kozanitvbanner1363x131pix

banner 728x90 PJC 4

b834pix

ecofloor230

ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 1

pantelidisGIF834pix

asepop 2021 a

artinhouse2

garden hall banner1

musicart834pix

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

Κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού στις επικείμενες εκλογές της 7ης Ιούλη από εργαζόμενους και συνταξιούχους στην ΔΕΗ AE στην Δυτική Μακεδονία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Σήμερα υπάρχει τεράστια πείρα συσσωρεμένη από την πολιτική της ΕΕ που διαχρονικά στήριξαν

όλα τα αστικά κόμματα στον τομέα της ενέργειας. Οι αρνητικές συνέπειες της απελευθέρωσης είναι σήμερα ολοφάνερες καθώς έχουν μετατρέψει την ηλεκτρική ενέργεια σε ένα πανάκριβο αγαθό για το λαό.

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο οξυμμένων ανταγωνισμών για το ποιοι ενεργειακοί σχεδιασμοί θα προχωρήσουν και ποιοι όχι. Οι εξελίξεις που τον τελευταίο καιρό λαμβάνουν χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου συσσωρεύεται η ένταση και οξύνονται οι ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των υπό εξερεύνηση και υπό εκμετάλλευση ενεργειακών πόρων, αντικειμενικά συνδέονται με ευρύτερες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές διεργασίες, οι οποίες εκπορεύονται από συγκρουόμενα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Η ελληνική αστική τάξη και τα κόμματα που την υπηρετούν, διεκδικώντας προς όφελος των μονοπωλίων κομμάτι από την μοιρασιά της πίτας των κερδών και στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» εμπλέκουν την χώρα μας και το λαό σε επικίνδυνες εξελίξεις.

Η «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι τέκνο του μνημονίου, ούτε της κρίσης. Αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΕΕ που προωθείται σε όλα τα κράτη μέλη της απ’ τη δεκαετία του 90. Το ΚΚΕ διακήρυξε απ’ τη πρώτη στιγμή πως στόχος της «απελευθέρωσης» δεν ήταν η λαϊκή ευημερία, αλλά η ενίσχυση των κερδών διάφορων επιχειρηματικών ομίλων που επένδυσαν στον τομέα της ενέργειας.

Σταδιακά και μεθοδικά προωθήθηκε η πολιτική της απελευθέρωσης του κλάδου και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, είτε με τον στρατηγικό επενδύτη του ΠΑΣΟΚ είτε με τη «μικρή ΔΕΗ» της ΝΔ, είτε με τα ΝΟΜΕ και την «αποεπένδυση» του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι τους μιλούσαν για την «ανταγωνιστικότητα» που θα μείωνε τις τιμές που θα οδηγούσε σε καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας κλπ. Προπαγάνδιζαν και παραμύθιαζαν τον λαό για τα καλά της «απελευθέρωσης», των στρατηγικών της ΕΕ για την ενιαία αγορά ενεργείας. Στο πλευρό τους είχαν τους εργοδοτικούς – κυβερνητικούς συνδικαλιστές, παλιούς και νέους, που αποδέχτηκαν και έμπρακτα αυτή την πολιτική, υπογράφοντας τα πάντα (μετοχοποίηση, διάλυση ασφαλιστικού, τριχοτόμηση) και πρότειναν άλλες μορφές «απελευθέρωσης».

Οι σχεδιασμοί για την «μεταλιγνιτική» περίοδο που μας πλασάρουν τώρα τα αστικά κόμματα Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ κλπ με πρωταγωνιστές στις φιέστες τους δημάρχους των λιγνιτικών δήμων Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου θα είναι η ταφόπλακα της περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας. Οι διακηρύξεις περί «δίκαιης» μεταλιγνιτικής μετάβασης δεν αφοράνε τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού αλλά τα κέρδη επιχειρηματικών ομίλων που θα επενδύσουν στην περιοχή.

Η ζωή απέδειξε πού οδηγεί η απελευθέρωση, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης.

Η θεαματική πορεία του κλάδου της ενέργειας βασίστηκε στις θυσίες των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Την τελευταία δεκαπενταετία η λαϊκή οικογένεια είδε απανωτές ανατιμήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Πολλαπλασιάστηκαν τα λεγόμενα πράσινα τέλη ρύπων, όπως το περιβόητο ΕΤΜΕΑΡ. Απ’ την άλλη, οι επιχειρηματικοί όμιλοι παίρνουν ολοένα και φθηνότερο βιομηχανικό ρεύμα.

Η δραματική μείωση της λιγνιτικής παραγωγής, οι απολύσεις εργαζόμενων, οι εργολαβίες, η αύξηση της ανεργίας, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στη Δυτική Μακεδονία, είναι γνήσια τέκνα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της απελευθέρωσης της ενέργειας. Από την δεκαετία του 90’ που οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ξεπερνούσαν τους 36.000, με σχέσεις πλήρους, σταθερής εργασίας έχουμε φτάσει σήμερα με αυτήν την πολιτική να είναι λιγότεροι και από 16.000 παρά το γεγονός πως από την δεκαετία του 90’ εκτοξεύτηκε ο κύκλος εργασιών του ομίλου, αυξήθηκε η εγκατεστημένη ισχύς των μονάδων της ΔΕΗ.

Οι μόνιμοι εργαζόμενοι γνώρισαν συνεχείς ετήσιες μειώσεις του πραγματικού μισθού τους απ’ το 2010. Οι νέοι εργαζόμενοι, προσλαμβάνονται με μαύρες ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με ολιγόμηνες συμβάσεις στους υπεργολάβους, με επιβολή των ατομικών συμβάσεων. Οι περισσότεροι εργάζονται απλήρωτοι υπό καθεστώς τρομοκρατίας. Τα εργατικά ατυχήματα είναι πλέον θλιβερή καθημερινότητα καθώς η αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας, τα 12ωρα, ακόμα και η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και ο παλιός εξοπλισμός επιδεινώνουν την κατάσταση. Η έλλειψη υγειονομικού προσωπικού στους χώρους εργασίας καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη την καθημερινότητα των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες

Ενόψει της επικείμενης κυβερνητικής εναλλαγής τον Ιούλη, τίθεται αντικειμενικά το ερώτημα: Ποιο πρέπει να είναι το κριτήριο του λαού μπροστά στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών, ποια πρέπει να θεωρείται χαμένη και ποια κερδισμένη ψήφος για το λαό;

Είναι σίγουρο ότι χαμένη ψήφος για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα είναι η ψήφος - συγχωροχάρτι σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, στα κόμματα που με συνέπεια ψήφισαν και εφάρμοσαν τα μνημόνια και τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους τα τελευταία χρόνια.

Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα με την πώληση μονάδων και ορυχείων, με την απόσυρση μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε θα επιδεινώσουν όλη αυτήν την κατάσταση. Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν έχουν να περιμένουν τίποτα όποια μορφή ιδιωτικοποίησης και να επιλεγεί, χαμένοι θα βγουν οι εργαζόμενοι του κλάδου και ο λαός.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους και το λαό και προτείνει έναν πραγματικά διαφορετικό, όχι μόνο εναλλακτικό αλλά ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, με κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο για ολοένα διευρυνόμενη λαϊκή ευημερία. Σε αυτή την οικονομία, στην Ενέργεια θα λειτουργεί Ενιαίος Κρατικός Φορέας Ενέργειας που θα συμπεριλαμβάνονται η ΔΕΗ, το σύνολο των μονάδων παραγωγής, μεταφοράς, διανομής ηλεκτρικής ενέργειας από όλες τις μορφές Ενέργειας (λιγνίτη, ΑΠΕ, φυσικό αέριο, πετρέλαιο κ.ά.) και ο οποίος θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών και όχι τις ανάγκες κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας με την αξιοποίηση των εγχώριων πηγών, την εξασφάλιση επαρκούς και φτηνής λαϊκής κατανάλωσης, την κατοχύρωση και αύξηση θέσεων πλήρους και σταθερής εργασίας παράλληλα με την ασφάλεια των εργαζομένων του κλάδου, την προστασία του περιβάλλοντος κ.ά..

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ Α.Ε, μόνιμους, εργολαβικούς, 8μηνίτες κοκ, τους κατοίκους των πληττόμενων χωριών από την δραστηριότητα της ΔΕΗ Α.Ε, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη, να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ που περιλαμβάνουν δοκιμασμένους αγωνιστές που την επόμενη μέρα θα πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της αντίστασης, του αγώνα απόκρουσης των νέων κυμάτων της επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα που θα υλοποιηθούν από τους επόμενους, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων.

Οι υπογράφοντες:

1. Ταταρίδης Πέτρος, Ηλεκτροτεχνίτης Κύριο Πεδίο, Πρόεδρος ΣΕΕΕΝ

2. Μωυσιάδης Σταύρος, τορναδόρος Κύριο Πεδίο, Αντιπρόεδρος ΣΕΕΕΝ, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας

3. Καλαιτζόπουλος Ιορδάνης, υπάλληλος ΔΕΗ ΑΗΣ Αμυνταίου, μέλος ΔΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

4. Γεωργακόπουλος Νίκος, υπάλληλος ΔΕΗ ΑΗΣ ΑΓ. Δημητρίου, μέλος ΔΣ Σπάρτακου, Μέλος ΔΣ ΣΕΕΕΝ

5. Βόμβας Κών/νος, οδηγός ΑΗΣ Καρδιάς, μέλος ΔΣ ΣΕΕΕΝ

6. Διαμαντόπουλος Τριαντάφυλλος, υπάλληλος ΔΕΗ Κύριο Πεδίο, μέλος ΔΣ ΣΕΕΕΝ, μέλος ΣΩΠ Σπάρτακου

7. Δάφος Παντελής, χειριστής Κύριο Πεδίο, μέλος ΣΩΠ Σπάρτακου

8. Καζάκης Βαγγέλης, Χειριστής Στροβίλου ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

9. Χαρισόπουλος Γιάννης, Χειριστής Στροβίλου ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

10. Τεντσογλίδης Ηλίας, Χειριστής Απολήπτη ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, μέλος ΔΣ ΣΕΕΕΝ, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρο Κοζάνης

11. Ράντογλου Σπυριδούλα, εργάτρια βάρδιας ΑΗΣ Καρδιάς

12. Χατζηκωνσταντίνου Κώστας, μηχανοτεχνίτης ΑΗΣ Καρδιάς

13. Καραγεωργίου Πέτρος, 8μηνα οδηγός Νότιο Πεδίο, μέλος ΔΣ ΣΕΕΕΝ, Πρόεδρος Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Ν. Κοζάνης

14. Ιωαννίδης Κώστας, τεχνίτης συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ

15. Ιωαννίδης Δημήτριος (Λούλος), τεχνίτης συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ, Πρόεδρος ΠΑΣΑΣ- ΔΕΗ παράρτημα Πτολεμαΐδας

16. Αυγέρος Ιωάννης, συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ

17. Δημαράκης Χρήστος, συν/χος υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ

18. Κελάρης Νίκος, μηχανικός συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ

19. Αθανασιάδου Κική, φύλαξη 8μηνα – Κύριο Πεδίο

20. Μουμουλίδης Γεώργιος, εργαζόμενος στα 8μηνα- σκληρά Νότιο Πεδίο, Γραμματέας ΔΣ ΣΕΕΕΝ

21. Στολτίδης Δημήτριος, συν/χος ΔΕΗ

22. Αλλάμ Αχμάντ, εργαζόμενος σε εργολάβο - ΑΗΣ Καρδιάς, μέλος ΔΣ ΣΕΕΕΝ

23. Μαυροματίδης Σάββας, συν/χος ΔΕΗ

24. Λογδανίδης Παναγιώτης, συν/χος ΔΕΗ, Νότιο Πεδίο

25. Μαλλιούρας Κώστας, συν/χος ΔΕΗ, Νότιο Πεδίο ταμίας ΠΑΣΑΣ- ΔΕΗ παράρτημα Κοζάνης

26. Τσιρέκας Αστέριος, συν/χος ΔΕΗ, χειριστής Νότιο Πεδίο

27. Τσαμπαρλής Δήμος, συν/χος ΔΕΗ τομεάρχης μηχανολογικής συντήρησης -Κύριο Πεδίο

28. Καλαϊτζίδης Γεώργιος, χειριστής -ΑΔΜΗΕ, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρο Κοζάνης

29. Γραμματικοπούλου Αντιγόνη (Ντίνα), συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ -ΑΗΣ Καρδιάς

30. Πολυχρονιάδου Όλγα, συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ

31. Μπουχάρας Γιώργος, συν/χος ΔΕΗ, ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, Γραμματέας ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Κοζάνης

32. Τζιφρής Ανέστης, συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ

33. Σοβισλής Ιωάννης, μηχανοτεχνίτης Τ4/Δ- ΑΗΣ Μελίτης

34. Ασφαλτίδης Ιωάννης, υπάλληλος ΔΕΗ -ΑΗΣ Αμυνταίου

35. Ζαμίχος Παναγιώτης, συγκολλητής, εργολαβικός εργαζόμενος Ορυχείο Καρδιάς

36. Κατσαγιάννης Χρήστος, μηχανοτεχνίτης στα 8μηνα Ορυχείο Καρδιάς

37. Κανελόπουλος Δημήτρης, συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ- ΑΗΣ ΑΓ. Δημητρίου

38. Παλιανόπουλος Κών/νος, συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ -ΑΗΣ ΑΓ. Δημητρίου

39. Σαράφας Ιωάννης, αρχιτεχνίτης Μηχανολογικού -Κύριο Πεδίο

40. Σουλιώτης Αθανάσιος, τεχνίτης Μηχανολογικού -Κύριο Πεδίο

41. Καλφαδέλης Νικόλαος, τεχνίτης σε εργολαβίες- Κύριο Πεδίο

42. Κουλαξουζίδου Ελπίδα, υπάλληλος ΔΕΗ -ΑΗΣ ΑΓ Δημητρίου

43. Ψαλλίδας Χρήστος, συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ, Πρόεδρος παραρτήματος ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Κοζάνης

44. Ιωαννίδης Ευστάθιος, διαχειριστής υλικού -ΑΔΜΗΕ

45. Κεσίδου Δέσποινα, διοικητική υπάλληλος -ΑΔΜΗΕ

46. Ιωαννίδης Θεόφιλος, εναερίτης γραμμών μεταφοράς -ΑΔΜΗΕ

47. Γιώτας Χαράλαμπος, επόπτης διαχείρισης χρηματικού ΑΔΜΗΕ

48. Χανής Κων/νος, χειριστής – επιτηρητής βάρδιας -ΑΔΜΗΕ

49. Ιωαννίδης Λάζαρος, εργάτης 2μηνα -ΑΔΜΗΕ

50. Τεμούσκου Αναστασία (Τάσα), νοσηλεύτρια υπάλληλος ΔΕΗ – Νότιο Πεδίο, μέλος ΔΣ ΣΕΕΕΝ

51. Νικιτίδης Θέμης, συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ, φύλακας – Νότιο Πεδίο

52. Βουνοτρυπίδης Κων/νος, συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ

53. Αδαμόπουλος Κων/νος, συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ

54. Πάλλας Χρήστος, συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ, ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

55. Κοσμίδης Νίκος, Μηχανικός ΔΕΗ

56. Βογιατζής Μανώλης, συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ, ΑΗΣ Αμυνταίου

57. Καλαϊτζόπουλος Δημήτριος, εργαζόμενος στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V

58. Λογδανίδης Κυριάκος, εργαζόμενος στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V

59. Ταταρίδης Δημήτριος, εργαζόμενος στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V

60. Καραογλανίδης Κώστας, Μηχανικός ΔΕΗ, Νότιο Πεδίο

61. Μουμουλίδης Ντέμης, εργαζόμενος στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V

62. Καραγιαννίδης Ιορδάνης, υπάλληλος ΔΕΗ, Νότιο Πεδίο

63. Δεμερτζίδης Μιχάλης, υπάλληλος ΔΕΗ, Νότιο Πεδίο

64. Τζούτζας Χρήστος, υπάλληλος ΔΕΗ, Νότιο Πεδίο

65. Κοτζαμάνης Στέφανος, υπάλληλος ΔΕΗ, Νότιο Πεδίο

66. Ταρνανίδης Χρήστος, υπάλληλος ΔΕΗ, Νότιο Πεδίο

67. Ζουρνατζίδης Νίκος, υπάλληλος ΔΕΗ, Νότιο Πεδίο

68. Μπρόβα Ελένη, νοσηλεύτρια υπάλληλος ΔΕΗ, Νότιο Πεδίο

69. Τσιλφίδης Κων/νος, υπάλληλος ΔΕΗ, Νότιο Πεδίο

70. Καργάκης Μιχάλης, Ιατρός εργασίας Νότιο Πεδίο

71. Κουιροκίδης Κων/νος, υπάλληλος ΔΕΗ, Νότιο Πεδίο

72. Ραφαηλίδης Γιώργος, συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ, ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, μέλος ΔΣ ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Κοζάνης

73. Καραθάνος Δημήτριος, συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ, ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, μέλος ΔΣ ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Κοζάνης

74. Καλαμπούκας Αριστείδης, συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ

75. Χαδιός Ιωάννης, συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ

76. Ζάχος Αναστάσιος, συν/χος υπάλληλος ΔΕΗ

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).