικόνας, να εργαστούν με υλικά που σχετίζονται με προσοδοφόρους τομείς όπως Κόσμημα, Κεραμική. Για την διδασκαλία θα υπάρχει θεωρητική και ιστορική τεκμηρίωση σε θέματα Αισθητικής και Θεωρίας της Τέχνης.
Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πιστωτικές μονάδες (πρώην ECTS) ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου σπουδών για κάθε χρόνο πλήρους παρακολούθησης του προγράμματος (δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής πέραν του ενός χρόνου με περαιτέρω εμβάθυνση στους τομείς ενδιαφέροντος.
Αντίστοιχα διαμορφώνονται οι μονάδες για μερική παρακολούθηση. Οι πιστωτικές μονάδες μπορούν να μεταφερθούν σε οποιαδήποτε Ανώτατη Σχολή όπου διδάσκονται ομοειδή μαθήματα (όπως Σχολές Καλών Τεχνών) με βάση τον ν.3374/05 και τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις (Υ.Α. Φ5/72535/Β3, ΦΕΚ 1091/10-8-06 τ.Β’, όπως διορθώθηκε στο ΦΕΚ 2161/8-11-2007 τ.Β’ και Υ.Α. Φ5/89656/Β3, ΦΕΚ 1466/13-8-2007) με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς μονάδων (http://erasmus.eap.gr/pdf/ECTS_Guide.pdf)
Με την ολοκλήρωση κάθε κύκλου σπουδών απονέμεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης όπου αναγράφονται οι πιστωτικές μονάδες που έχουν αποκτηθεί συνοδευόμενο με αναλυτική βαθμολογία όπου αναγράφονται τα μαθήματα, η περίοδος παρακολούθησης οι διδακτικές ώρες, οι πιστωτικές μονάδες καθώς και ο βαθμός.

Πόλεις διεξαγωγής του προγράμματος
Τα μαθήματα του Δια Βίου Προγράμματος του ΤΕΕΤ θα γίνονται κάθε χρόνο και θα καλύπτουν σε διάρκεια ένα ακαδημαϊκό έτος (Οκτώβριο μέχρι Μάιο)
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν την επόμενη χρονιά είναι:
Φλώρινα: Ζωγραφική
Πτολεμαΐδα: Ζωγραφική
Αθήνα: Ζωγραφική, Φωτογραφία

Έναρξη Μαθημάτων: Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Στο πλαίσιο της διάχυσης του ΤΕΕΤ σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα γίνει προσπάθεια να αναπτυχθούν τα μαθήματα τόσο και στις άλλες πρωτεύουσες της περιφέρειες (Γρεβενά, Καστοριά) όσο και σε πόλεις όπου δύναται να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ενδιαφερομένων για την λειτουργία του Δια Βίου Προγράμματος του ΤΕΕΤ.

Πλήρης/μερική φοίτηση
Πλήρης Φοίτηση
Στη διαδικασία πλήρους φοίτησης τα μαθήματα θα αναπτύσσονται σε 10 ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως.
Η διδασκαλία πλήρους φοίτησης (10 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 17 ΠΜ) θα περιλαμβάνει (οι ώρες εργαστηριακής ή θεωρητικής διδασκαλίας αναγράφονται ως ΩΔ, οι πιστωτικές μονάδες ως ΠΜ).
Οι ΩΔ και οι αντιστοιχίες σε ΠΜ έχουν πραγματοποιηθεί με βάση τον Οδηγό Σπουδών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοζομένων Τεχνών 2012-13:
1. 4 ώρες διδασκαλίας (4 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 9 ΠΜ) της κύριας Κατεύθυνσης. Για το 2012-13 θα διδαχθούν οι παρακάτω κύριες Κατευθύνσεις: Ζωγραφική (Φλώρινα, Κοζάνη, Αθήνα). Ειδικά για την Φωτογραφία (Αθήνα) οι ώρες διδασκαλίας είναι 7 (4 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 9 ΠΜ) .
2. 3 ώρες διδασκαλίας Σχεδίου (3 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 4 ΠΜ)
3. 3 ώρες Θεωρητικού Μαθήματος (3 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 4 ΠΜ) (για το Χειμερινό: Ιστορία Ευρωπαϊκής Τέχνης 19ου, 20ου, για το Εαρινό: Ιστορία Ελληνικής Τέχνης 19ου, 20ου) ή Θεωρητικό Φωτογραφίας για όσους/ες παρακολουθούν την Κατεύθυνση Φωτογραφίας.

Μερική Φοίτηση
α. Μερική Εργαστηριακή Φοίτηση
Η διδασκαλία μερικής εργαστηριακής φοίτησης περιλαμβάνει:
7 ώρες διδασκαλίας (7 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 13 ΠΜ). Για το 2014-15 θα διδαχθούν οι παρακάτω κύριες Κατευθύνσεις: Ζωγραφική (Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Αθήνα), Φωτογραφία (Αθήνα).
γ. Μερική Θεωρητική Φοίτηση
Η διδασκαλία μερικής θεωρητικής φοίτησης περιλαμβάνει:
3 ώρες διδασκαλίας (3 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 4 ΠΜ) Για το 2014-15 θα διδαχθούν το θεωρητικό μάθημα Ιστορίας Τέχνης, θεωρητικό Φωτογραφίας)
Διδάσκοντες
Φλώρινα
Ζωγραφική: Γιάννης Ζιώγας
Σχέδιο: Γιάννης Καστρίτσης
Ιστορία Τέχνης: Θα ανακοινωθεί
Πτολεμαΐδα
Ζωγραφική: Θοδωρής Ζυρπιάδης
Σχέδιο: Κική Στούμπου
Ιστορία Τέχνης: Γλαύκη Γκότση
Αθήνα
Ζωγραφική- Σχέδιο: Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Κυριακού
Θεωρία στην τέχνη και τη Γεωμετρία: Άρης Μαυρομάτης
Φωτογραφία: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Θεωρία Φωτογραφίας: Πηνελόπη Πετσίνη

Διαδικασία εγγραφής
Σε ότι αφορά στον τρόπο εισαγωγής, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα καταθέσουν ηλεκτρονικά μια φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος/προεγγραφής (βλέπε παράρτημα στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του προγράμματος, στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., προκειμένου να δημιουργηθούν τα ανάλογα τμήματα/κατευθύνσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις που θα προκύψουν.
Μετά το πέρας της παραπάνω διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά αλλά και με σχετική ανακοίνωση ώστε να καταθέσουν ηλεκτρονικά τον φάκελο ατομικών στοιχείων και έργων (όπου αυτό απαιτείται) από 6 έως 28 Φεβρουαρίου 2015 επίσης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και στη διεύθυνσηΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Συνοπτικά:
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος: έως 5 Μαρτίου 2015
Κατάθεση Φακέλου: 6 έως 28 Φεβρουαρίου 2015
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 6 Μαρτίου 2015
Έναρξη Μαθημάτων: Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Επιστημονικά Υπεύθυνος: Γιάννης Ζιώγας – Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΕΤ-ΠΔΜ
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πληροφορίες: τηλ. 2385055057, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 11:00-13:00
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος και κατάθεση φακέλου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ειδικότερα οι ενδιαφερόμενοι/ες θα καταθέσουν:
1. Αντίγραφο Απολυτήριου Γυμνασίου ή Λυκείου αν δεν έχουν Πτυχίο Ανώτατης Σχολής
2. Αντίγραφο Πτυχίου, αν είναι απόφοιτοι ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ
3. Αντίγραφο ταυτότητας
4. 1 Φωτογραφία
5. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.
6. Ψηφιακές αναπαραγωγές 10 εικαστικών έργων (ζωγραφική, σχέδια, φωτογραφίες, βίντεο, κοσμήματα κά) που έχει μέχρι τώρα πραγματοποιήσει ο/η ενδιαφερόμενος/η. Θα αναγράφεται το υλικό, οι διαστάσεις και ο χρόνος δημιουργίας.
Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 θα ανακοινωθούν τα ονόματα όσων γίνουν δεκτοί.

Δίδακτρα
Για να τεθεί σε ισχύ η εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των επιτυχόντων, προκαταβολή των διδάκτρων όπως ορίζεται ακολούθως:
1. Το κόστος του ετήσιου προγράμματος για πλήρη παρακολούθηση (10 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 15 ΠΜ), για το Ακαδημαϊκό Έτος 2014-15 ανέρχεται στα 1300 ευρώ και η πληρωμή γίνεται μέσω της Επιτροπής Ερευνών στον λογαριασμό του ΠΔΜ σε δύο δόσεις 600 ευρώ προκαταβολή/εγγραφή με την έναρξη του προγράμματος και 700 ευρώ δεύτερη δόση την 15η Μαίου 2015.
2. Το κόστος του ετήσιου προγράμματος για μερική εργαστηριακή παρακολούθηση (7 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 13 ΠΜ), για το Ακαδημαϊκό Έτος 2014-15 ανέρχεται στα 900 ευρώ και η πληρωμή γίνεται μέσω της Επιτροπής Ερευνών στον λογαριασμό του ΠΔΜ σε δύο δόσεις 400 ευρώ προκαταβολή/εγγραφή με την έναρξη του προγράμματος και 500 ευρώ δεύτερη δόση την 15η Μαίου 2015.
3. Το κόστος του ετήσιου προγράμματος για μερική θεωρητική παρακολούθηση (3 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 4 ΠΜ), για το Ακαδημαϊκό Έτος 2014-15 ανέρχεται στα 500 ευρώ και η πληρωμή γίνεται μέσω της Επιτροπής Ερευνών στον λογαριασμό του ΠΔΜ σε δύο δόσεις 200 ευρώ προκαταβολή/εγγραφή με την έναρξη του προγράμματος και 300 ευρώ δεύτερη δόση την 15η Μαίου 2015
Το κόστος του εξαμηνιαίου προγράμματος είναι το 50% του ετήσιου κόστους.
Θα παρέχονται δυνατότητες ευκολίας πληρωμής με μηνιαίες δόσεις κατά περίπτωση.
Κατάθεση στον αρ. λογαριασμού 5250-039507-824 (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, Εργαστήρια Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, του ΤΕΕΤ.
Για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα απαιτούνται τουλάχιστον 25 εγγραφές σε κάθε κατεύθυνση/πόλη.
Επιστημονικά Υπεύθυνος:
Γιάννης Ζιώγας – Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΕΤ-ΠΔΜ
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πληροφορίες:
Σοφία Κυριακού, τηλ. 2385055057, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00
Ειδικά για τη φωτογραφία:
Πηνελόπη Πετσίνη, τηλ. 6977675802, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00
Επίσης γραπτώς στην:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).