kozanitvbanner1363x131pix

banner 728x90 PJC 4

b834pix

ecofloor230

ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 1

pantelidisGIF834pix

asepop 2021 a

artinhouse2

garden hall banner1

musicart834pix

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κοζάνη (φωτογραφίες)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σε μαχητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κοζάνη ενόψει των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιούλη.

Τα συνθήματα «ΚΚΕ ισχυρό, η ελπίδα είναι εδώ» και «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ επίθεση και πάλη» καθώς και οι παρεμβάσεις στελεχών και υποψηφίων με το ΚΚΕ έδωσαν τη δύναμη και τον τόνο ώστε μέχρι να κλείσει η κάλπη την Κυριακή να φτάσουν τα μέλη, οι φίλοι και οπαδοί το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε λαϊκό σπίτι.

Στη συγκέντρωση την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενώ στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ στην ΠΕ Κοζάνης Σοφία Αδαμίδου, Κώστας Αντάρας και Χαρά Λαμπαδά. Στο τέλος της συγκέντρωσης παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την ΠΕ Κοζάνης με υποψηφίους τους: Αδαμίδου Σοφία, Αντάρα Κώστα, Κουδούνα Γιώργο, Κουζιάκη Τίνα, Λαμπαδά Χαρά, Ταταρίδη Πέτρο, Τσίγκα Έφη.

Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης κάλεσε το λαό της Κοζάνης να ενισχύσει το ΚΚΕ αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Δίνουμε και αυτή τη μάχη, με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα, μαχητικότητα, θέληση και αισιοδοξία. Το ΚΚΕ δεν είναι μόνο εκείνη η δύναμη, στο πρόσωπο της οποίας ο λαός αναγνωρίζει τη συνέπεια, τη σταθερότητα, την αλήθεια, την αυτοθυσία. Το ΚΚΕ είναι εκείνη η δύναμη που στα δύσκολα βγαίνει μπροστά. Για αυτό και πρέπει την επόμενη ημέρα αυτή η δύναμη να είναι ισχυρή. Να δείξει το μπόι του ο λαός με δυνατό ΚΚΕ. Όπως έκανε στα δύσκολα, στα 100 χρόνια ιστορίας του, με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, το Δ.Σ.Ε, στην αντιδικτατορική πάλη, στο Πολυτεχνείο, στους σύγχρονους αγώνες. Αντλούμε δύναμη από την ιστορία μας. Την αντοχή - και τους αγώνες για το δίκιο του λαού. Τις μεγάλες θυσίες των κομμουνιστών και άλλων λαϊκών αγώνων.

Δεν υποτιμάμε τις δυσκολίες, δεν παραγνωρίζουμε τον πολιτικό συσχετισμό που παραμένει αρνητικός για το λαό, όμως γνωρίζουμε καλά, ότι σήμερα, υπάρχει λαϊκός κόσμος που στέκεται θετικά απέναντι στο ΚΚΕ, προβληματίζεται, εκτιμά τη δράση και τις θέσεις του ΚΚΕ, ακόμη κι αν κάποιοι τελικά δεν έκαναν το αποφασιστικό βήμα, ακόμη κι αν κάποιοι δίστασαν κάτω από το βάρος των ψευτοδιλημμάτων που τίθενται.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν να πάει καλά το ΚΚΕ κι εμείς τους θέλουμε αυτούς τους ανθρώπους δίπλα μας και στην εκλογική μάχη, και την επόμενη μέρα στο κίνημα και τους αγώνες.

Πάνω σε αυτή τη βάση, τις λίγες μέρες που μένουν, δίνουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό για να φτάσει το κάλεσμα του ΚΚΕ και το ψηφοδέλτιο πλατιά, σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες.

ια να φτάσει παντού το πραγματικό δίλημμα, το πραγματικό ερώτημα που έχει να απαντήσει ο λαός στις 7 Ιούλη.

Από τη σκοπιά του λαού και των συμφερόντων του, σε αυτές τις εκλογές:

-   Δεν κρίνεται ποιος θα είναι πρώτος και δεύτερος. Η Ν.Δ έχει τις ίδιες αντιλαϊκές στρατηγικές με το ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίζει την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ, το κεφάλαιο, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ.

-   Δεν κρίνεται η μεταξύ τους ψαλίδα.

- Δεν κρίνεται ποια κόμματα θα είναι το συμπλήρωμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης, όπως το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Γι΄ αυτό καλούμε ιδιαίτερα τον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ, να συμπορευτεί μαζί μας ιδιαίτερα μετά τις δεσμεύσεις της κ. Γεννηματά ότι θα στηρίξει κυβέρνηση της Ν.Δ.

Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται:

ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ.

ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

Για να μπλοκάρει ο λαός τα αντιλαϊκά μέτρα, να αντιπαλέψει την κυβέρνηση όποια μορφή και αν έχει. Να χαράξουμε μια νικηφόρα πορεία για την ευημερία του λαού – να εκπληρωθούν ιδανικά – αξίες, για να μπουν οι βάσεις για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό.

Αυτό το προσκλητήριο μάχης και αγώνα απευθύνουμε σε όλους όσοι στις πρόσφατες ευρωεκλογές ψήφισαν τα κόμματα που τους απογοήτευσαν, χωρίς ενθουσιασμό και χωρίς μεγάλες προσδοκίες για κάτι καλύτερο.

Αυτό το προσκλητήριο απευθύνουμε σε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί και δεν κατέθεσαν, μαζί με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τις αξίες και τα ιδανικά τους στο σύστημα της εκμετάλλευσης, στα επιτελεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν πως οι έννοιες “αριστερά” και “πρόοδος” είναι έννοιες ταυτισμένες με τον ανυποχώρητο ταξικό αγώνα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας και όχι για να γυρίσουμε πίσω στο μεσαίωνα. Είναι και έννοιες ασυμβίβαστες με την εξαπάτηση, την κοροϊδία, τη ρεμούλα και την αλαζονεία.

Αυτό το προσκλητήριο απευθύνουμε στους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης που μπορεί να έδωσαν την ψήφο τους στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, για να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έδωσαν άφεση αμαρτιών στην αντιλαϊκή πολιτική ούτε λευκή επιταγή για τη συνέχεια. Γιατί βαθιά μέσα τους γνωρίζουν ότι αυτά τα κόμματα δεν αλλάζουν. Θα συνεχίσουν να κάνουν και μάλιστα πιο γρήγορα και επιθετικά τα ίδια, αξιοποιώντας το συγχωροχάρτι που τους έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τους νόμους που αυτός ψήφισε.

Αυτό το προσκλητήριο το απευθύνουμε ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες, στα “παιδιά της κρίσης”, που αναρωτιούνται αν τελικά είναι όλοι ίδιοι και αν τελικά αξίζει η συλλογική δράση . Αυτοί οι νέοι άνθρωποι μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν ότι το ΚΚΕ δεν είναι μια από τα ίδια.

Δεν εμφανίζεται ξαφνικά στις εκλογές για να “χτυπάει την πλάτη” στους νέους και τις νέες. Δεν είναι κόμμα μιας χρήσης, σαν κι αυτά που δημιουργούν τα ΜΜΕ σε μια μέρα, για να παίξουν ένα χρήσιμο ρόλο στο σύστημα και μετά να εξαφανιστούν. Το ΚΚΕ και την ΚΝΕ τους συνάντησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στα σχολεία, τις σχολές, στις γειτονιές, σε χώρους δουλειάς, στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και τη χρυσή αυγή. Εκεί θα μας βρουν και την επόμενη των εκλογών για να δώσουμε μαζί τη μάχη για τη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή που μας αξίζει, για τα δικαιώματα της νεολαίας για την ανατροπή την εργατική λαϊκή εξουσία κόντρα στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους.»

 

Στη συνέχεια η Αδαμίδου Σοφία στο χαιρετισμό της ανέφερε:

«Σύντροφοι και συντρόφισες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, συνοδοιπόροι στον αγώνα για έναν δικαιότερο κόσμο για όλους και όχι για τους λίγους, συνεχίζουμε να κοιτάζουμε μπροστά και ψηλά, εκεί που φτάνει η ματιά, η καρδιά και το όνειρο, συνεχίζουμε τη μάχη.

Κάθε μάχη ακόμη και εκλογική έχει τα ιδιαίτερά της χαρακτηριστικά, τα όπλα μας όμως έχουν το ίδιο στόχο την ενδυνάμωση του κόμματος των αγώνων. Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός λαός.

…Γιατί εμείς ξέρουμε: Το πιο σημαντικό μάθημα που πήραμε είναι πως το μέλλον της ανθρωπότητας μπορεί να ιδωθεί μόνο “από τα κάτω”, από τη σκοπιά των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων. Μόνο όποιος αγωνίζεται μαζί τους, αγωνίζεται για την Ανθρωπότητα.

Γιατί με ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ παντού, θα ενισχυθούν οι αγώνες. Θα νικήσουμε τη μοιρολατρία. Η ταξική πάλη που θα δυναμώνει θα καταπιεί το φόβο. Μόνο αυτό το μήνυμα θα φοβίσει την επόμενη μέρα. Αυτούς που κρατάνε τα κλειδιά της οικονομίας και της πολιτικής εξουσίας στα χέρια τους.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι μήνυμα αντεπίθεσης και αισιοδοξίας για όσους παλεύουν για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα και την Ευρώπη.Ο φασισμός δεν χτυπιέται με περισσότερη ΕΕ, αλλά με περισσότερο αγώνα ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, με πιο δυνατό το ΚΚΕ που ξέρετε καλά ότι πρωτοστατεί σε αυτόν τον αγώνα. Διαλέγουμε και δυναμώνουμε το κόμμα που υπερασπίζεται τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, το κόμμα που αντιστέκεται και δυναμώνει τον αγώνα και την πραγματική ελπίδα της ανατροπής.

Αξιοποιήστε την πείρα σας. Αφού το έργο το έχετε ξαναδεί. Εκβιαστικά διλήμματα, ψεύτικες ελπίδες, υποσχέσεις και αυταπάτες. Αυτή τη φορά, μπορείτε να φτάσετε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, για να δώσετε δύναμη στη δύναμή σας. Στη δική σας φωνή. ...»

 

Ο Κώστας Αντάρας ανέφερε:

«Και από αυτό το βήμα, καλούμε τη νεολαία του νομού μας, τους νέους και τις νέες που όλο το προηγούμενο διάστημα συναντήσαμε σε σχολεία, πανεπιστήμια, χώρους δουλειάς, χώρους άθλησης και πολιτισμού, να κάνουνε το βήμα, να στηρίξουνε στις εκλογές της Εβδόμης Ιουλίου την δική τους δύναμη: το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Γιατί αυτό που κρίνεται πραγματικά σε αυτές τις εκλογές είναι αν ο λαός μας, η νεολαία, θα μπορεί από την επόμενη μέρα να βάλει εμπόδια και φρένα στην επίθεση που θα δεχτεί.

Γιατί η «ελπίδα» που ίσως περίμενε από την Κυβέρνηση του Σύριζα, έγινε Μνημόνια, αντιλαικά μέτρα, περικοπές, μισθοί πείνας για το λαό και κύρια για τους εργαζόμενους νέους, έγινε πλήρης στήριξη στους σχεδιασμούς των δολοφόνων του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, έφερε απογοήτευση, «ανέστησε» και «ξέπλυνε Νέα Δημοκρατία και Πασοκ, καθώς συνέχισε την πολιτική τους.

Γιατί η επόμενη κυβέρνηση, που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει στον κορμό της είτε αυτοδύναμη, είτε με συνεργασία τη Νέα Δημοκρατία, θα είναι απέναντί στα συμφέροντα μας, θα προωθήσει ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα, «πατώντας» στα 3 Μνημόνια, τους μηχανισμούς εποπτείας της ΕΕ, υλοποιώντας τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι τα βαθειά μας γεράματα.

Γιατί συνολικά τους έχουμε δοκιμάσει, δεν θα τους δώσουμε συγχωροχάρτι, η ψήφος μας δεν θα είναι μια από τα ίδια.

Γιατί μας αηδιάζουν οι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Να κάνουμε ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα από αυτό των Ευρωεκλογών και να τους εξαφανίσουμε και από τη Βουλή, και γενικά από παντού.

Και ούτε θα δεχτούμε να χαραμίσουμε την ψήφο μας στα Κόμματα μιας χρήσης. Ούτε στο Μέρα 25 του Βαρουφάκη, που ως υπουργός του Σύριζα συμφωνούσε με το μεγαλύτερο μέρος των Μνημονίων, μεταξύ άλλων δήλωσε πως θα συνεργαζόταν και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη Νέα Δημοκρατία. Ούτε προφανώς το Κόμμα του Βελόπουλου, που πέρα από τις συνομιλίες με τον Ιησού και τις κεραλοιφές, τον προορίζουν να παίξει το ρόλο της «σοβαρής» Χρυσής Αυγής.

Ψήφος στο ΚΚΕ για τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους και ανέργους σημαίνει:

  • ΝΑΙ στη ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ µε το σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας, µε τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν πολιτική που είναι συνώνυμη της φτώχειας, των μνημονίων, της εργασιακής ζούγκλας, του πανάκριβου σχολείου-εξεταστικού κέντρου, δηλ. της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
  • ΝΑΙ στον ΑΓΩΝΑ για τα όνειρά µας στη μόρφωση, τον αθλητισμό, τον πολιτισµό , τη ζωή, για να µπει πραγματικό τείχος στον φασισµό και ρατσισµό, για µεγαλύτερη αποµόνωση της ναζιστικής-εγκληµατικής Χρυσής Αυγής.
  • ΝΑΙ στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ που αποτυπώνεται στο σύνθημα «Όλοι για έναν κι ένας για όλους»! Για την ειρήνη και φιλία των λαών, ενάντια στους πολέµους για τα κέρδη των λίγων!
  • Ψήφος στο ΚΚΕ σηµαίνει ΝΑΙ στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ζωής µε δικαιώµατα.
  • Ψήφος στο ΚΚΕ σηµαίνει ΝΑΙ στην ΠΡΟΟΔΟ! Για να δυναµώσουν η λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση, η ελπίδα, η προοπτική της πραγµατικής ανατροπής!

 

Για όλα αυτά, και πολλά παραπάνω, στις 7 Ιούλη δεν επιλέγουμε κανέναν από τους 4 μνημονιακούς και τους 2 φασίστες-ακροδεξιούς.»

Η Χαρά Λαμπαδά απηύθυνε κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ αναφέροντας:

«Απευθυνόμαστε στο λαό της ΠΕ Κοζάνης, τον κοιτάμε κατάματα και του λέμε το εξής:

Στην κάλπη της Κυριακής σας καλούμε να κάνετε κριτήριο της ψήφου σας, ανάμεσα στα άλλα πολλά, και την απαράδεκτη κατάσταση στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

Να αποφασίσετε με βάση τις δικές σας ανάγκες σε Υγεία – Πρόνοια και την πείρα που έχετε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια. Να αναλογιστείτε την κατάσταση στις δομές Υγείας της περιοχής μας και να τιμωρήσετε τους πραγματικούς υπεύθυνους, τους πραγματικούς ενόχους της χρόνιας υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, υποβάθμισης.

Και εδώ τα στοιχεία είναι πράγματι αμείλικτα: Οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων του νομού μας είναι μειωμένοι πάνω από 50% την τελευταία πενταετία.

Η περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας είναι η μοναδική περιφέρεια της Ελλάδας που στερείται τριτοβάθμιας δομής υγείας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουν ή να συγχωνευτούν οι υπάρχουσες δομές.

Δεν μπορούν να λειτουργήσουν εύρυθμα βασικές δομές λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές . Οι όποιες προσλήψεις προσωπικού γίνονται με το σταγονόμετρο και την ίδια στιγμή, οι δομές Υγείας λειτουργούν ολοένα και περισσότερο ως επιχειρήσεις που πουλάνε υπηρεσίες σε ασθενείς-πελάτες, είτε με απευθείας πληρωμές είτε μέσω των ασφαλιστικών ταμείων

Δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες για την παροχή υπηρεσιών υγείας και τραγικές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Φυσικά δεν γίνεται λόγος για πραγματική πρόληψη, αποκατάσταση και μετανοσοκομειακή φροντίδα.

Οι υποψήφιοι βουλευτές των άλλων κομμάτων ούτε θέλουν ούτε μπορούν να λύσουν τα προβλήματα αυτά αφού με την ψήφο των κομμάτων τους έχουν συμφωνήσει σε όλες τις περικοπές των προϋπολογισμών , τα αποτελέσματα των οποίων βιώνουμε καθημερινά.

Τι διαφορετικό θα έχει άραγε η επόμενη μέρα και ποια είναι η περιβόητη ανάπτυξη που ευαγγελίζονται;

Η προηγούμενη κυβερνητική θητεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η εναλλαγή της με τον ΣΥΡΙΖΑ και όσα αυτός έκανε ως κυβέρνηση την τελευταία τετραετία, δεν αφήνουν περιθώρια στη φαντασία για το πώς θα είναι η επόμενη μέρα στην Υγεία για υγειονομικούς, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους ασθενείς.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ εμβάθυνε την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας. Από το 2013 (συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) μέχρι και το 2019 (ΣΥΡΙΖΑ) η κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων μειώθηκε κατά 30,3%. Άρα λοιπόν η επόμενη μέρα έχει και τη δική του σφραγίδα. Είναι ήδη καθορισμένη.

Τα προγράμματα για την Υγεία της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ καθώς και άλλων κομμάτων «μιας χρήσης», που εμφανίστηκαν διόλου τυχαία, διαφέρουν μόνο στις λεπτομέρειες που θολώνουν τα νερά. Δε διαφέρουν  όμως στο ουσιώδες! Κανένας τους δεν αμφισβητεί τη βασική πολιτική και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που βλέπει την Υγεία του λαού ως εμπόρευμα, την εντάσσει στη σχέση κόστους-οφέλους προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της Υγείας, προσπαθώντας συνεχώς να μειώσει τις απαιτήσεις του λαού.

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που βλέπει την Υγεία ως κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου, και γι αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να είναι στην ευθύνη του κράτους και να την παρέχει ισότιμα, δωρεάν και ποιοτικά, με βάση τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Το μόνο κόμμα που πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί στους αγώνες για να μην περάσουν τα μέτρα που στέλνουν την Υγεία του λαού στην Εντατική, δε συμβιβάστηκε και δεν υπέκυψε στο δήθεν ρεαλισμό της άθλιας κατάστασης. Δε μείωσε τις απαιτήσεις του λαού για υψηλού επιπέδου παροχές , ούτε αντιμετώπισε τα δίκαια αιτήματα του ως δήθεν μαξιμαλιστικά, όπως συνηθίζουν τα κόμματα των λίγων και προνομιούχων.

Να λοιπόν γιατί λέμε ότι το ΚΚΕ αποτελεί το δυνατό χαρτί για το λαό! Επιβεβαιώνεται η παραπάνω παραδοχή και στον κρίσιμο τομέα της Υγείας του λαού, συγκριτικά με τις θέσεις των άλλων κομμάτων…

….Στις λίγες μέρες που έμειναν, με τη δράση μας μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, δίνοντας όλες τις δυνάμεις μας για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ…

Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί μια ισχυρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, να οργανώσει την αντεπίθεση, να γεννήσει αισιοδοξία και ελπίδα στο λαό ότι μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί να πιστέψει στην ανίκητη δύναμή του.»

Δημοφιλή νέα...

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).