kozanitvbanner1363x131pix

banner 728x90 PJC 4

b834pix

ecofloor230

ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 1

pantelidisGIF834pix

asepop 2021 a

artinhouse2

garden hall banner1

musicart834pix

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

Μία συνέντευξη από τα παλιά "2016" | Όταν ο προπονητής Θεόφιλος Παπαδόπουλος μιλούσε στο www.top-sport.gr (φωτογραφίες)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Μία συνέντευξη από τα παλιά "2016" | Όταν ο προπονητής Θεόφιλος Παπαδόπουλος μιλούσε στο www.top-sport.gr.

Δείτε όλη την συνέντευξη:

Συνέντευξη του προπονητή Θεόφιλου Παπαδόπουλου στο www.top-sport.gr 

«Η σχέση μου με το ποδόσφαιρο είναι παθολογική και ερωτική»!

Μία ιδιαίτερη και παράλληλα μεγάλη συνέντευξη μας παραχώρησε ο προπονητής ποδοσφαίρου Θεόφιλος Παπαδόπουλος στο top-sport.gr.

Επιμέλεια: Τσαρτσιανίδης Χρήστος

Λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του από τον πάγκο του Μακεδονικού Σιάτιστας, ο κύριος Παπαδόπουλος αποδέχτηκε την πρότασή μας, μιλώντας ανοιχτά και μέσα από την καρδιά του σε όλες τις ερωτήσεις που δέχτηκε.

Ο 41χρονος τεχνικός, γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 13 Ιουνίου του 1975 με καταγωγή από τα Σιδερά Κοζάνης. Ασχολείται με την προπονητική τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες.

Ξεκίνησε αρχικά σε ηλικία 11 ετών στον Ανθότοπο, ενώ ακολούθησαν Άρης Ποντοκώμης, Εορδαϊκός, Πυρσός Γρεβενών, Κοζάνη, Τιτάν Σερβίων, Μακεδονικός Κοζάνης για να κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Δόξα Ροδιανής.

Ο «Τέο» όπως τον αποκαλούν φίλοι και γνωστοί αναφέρθηκε σε πολλές προσωπικές εμπειρίες, σε μία συνέντευξη όπου κυριάρχησαν δυνατά συναισθήματα, τόσο χαράς όσο και συγκίνησης για πράγματα και καταστάσεις που ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Μία δυνατή στιγμή ήταν όταν περπάτησε όλη την Κοζάνη, «σκασμένος» και στεναχωρημένπς όπως μας είπε!

Πιο συγκεκριμένα, η «ήρεμη δύναμη» των πάγκων, μας μίλησε για τον χώρο της προπονητικής και πως πήρε την απόφαση να ασχοληθεί, για την μεγάλη του αγάπη που είναι το ποδόσφαιρο, για την παραίτησή του από τον Μακεδονικό Σιάτιστας, για το επίπεδο της Ε.Π.Σ. Κοζάνης, για την αγαπημένη του Αστραπή Κλείτου ή «Αστραπάρα» όπως την αποκαλεί ο ίδιος, για την στιγμή που είναι πάντα χαραγμένη στο μυαλό του, για το ποίος είναι το φαβορί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, για τη ιστορική ομάδα της Κοζάνης και πολλά περισσότερα θέματα που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Αναλυτικά όλοι η συνέντευξη του Θεόφιλου Παπαδόπουλου:

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής σου καριέρας πως αποφάσισες να γίνεις προπονητής;

Έψαχνα έναν τρόπο να είμαι στα γήπεδα. Όταν αγωνιζόμουν σαν παίχτης, μου άρεσε πάντα η ιδέα του προπονητή. Σαν άνθρωπος έχω το «μικρόβιο» να δείχνω και να διδάσκω και ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία, έχοντας και στην πόλη της Κοζάνης σχολή προπονητικής να ασχοληθώ με αυτό. Ήθελα πρώτα να έχω το πτυχίο και μετά να ασχοληθώ, διότι πιστεύω πως υπάρχει σε όλα τα πράγματα μία ιεραρχία.

Ποια είναι η σχέση σου με το ποδόσφαιρο;

Η σχέση μου με το ποδόσφαιρο είναι παθολογική και ερωτική! Από μικρό παιδί είναι η πρώτη μου αγάπη και παντοτινή. Όλη η οικογένεια μου το γνωρίζει αυτό!

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το χώρο του ποδοσφαίρου;

Πρώτη μου επαφή με το ποδόσφαιρο ήταν στις αλάνες του χωριού μου, κάτι που στην σημερινή εποχή αυτό δεν υπάρχει όσο παλιά. Με θυμάμαι πάντα με μία μπάλα στα πόδια αλλά και στα χέρια. Η πορτοκαλί μπάλα όμως δεν έχει την ίδια έλξη με την ασπρόμαυρη και αυτό που θυμάμαι πάντα είναι να ακούω τον πατέρα μου να αφήσω αυτό το «πετσί» και να ασχοληθώ με τα γράμματα!

Τι είναι αυτό που θέλεις να προσφέρεις σαν άνθρωπος στο χώρο του ποδοσφαίρου;

Οτιδήποτε κάνουμε και έχει σχέση με το κοινό είναι πολιτισμός. Θα πρέπει να δείχνουμε καλή διαγωγή και να επιδεικνύουμε τον πολιτισμό μας. Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να μάθουν σωστά το ποδόσφαιρο. Να έχουν σωστές βάσεις και σωστή συμπεριφορά, διότι δεν φτάνει μόνο το αγωνιστικό μέρος. Αυτό είναι βασικό κατά την γνώμη μου σε αυτό το χώρο.

Κατά την γνώμη σου, ποιο είναι το επίπεδο που επικρατεί στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Κοζάνης;

Το ποδόσφαιρο της Ε.Π.Σ. Κοζάνης είναι σε καλό επίπεδο. Από την μικρότερη κατηγορία μέχρι και την μεγαλύτερη έχει δυνατές ομάδες και καλούς ποδοσφαιριστές. Ακόμα και στην Γ’ Εθνική υπάρχει αρκετή ποιότητα. Θεωρώ πως είναι από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ελλάδος και αυτό είναι μία επιτυχία της Ε.Π.Σ. Κοζάνης. Υπάρχουν όμως πολλά περιθώρια βελτίωσης. Κατά την γνώμη μου οι άνθρωποι της Ε.Π.Σ. πρέπει να δείξουν περισσότερη βαρύτητα στα πρωταθλήματα υποδομής. Εκεί υπάρχουν κάποιες αδυναμίες που θέλουν βελτίωση. Οι αυριανοί ποδοσφαιριστές βγαίνουν  μέσα από τις υποδομές. Πάγια μου άποψη είναι ότι τουλάχιστον μέχρι το παιδικό δεν πρέπει να υπάρχουν βαθμολογίες. Αυτό είναι ένα μειονέκτημα και θα πρέπει να αλλάξει, διότι η «βίβλος» του ποδοσφαίρου λέει ότι τα παιδιά έως μία ηλικία πρέπει να παίρνουν περισσότερο βάσεις για το ποδόσφαιρο και να αναπτύσσουν τα τεχνικά τους χαρακτηρίστηκα χωρίς πίεση. Τα παιδιά πρέπει να πάρουν αυτοπεποίθηση. Οι βαθμολογίες λειτουργούν αρνητικά σε όλα αυτά. Πολλά παιδιά δεν αντέχουν την πίεση και φεύγουν μακριά από το ποδόσφαιρο. Το έχω δει και το έχω ζήσει, κυρίως από τα παιδιά μου που αγωνίζονται σε αυτά τα πρωταθλήματα. Τέλος και οι διαστάσεις των γηπέδων θα πρέπει να μικρύνουν, είναι αρκετά μεγάλες.

Ποια ομάδα βλέπεις να κατακτά το φετινό πρωτάθλημα;

Παίρνω αφορμή από μία ανακοίνωση που είδα στο διαδίκτυο και πιστεύω πως η Α.Ε.Π. Καραγιαννίων είναι το φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Έχει περισσότερα πλεονεκτήματα να το πάρει, διότι βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες του Α Τοπικού και κυρίως από αυτές που έχουν δηλώσει πως έχουν σαν στόχο την άνοδο και το πρωτάθλημα.

Σαν παλαίμαχος της Κοζάνης, ποια είναι άποψη σου για την κακή κατάσταση που έχει περιέλθει την ιστορική ομάδα;

Αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους σε αυτήν την πόλη, αφού ο καθρέφτης του ποδοσφαίρου του Νομού Κοζάνης είναι η ομάδα της πόλης. Σίγουρα αυτοί που διοικούν την ομάδα γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε τι συμβαίνει. Ο καθένας έχει άποψη για το τι μπορεί να φταίει, αλλά αυτό δεν έχει καθόλου σημασία. Το πιο σημαντικό είναι ποιος πραγματικά θέλει να βοηθήσει την Κοζάνη. Προσωπικά δεν βλέπω καμία θέληση να την βοηθήσουν, κυρίως από αυτούς που ασκούν κριτική. Βλέπουν την ομάδα σαν ένα ώριμο φρούτο που περιμένουν πότε θα πέσει κάτω και θα σκορπίσει. 

Πριν από έναν μήνα ανέλαβες τον Μακεδονικό Σιάτιστας και μέσα σε 30 ημέρες παραιτήθηκες. Τι συνέβη;

Όταν πήγα στην ομάδα της Σιάτιστας, είδα μία ομάδα που λειτουργούσε κάτω από μεγάλη πίεση. Είδα πίεση σε διοίκηση και ποδοσφαιριστές και ήταν κάτι το οποίο ήθελα να αλλάξω. Ήξερα ότι μέσα από τα αποτελέσματα θα φέρναμε την ηρεμία στην ομάδα. Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος και όλοι θέλαμε να πρωταγωνιστήσουμε. Ο Μακεδονικός Σιάτιστας είναι ένα ιστορικό σωματείο και μία μεγάλη ομάδα της κατηγορίας και οι άνθρωποι που την διοικούν θέλουν να πρωταγωνιστεί και με βρήκαν σύμφωνο σε αυτό και στις φιλοδοξίες μου. Στην πορεία η ομάδα έμεινε πίσω, αλλά φέραμε καλά αποτελέσματα με την ηρεμία να επανέρχεται. Βγήκαμε όμως εκτός στόχων και υπήρχαν διάφορα παράξενα πράγματα όπου εγώ δεν ήθελα να συμμετάσχω σε αυτά. Διάβασα την ανακοίνωση της Σιάτιστας και πραγματικά δεν θέλω να μπω σε αυτήν την διαδικασία. Όλοι ξέρουμε τι συνέβη. Και εγώ και η διοίκηση. Για το καλό της ομάδας δεν θέλω να πω κάτι άλλο!

Ποιος είναι ο ρόλος του προπονητή μέσα στην ομάδα;

(γέλια) Αν και θεωρώ ότι οι διοικήσεις χτίζουν τις ομάδες, αφού αυτοί διαλέγουν το τεχνικό τιμ, πιστεύω ότι ο προπονητής είναι το Α και το Ω μιας ομάδας. Είναι αυτός που θα δώσει το στόχο στα παιδιά και θα τους δείξει τον δρόμο. Είναι αυτός που θα προσπαθήσει να δημιουργήσει το καλό κλίμα στην ομάδα, όπως και τον ανταγωνισμό με το ευ αγωνίζεσθε. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν σε αυτόν, αφού πρέπει να προετοιμάσει μία ομάδα να είναι ανταγωνιστική.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου τρόπος παιχνιδιού;

Όλοι λένε όπως και εγώ ότι «μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο». Δεν μου αρέσει η σκοπιμότητα και με ενδιαφέρει ειδικά στα Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα να αναπτύσσονται από την άμυνα, παίζοντας ορθολογικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να φτάνεις στην επίθεση με ορθολογικό τρόπο και μου αρέσει η ομάδα μου να πιέζει σε όλους τους χώρους.

Στις ομιλίες πριν τον αγώνα, που δίνεις περισσότερη βάση;

Στις ομιλίες που πριν ξεκινήσει ένας αγώνας, δίνω βάση στο πως θα αγωνιστεί η ομάδα μου. Πως πρέπει να αναπτυχθεί η ομάδα αλλά και τρόπους ούτως ώστε να μην δεχτούμε γκολ. Για αυτό γίνεται προετοιμασία βέβαια στις προπονήσεις, αλλά στην τελευταία ομιλία υπενθυμίζω όλα τα βασικά που πρέπει να προσέξουν οι ποδοσφαιριστές μου.

Ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσεις κατά την γνώμη σου για να γίνεις ένας επιτυχημένος προπονητής;

Αυτή είναι μία ερώτηση που θα πρέπει να την κάνεις σε έναν πιο έμπειρο αλλά και ταυτόχρονα πετυχημένο προπονητή. Αυτό όμως που έχω εγώ στο μυαλό μου είναι πως πρώτα απ’ όλα πρέπει να είναι άκαιρος σε αυτό που κάνει και στις επιλογές του. Επίσης συνεχώς να μαθαίνει γύρω από το ποδόσφαιρο χωρίς να έχει ταβάνι και να μένει στάσιμος. Ο χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα και οι εξελίξεις πάνε σε γρήγορο ρυθμό.

Ποια ήταν η εμπειρία στην Αστραπή Κλείτου;

Η παρουσία μου στην Αστραπή Κλείτου ήταν γεμάτη συναισθήματα. Όταν πήγα στην ομάδα ήξερα μόνο έναν άνθρωπο από την διοίκηση, ενώ όταν έφυγα ήξερα όλο το χωριό. Από την πρώτη μέρα που πήγα, μου έδωσαν τα «κλειδιά» και μου είπαν να κάνω ότι θέλω! Όταν συνέβη αυτό δεν ήξερα τι θα ακολουθήσει αλλά είχα ένα σχέδιο που βγήκε στην πορεία. Πετύχαμε πολλά με την ομάδα και το καλό ήταν πως είτε παίζαμε εντός είτε εκτός , ο κόσμος την ακλουθούσε παντού. Υπήρχε σεβασμός και αγάπη με όλα τα παιδιά. Είχαμε συμφωνήσει με την διοίκηση να αλλάξουμε τα «κακώς» κείμενα για το χωρίο όσο αναφορά τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, αφού μας είχαν σαν μία κατηγορία από μόνους μας, όταν λέγανε θα παίξουμε το Κλείτος υπήρχε μία δυσφορία! (γέλια). Νομίζω πως αυτό το αλλάξαμε και το καταφέραμε. Χρωστάω πολλά στην Αστραπή Κλείτου, όσο αναφορά την προπονητική μου καριέρα. Χρωστά επίσης πολλά στα παιδιά της διοίκησης. Συγκεκριμένα στον Κώστα Σιδηρόπουλο, στον Τάσο Χατζηπαυλίδη, στον Σπύρο Κωστογλίδη, στον Ιορδάνη Χουϊλίδη, στον Στάθη Παπαδόπουλο, στον  Λάζο Καραγιαννίδη όπως και στον πρόεδρο του χωριού κύριο Κορκοτίδη Κώστα. Μου έδειξαν εμπιστοσύνη και αγάπη. Δείξαμε καλό πρόσωπο και αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά. Θα μπορούσαμε να κάνουμε και περισσότερα, αλλά είναι σημεία των καιρών, που λέει «όπου φτωχός και η μοίρα του». Όταν έφυγα από την ομάδα ήταν πολύ δύσκολα για εμένα. Είναι σαν να ρωτάς έναν πατέρα, πως αισθάνεται που φεύγει από το σπίτι του. Ένοιωσα πως έφυγα από το σπίτι μου και άφησα τα παιδιά μου. Ήταν όμως μία απόφαση της διοίκησης που την σεβάστηκα απόλυτα και συμφώνησα και εγώ! Η στεναχώρια και το «σκάσιμο» που είχαν ήταν τόσο έντονο, που ένα βράδυ περπάτησα όλοι την πόλη της Κοζάνης.

Στην Ελλάδα συνήθως όταν η ομάδα δεν πάει καλά την «πληρώνει» ο προπονητής. Είναι ένα μεγάλο λάθος των συλλόγων αυτό;

Λέμε συνέχεια για την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό γίνεται το ίδιο, ακόμα και σε μεγάλες ομάδες. Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο και είναι λογικό τις περισσότερες φορές. Όλοι λένε πως δεν μπορείς να αλλάξεις τους ποδοσφαιριστές, οπότε αλλάζεις τον προπονητή. Αυτό που θα πρέπει να δίνουμε βάση είναι ο λόγος που φεύγει ένας προπονητής από την ομάδα. Υπάρχουν φορές που διώχνει τον προπονητή η διοίκηση χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος είτε τον θέλουν είτε όχι οι ποδοσφαιριστές. Δεν υπάρχει υπομονή στις ομάδες. Κανένας προπονητής δεν μπορεί να δείξει την δουλειά του σε μία βδομάδα και σε ένα μήνα. Αυτό γίνεται σε βάθος χρόνου και για να τον κρίνεις αν είναι καλός ή όχι θα πρέπει εσύ να έχεις οριοθετήσει τους στόχους. Αν οι διοικήσεις θέλουν «φωτοβολίδες», τότε σίγουρα και οι προπονητές θα φεύγουν σαν «φωτοβολίδες». Αν όμως οι διοικήσεις θέλουν οργάνωση και σωστή δουλειά, τότε πρέπει να έχουν και υπομονή.

Στους πάγκους συνήθως είσαι «ήρεμη» δύναμη. Χωρίς πολλές φωνές καθοδηγείς τους ποδοσφαιριστές σου. Είναι ένας καλός τρόπος αυτός;

Δεν διαλέγω τρόπο για να είμαι στον πάγκο! Δεν ξέρω αν είμαι ήρεμη δύναμη. Καλό είναι να ρωτήσετε τους ποδοσφαιριστές που προπονώ. Προσπαθώ να έχω καθαρή σκέψη στον πάγκο και να με ενδιαφέρει μόνο το παιχνίδι της ομάδας μου. Πρέπει να αναλύσεις εκείνη την στιγμή στο μυαλό σου τι γίνεται στο παιχνίδι και να βοηθήσεις τους ποδοσφαιριστές σου να έχουν σωστές επιλογές.

Ποιος είναι ο ρόλος που παίζουν οι ακαδημίες σε μία ομάδα;

Ομάδες που έχουν ακαδημίες είναι ευτύχημα. Μπορούν να αξιοποιήσουν τις ακαδημίες, ούτως ώστε να επανδρώνουν την μεγάλη ομάδα με παιδιά από εκεί. Θα πρέπει όλοι μας να ποντάρουμε στις ακαδημίες, ούτως ώστε οι ομάδες να είναι βιώσιμες. Η δύναμη της ομάδες είναι η ακαδημία. Από εκεί βγαίνουν τα μελλοντικά ταλέντα και οι μελλοντικοί ποδοσφαιριστές. Πρέπει να δώσουμε βάση σε αυτό.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις στον κόσμο που ασχολείται με τα αθλήματα;

Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι πως το ποδόσφαιρο το αγαπάμε όλοι. Θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε έτσι ώστε κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας να είναι γιορτή. Πρέπει να κοιτάμε να προσελκύσουμε περισσότερους ανθρώπους να ασχοληθούν και όχι να διώξουμε αυτούς που ήδη υπάρχουν. Πρέπει να χαιρόμαστε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα τα Σαββατοκύριακα μας.

Απ’ όλες τις ομάδες που αγωνίστηκες ποια αγάπησες περισσότερο;

Αυτή ίσως  είναι η πιο ωραία ερώτηση που μου έχουν κάνει. Δεν μπορώ να πω κάποια ιδιαίτερα, αλλά σίγουρα ένοιωσα πάρα πολύ καλά στον Πυρσό Γρεβενών. Ήταν μία χρονιά που ήμασταν σαν μία οικογένεια. Επίσης ήταν πολύ ωραία στον Άρη Ποντοκώμης όπου είχαμε εξαιρετικό κλίμα. Τέλος σίγουρα ήταν καταπληκτικά στον Τιτάν Σερβίων, όπου με τα περισσότερα παιδιά είμαστε φίλοι. Αλλά νομίζω ότι για πάντα θα είμαι Αστραπή Κλείτου ή όπως έλεγα εγώ «Αστραπάρα»!

Μία ιδιαίτερη στιγμή που θυμάσαι από την καριέρα σου;

Το ποδόσφαιρο όπως όλοι ξέρουμε δίνει χαρές και λύπες. Σαν ποδοσφαιριστής έζησα πάρα πολλές όμορφες στιγμές, αλλά και αυτό που ποτέ δεν φεύγει από το μυαλό μου και αν μπορούσα θα το είχα αλλάξει, είναι η στιγμή που είχα ζήσει σε ένα ντέρμπι Κοζάνης – Εορδαϊκού, στο γήπεδο της πόλης, η οποία με στιγμάτισε. Συγκεκριμένα ήταν μία άτυχη στιγμή με τον τερματοφύλακα της Κοζάνης, τον Παναγιώτη Τσιάκο, που όταν σε μία επίθεση της ομάδας μου (Εορδαϊκός), διεκδίκησα την μπάλα και χτυπήσαμε γόνατο με γόνατο. Ο Παναγιώτης σε αυτή τη φάση έσπασε το πόδι του. Η στιγμή που γύρισα και είδα το πόδι του, αλλά και τον ίδιο να «σφαδάζει» από τους πόνους, δεν έχει φύγει ακόμα και τώρα που σου μιλάω από το μυαλό μου. Ήταν ένα πράγμα που το έζησα και αν μπορούσα να το αλλάξω θα το έκανα.

Πως αντιμετώπιζες τους προπονητές σου όταν εσύ ήσουν παίχτης;

Αλλιώς αντιμετωπίζεις έναν προπονητή όταν είσαι παιδάκι, αλλιώς όταν μεγαλώνεις. Θεωρώ όμως ότι ήμουν ένας ποδοσφαιριστής που είχα σεβασμό στους προπονητές μου και ήμουν αρκετά πειθαρχημένος. Μεγαλώνοντας πιστεύω ότι ήμουν η χαρά του προπονητή, αφού δεν δημιουργούσα ποτέ προβλήματα, προσπαθώντας να βοηθήσω μέσα στο γήπεδο.

Τι σκέφτεσαι για το μέλλον σου πάνω στην προπονητική;

Κανείς δεν ξέρει για το μέλλον του. Αυτό που θα κάνω εγώ πάντα είναι να προσπαθώ να ακολουθώ τις εξελίξεις και να μαθαίνω συνεχώς. Με ενδιαφέρει κυρίως να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου και από εκεί και πέρα κανείς δεν ξέρει την τύχη του! Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω το top-sport.gr για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μου έδωσε να μιλήσω για αρκετά πράγματα!

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου Λάζαρο Μανουσαρίδη για την βοήθεια του που είναι πολύτιμη.

Το top-sport.gr με την σειρά του ευχαριστεί τον Θεόφιλο Παπαδόπουλο για την πολύ όμορφη συνέντευξη.

www.top-sport.gr 

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).