kozanitvbanner1363x131pix

banner 728x90 PJC 4

b834pix

ecofloor230

ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 1

pantelidisGIF834pix

asepop 2021 a

artinhouse2

garden hall banner1

musicart834pix

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

Η πρώτη συνέντευξη της ταλαντούχας 17χρονης Χριστίνας Ευκολίδου, αθλήτριας στίβου του ΦΣΚΑ Κοζάνης στο top-sport.gr (φωτογραφίες)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα "Το θέμα είναι να έχεις πίστη στον εαυτό σου και να είναι δίπλα σου άνθρωποι και να σε στηρίζουν..."

Δύο χρυσά μετάλλια μέσα σε λίγες ημέρες.

Το πρώτο στην Πάτρα (Κ18), ενώ το δεύτερο στην Θεσσαλονίκη (Κ20). Και ακολουθούν οι αγώνες με την Εθνική  Ελλάδος στην Κύπρο.

Μιλάμε για την Χριστίνα Ευκολίδου, αθλήτρια του ΦΣΚΑ Κοζάνης, με καταγωγή από το Βατερό. Η 17χρονη αθλήτρια του επτάθλου, ζει το όνειρό της το φετινό καλοκαίρι, αφού η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη.

Επιμέλεια - Φωτογραφίες - Συνέντευξη: Χρήστος Τσαρτσιανίδης | www.top-sport.gr

Προπονητής της, ποιος άλλος, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Γιώργος Θεοδωρίδης, ο οποίος εντόπισε το ταλέντο της στο δύσκολο αγώνισμα του επτάθλου και δικαιώθηκε.

IMG-9094

Το www.top-sport.gr βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Κοζάνης, παρακολουθώντας την προπόνηση της νεαρής Χριστίνας Ευκολίδου, ενώ στη συνέχεια η αθλήτρια, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του Χρήστου Τσαρτσιανίδη, σε μία απολαυστική συνέντευξη που θα δείτε παρακάτω.

Να τονίσουμε πως στις 22 και 23 Ιουλίου θα βρεθεί στην Κύπρο για να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος.

Η Χριστίνα, μας εξήγησε τι ακριβώς είναι το έπταθλο και πόσο δύσκολες είναι οι προπονήσεις, ο ρόλος που έπαιξε ο παππούς της ούτως ώστε να ξεκινήσει στίβο, τις δυσκολίες που πέρασαν οι αθλητές εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊου, τα συναισθήματά της που θα φορέσει το εθνόσημο, τον σεβασμό που τρέφει προς τον προπονητή της Γιώργο Θεοδωρίδη, τις πολλές ελλείψεις που έχουν οι εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Κοζάνης για τους αθλητές, τα όνειρά της ενόψει της συνέχειας, την μεγάλη στήριξη που παίρνει από την οικογένειά  της, για το μεγάλο ταλέντο που ακούει στο όνομα Μίλτος Τεντόγλου και πολλά άλλα.

Δείτε όλη την συνέντευξη:

Χριστίνα καλησπέρα. Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον στίβο και για ποιο λόγο διάλεξες αυτό το άθλημα;

Ξεκίνησα με τον στίβο όταν πήγαινα πέμπτη Δημοτικού. Πριν από αυτό έκανα ενόργανη γυμναστική, αλλά ο παππούς μου, μου έλεγε πάντα ότι θέλει να με πάει στον στίβο, όπως και η μαμά μου, οπότε κάπως έτσι ξεκίνησα. Κατά κύριο λόγο το ερέθισμά μου όπως είπα ήταν ο παππούς μου.

IMG-9137

 

Παρά το νεαρό της ηλικίας σου, έχεις κερδίσει ήδη αρκετά μετάλλια και μάλιστα μέσα στον Ιούλιο δύο χρυσά σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Πως νιώθεις για αυτό;

Όλο αυτό που συμβαίνει μέχρι στιγμής είναι πολύ ωραίο. Νιώθεις ότι έχεις ένα αποτέλεσμα, όλης αυτής της προσπάθειας και του κόπου που έχεις καταβάλει μέσα στην χρονιά, με τις αμέτρητες προπονήσεις. Είναι μία ανταμοιβή για εμένα, όταν βρίσκομαι στα μετάλλια, ειδικά εάν κερδίζω το χρυσό. Δεν το κρύβω ότι με «γεμίζει» χαρά.

Αρκετός κόσμος ακούει για το έπταθλο, αλλά δεν γνωρίζουν ακριβώς τι είναι. Θέλεις να μας πεις λίγα λόγια;

Το έπταθλο αποτελείται από εφτά αγωνίσματα. Τα εμπόδια, το μήκος, το ύψος, η σφαίρα, τα 200 μέτρα, τα 800 μέτρα και το ακόντιο. Σε κάθε άθλημα, αναλόγως την επίδοση που θα κάνεις, παίρνεις κάποιους βαθμούς. Αυτός που θα μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς συνολικά απ’ όλα τα αθλήματα, κερδίζει. Δεν χρειάζεται να βγαίνεις σε όλα τα αθλήματα πρώτος.

Δύο διαφορετικές χρονιές για εσάς τους αθλητές το 2020 αλλά και το 2021, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τι άλλαξε στην ζωή σας αλλά και στην προπόνησή σας;

Το 2020  ήταν η πιο δύσκολη χρονιά, διότι είχαμε κλείσει για περισσότερο καιρό. Φανταστείτε δεν μπορούσαμε να προπονηθούμε, οπότε εγώ πήγαινα στο χωριό μου, το Βατερό και έκανα μόνη μου προπονήσεις. Η φετινή χρονιά (2021) ήταν καλύτερη, αφού παρά τον κορωνοϊό, δεν χάσαμε πολλές προπονήσεις. Το πιο ψυχοφθόρο στην εποχή του κορωνοϊού, ήταν όταν πηγαίναμε στους αγώνες και τρέχαμε μόνοι μας, χωρίς τον κόσμο. Νιώθαμε σα να είμαστε στην προπόνηση και αυτό δεν μας άρεσε.

IMG-9146

Παρ’ όλα αυτά, παρ’ όλες τις δυσκολίες που επέφερε ο κορωνοϊός, εσύ δηλώνεις παρών, έχοντας διακρίσεις. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο μυστικό. Το θέμα είναι να έχεις πίστη στον εαυτό σου και να είναι δίπλα σου άνθρωποι και να σε στηρίζουν.

Ποια είναι τα συναισθήματά σου για την κλήση σου στην Εθνική Ομάδα και τους αγώνες στην Κύπρο στις 22 Ιουλίου;

Πέρυσι είχα ενταχθεί στην Εθνική ομάδα και σε λίγες ημέρες θα δώσω τον πρώτο μου αγώνα με το εθνόσημο. Το συναίσθημα είναι απίστευτο και μόνο που θα αγωνιστώ με τα χρώματα της χώρας μου, δεν θέλω κάτι άλλο!

Έχεις διαλέξει να είσαι αθλήτρια του επτάθλου, δηλαδή να αγωνίζεσαι σε εφτά διαφορετικά αγωνίσματα του στίβου. Ποιος είναι ο λόγος που διάλεξες αυτόν τον δρόμο και δεν διάλεξες απλά ένα άλλο αγώνισμα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το επέλεξα εγώ. Με ζορίζει αρκετά το έπταθλο, αλλά έχω τον προπονητή μου, τον Γιώργο Θεοδωρίδη, αυτός φταίει για όλα (…γέλια), αφού με επέλεξε να κάνω το έπταθλο. Είναι αυτό που έχω τις περισσότερες ελπίδες και μπορώ να φτάσω ψηλά, οπότε εμπιστεύομαι τον προπονητή μου. Αυτό που έκανα στην αρχή ήταν τα εμπόδια και μετά το γύρισα στο έπταθλο.

IMG-9016

 

Έχεις την τύχη να σε προπονεί ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο Γιώργος Θεοδωρίδης. Πως νιώθεις για αυτό;

Ο Γιώργος Θεοδωρίδης είναι απίστευτος και σαν προπονητής και σαν άνθρωπος. Γενικά κοιτάει το καλύτερο για όλους μας, δίνει σημασία ακόμα και στον πιο αδύναμο αθλητή και μας βοηθάει όλους εξίσου το ίδιο.

Οι εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Κοζάνης καλύπτουν έναν αθλητή του στίβου τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι ή πιστεύεις ότι θέλει κάτι περισσότερο;

Η αλήθεια είναι ότι ο εξοπλισμός του ΔΑΚ Κοζάνης δεν μας βοηθάει και πολύ. Ακόμα και αυτά τα λίγα που έχουμε, έχει «τρέξει» ο κύριος Θεοδωρίδης. Επίσης το χειμώνα χρειαζόμαστε ένα κλειστό γήπεδο λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, διότι χάνουμε πολλές προπονήσεις.

Τι όνειρα έχεις για εσένα και τι σκέφτεσαι για το μέλλον σου στον χώρο του στίβου;

Δεν ξέρω αν θέλω να συνεχίσω. Καιρό πριν έλεγα ότι θα σταματήσω, αλλά μετά τις νίκες που ήρθαν, μου φαίνεται όλο και πιο ωραίο το συναίσθημα που νιώθω στους αγώνες. Το σκεπτικό μου είναι ότι όπου βγει.

Μπορεί ένας νεαρός αθλητής με υψηλές απαιτήσεις να συνδυάσει τις προπονήσεις, τους αγώνες και το διάβασμά του στο σχολείο;

Την χρονιά που μας έρχεται δίνω πανελλήνιες, αλλά πιστεύω πως θα έρχομαι κανονικά στις προπονήσεις και δεν θα σταματήσω. Αν έχεις θέληση μπορείς να ακολουθήσεις και το σχολείο και τις προπονήσεις και τους αγώνες. Θέλεις ένα μέτρο. Λίγο απ’ όλα!

IMG-9092

Εκτός από το έπταθλο, ποιο αγώνισμα σου αρέσει να παρακολουθείς;

Παρακολουθώ τα 400 μέτρα με εμπόδια πάρα πολύ. Του χρόνου σκέφτομαι κιόλας να κάνει μόνο αυτό το αγώνισμα, γιατί στο έπταθλο είναι πολύ πιο ζόρικη η προπόνηση. Για αυτό δεν ξέρω βέβαια τι θα πει ο προπονητής μου (…γέλια).

Τι περιλαμβάνει μια προπόνηση σου; Μπορείς να μας περιγράψεις μια τυπική σου μέρα;

Συνήθως μέσα στην εβδομάδα βγάζω ένα σύνθετο. Κάθε μέρα κάνω και κάτι διαφορετικό, αφού στο σύνολο είναι εφτά αγωνίσματα.

Κεφάλαιο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Γρεβενιώτης αθλητής που έχει σαρώσει όλα τα μετάλλια. Τι γνώμη έχεις; Εκτός από προπόνηση χρειάζεται και το ταλέντο;

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας απίστευτος αθλητής. Έχει καταφέρει τόσα πολλά πράγματα, μέσα σε τόσο λίγο καιρό. Φυσικά εκτός από την προπόνηση που κάνει, έχει μέσα του και ένα ταλέντο όπου τον καθοδηγεί στις επιτυχίες.

Μπορεί να είσαι ακόμα στην αρχή, αλλά ποια στιγμή θεωρείς ότι ήταν η καλύτερή σου;

Οι καλύτερες μου στιγμές, είναι όταν τελειώνει τα 800 μέτρα και όταν περνάω την γραμμή του τερματισμού (…γέλια). Η καλύτερη όμως ήταν στο Κ18  της Πάτρας που κέρδισα το χρυσό μετάλλιο, όπου είχα μικρή διαφορά με την 2η της κατάταξης, γύρισα προς την κερκίδα, ρωτάω τον προπονητή μου, «το πήρα;» και μου λέει το πήρες και ξανά ξάπλωσα στο ταρτάν.

Ο στίβος ήταν και είναι μοναχικό άθλημα. Γιατί ένα παιδί να διαλέξει αυτό το άθλημα και όχι κάποιο ομαδικό;

Ήμουν μικρή και δοκίμαζα να σου πω την αλήθεια. Έκανα και ποδόσφαιρο, όπου μπορώ να πω ότι μου άρεσε πιο πολύ.

IMG-9062

 

Τι είναι ο αθλητισμός για εσένα με λίγα λόγια;

Ο αθλητισμός είναι ότι καλύτερο υπάρχει για τον άνθρωπο. Είναι πολύ καλό να αθλείσαι τόσο για εσένα, όσο και για την υγεία σου. Η χαρά που παίρνεις μέσα από τον αθλητισμό δεν μπορείς να την πάρεις από αλλού.

Ποια είναι τα συναισθήματά σου πριν τους αγώνες. Υπάρχει άγχος και πως το διαχειρίζεσαι;

Ο προπονητής μου είναι αυτός που με κάνει να διαχειρίζομαι το άγχος μου και μπορεί να σου αλλάξει την διάθεση από την μία στιγμή στην άλλη. Αυτό είναι ότι πιο σημαντικό σε έναν αθλητή.

Τι στήριξη παίρνεις από την οικογένεια σου και τον σύλλογο;

Εννοείται πως με στηρίζει η οικογένεια μου. Η μαμά μου, ο μπαμπάς μου, ο παππούς μου που με πηγαινοφέρνει σχεδόν κάθε μέρα από το Βατερό στην Κοζάνη. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι να σε στηρίζουν οι άνθρωποι σου. Ακόμα και όταν λέω ότι δεν θέλω να πάω, έχω την μαμά μου να μου λέει «όχι θα πας» (…γέλια).

Το www.top-sport.gr θέλει να ευχαριστήσει την Χριστίνα Ευκολίδου για τον χρόνο που διέθεσε, ώστε να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη, όπως επίσης και τον Γιώργο Θεοδωρίδη για την φιλοξενία στο Δημοτικό Στάδιο Κοζάνης.

 

Το χρυσό στην Θεσσαλονίκη:

216261076-917239975525670-2196519598549691148-n

217393394-1286897751762617-607869529077201698-n

 

Το χρυσό στην Πάτρα:

198831938-3039263252972137-5388863951093903932-n

 

Όταν η Χριστίνα ήταν πιο μικρή:

2

 

Δείτε φωτογραφίες από την συνέντευξη: 

IMG-9018

IMG-9042

IMG-9054

IMG-9068

IMG-9080

IMG-9097

IMG-9100

IMG-9104

IMG-9114

IMG-9117

IMG-9121

IMG-9125

IMG-9132

IMG-9142

IMG-9145

IMG-9157

IMG-9171

IMG-9174

IMG-9208

Επιμέλεια - Φωτογραφίες - Συνέντευξη: Χρήστος Τσαρτσιανίδης | www.top-sport.gr

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).