Με την κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ξεκινά το πρωί της Τετάρτης, τη συνεδρίασή της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

O συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας επιμένει στην ακυρότητα της κλήσης του πρώην Αν. Υπουργού αλλά επιμένει και στην κλήτευση βασικών μαρτύρων όπως οι εισαγγελείς Καλούδης και Ζαγοραίος, που χαρακτηρίζει ουσιώδεις μάρτυρες για τα αδικήματα που αποδίδονται. «Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να κληθεί και ο μηνυτής μας Αντώνης Σαμαράς, και για κατ' αντιπαράσταση εξέταση» επανέλαβε και για τον πρώην Πρωθυπουργό. 

 

Ανατροπή με τα μη πολιτικά πρόσωπα. Επιμένει η Γ. Παπαδάκου

To tvxs.gr, μέσα στην πανδημία, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Στις αντίξοες αυτές συνθήκες, στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr

 

Προηγήθηκε η ανατροπή με τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, την Τρίτη, που έκρινε ότι τα μη πολιτικά πρόσωπα, δεν μπορούν να κληθούν και να καταθέσουν ως ύποπτοι καθώς η Επιτροπή δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα.  Υπόθεση που χαρακτηρίζεται, ηχηρό  θεσμικό χαστούκι, από την πλευρά της μειοψηφίας της Επιτροπής. 

Παρά την εξέλιξη αυτή, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, ένα από τα τρια μη πολιτικά πρόσωπα που είχε κληθεί, με επιστολή που έφτασε το πρωί στην Επιτροπή, επιμένει ότι θέλει να καταθέσει ως απλή μάρτυρας στην Επιτροπή, ζητώντας από τα μέλη να την καλέσουν. Μάλιστα, όπως σημειώνει, από τα στοιχεία που εντόπισε στη δικογραφία που της παραδόθηκε  ως ύποπτη, κρίνει ότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην ανεύρεση της αλήθειας και την αποκάλυψη των υπαιτίων. Αντίστοιχο έτοιμα για τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα διατύπωσε και η υπεράσπιση του Δ. Παπαγγελόπουλου. 

Αναλυτικά η επιστολή της γνωστής δημοσιογράφου:

 
 
 
 

 

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Ευχαριστώ καταρχήν για την ενημέρωση σε σχέση με την γνωμοδότηση του Επιστημονικού  Συμβουλίου  της Βουλής. Το περιεχόμενο της αποκαθιστά την νομιμότητα, όπως την διδάχτηκα από το πρώτο έτος στην Νομική  Σχολή  Αθηνών, πριν από δεκαετίες!

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν αποκαθιστά την δημοσιογραφική και προσωπική  τιμή και υπόληψη μου, ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία της πορείας μου. Σας ζητώ να με καλέσετε ως μάρτυρα για να πω την αλήθεια. Μπροστά σας ξετυλίχθηκαν τρία σκάνδαλα, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από μία πρόχειρη ανάγνωση της δικογραφίας που μου παραδώσατε! Μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά με στοιχεία στην ανεύρεση της αλήθειας και στην αποκάλυψη των υπαίτιων.

Διερευνείστε  τα, στέλνοντας στον Εισαγγελέα τα αντίστοιχα έγγραφα ή τις καταθέσεις που διαθέτετε ! Το οφείλετε απέναντι στην Ιστορία και στον Εισαγγελικό σας ρόλο!

Με εκτίμηση,
Ιωάννα Παπαδάκου
Δημοσιογράφος»