kozanitvbanner1363x131pix

banner 728x90 PJC 4

b834pix

ecofloor230

ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 1

pantelidisGIF834pix

asepop 2021 a

artinhouse2

garden hall banner1

musicart834pix

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

Αλέξης Τσίπρας από το Περιστέρι: "Ο Μητσοτάκης δεν τολμά να πάει σε εκλογές γιατί καταρρέει" (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παρουσίασε τις 7 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης και τόνισε ότι η συγκέντρωση στο Περιστέρι αποτελεί την αρχή του τέλους της κυβέρνησης.

Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είναι πρώτος και με διαφορά όποτε και αν γίνουν εκλογές έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την κατάμεστη από κόσμο πλατεία Περιστερίου. «Η μεγάλη, καθοριστική, ζωτικής σημασίας μάχη, είναι η μάχη κατά του καθεστώτος που οικοδομεί η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν τολμά να πάει τελικά σε εκλογές γιατί καταρρέει.

«Έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση στη χειρότερη στιγμή για τον τόπο. Για αυτό και λέμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη αυτή η κυβέρνηση να φύγει» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατέθεσε τους επτά βασικούς άξονες του προγράμματος των πρώτων ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για κοινωνικό κράτος και δικαιοσύνη.

Ειδικότερα:

  • Κανένα νοικοκυριό δεν θα ξοδεύει τρεις μισθούς για ρεύμα και βενζίνη
  • Η χώρα θα αποκτήσει ξανά ισχυρή εργατική νομοθεσία, κανόνες και αρχές.
  • Επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας.
  • Νέο ΕΣΥ πλήρως στελεχωμένο
  • Επιστροφή αναδρομικών
  • Κανένας νέος δεν θα στερηθεί το δικαίωμα να σπουδάσει στην Ελλάδα
  • Δικαίωμα των νέων στη στέγη με στεγαστική πολιτική

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε έγκλημα και ακραίο κυνισμό την εξαπάτηση των συνταξιούχων με τα αναδρομικά. «Δεν μας ενδιαφέρει η φθορά του Μητσοτάκη, αλλά η φθορά της κοινωνίας που καταρρέει. Οι εκλογές έγιναν εθνικά ανεύθυνη επιλογή όταν κατάλαβε ο Μητσοτάκης ότι δεν τον βολεύει» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να ξεσπιτώνονται οικογένειες και νέοι για χάρη του Airbnb» και τόνισε ότι είναι «κοινωνική ανάγκη η νίκη μας για να φύγει η κυβέρνηση συνεργασίας του Μητσοτάκη με τα συμφέροντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστάθηκε στην Uber γιατί εμάς δεν μας κρατάει κανείς, δουλεύουμε μόνο για το λαό».

Μάχη κατά του καθεστώτος Μητσοτάκη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η «μεγάλη, καθοριστική, ζωτικής σημασίας μάχη, είναι η μάχη κατά του καθεστώτος που οικοδομεί η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη». Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τελευταίο δείγμα της αναξιοπιστίας και της επικίνδυνης επιπολαιότητάς του πρωθυπουργού «οι παλινωδίες του με τις πρόωρες εκλογές. Ο ίδιος άνοιξε το θέμα. Ο ίδιος ανακοίνωνε κάθε τόσο υποψηφιότητες του κόμματός του. Ο ίδιος επέτρεπε διαρροές με ημερομηνίες και εκλογικές στρατηγικές. Και ύστερα ο ίδιος ανακοίνωσε ότι οι πρόωρες εκλογές δεν είναι εθνικά υπεύθυνη επιλογή.

Ήταν εθνικά υπεύθυνη όταν νόμιζε ότι τον βόλευε. Έγινε εθνικά ανεύθυνη όταν κατάλαβε ότι δεν τον βολεύει. Η αλήθεια είναι όμως μία. Και την καταλαβαίνουμε όλοι. Η αλήθεια είναι ότι δεν τολμά να πάει σε εκλογές γιατί καταρρέει».

«Θα ξεριζώσουμε τα κλεφτόδεντρα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρήκε χρήματα για το πάρτι αισχροκέρδειας και απευθείας αναθέσεων 7 δισ. ευρώ αλλά δεν βρήκε για να:

  • Μειωθεί ο ΕΦΚ στη βενζίνη
  • Μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα βασικής κατανάλωσης
  • Γίνει μη επιστρεπτέα η προκαταβολή, χιλιάδες επαγγελματίες αναγκάζονται να επιστρέψουν
  • Για να πάρουν πίσω τα αναδρομικά τους οι συνταξιούχοι που τους εξαπάτησαν

«Τα κλεφτόδεντρα θα τα ξεριζώσουμε. Δεν είναι υπερβολή. Έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση στη χειρότερη στιγμή για τον τόπο.

Μια κυβέρνηση συνεργασίας με τα μεγάλα συμφέροντα. Μια κυβέρνηση που παρά το γεγονός ότι δεν έχει ούτε μνημόνια ούτε δημοσιονομικούς περιορισμούς, έχει πολλαπλασιάσει τις συνέπειες της κρίσης για τη μεγάλη πλειοψηφία αλλά και τα κέρδη για τη μικρή μειοψηφία. Δέκα μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τρία μεγάλα funds. Και βέβαια για τα εκατοντάδες γαλάζια golden boys που έχουν αλώσει το δημόσιο. Γι' αυτούς και τα συμφέροντά τους ενδιαφέρεται μόνο η κυβέρνηση. Και κυβερνά με το ψέμα και με τη προπαγάνδα της ενημέρωσης 108. Γιατί αυτή είναι η θέση της χώρας στον κόσμο στην ελευθεροτυπία. Τελευταία στην Ευρώπη. Για αυτό και λέμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη αυτή η κυβέρνηση να φύγει».

Δεν μας ενδιαφέρει η φθορά του Μητσοτάκη αλλά της κοινωνίας

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια απάντησε και σε κάποιους που λένε: «Μα σας βολεύει οι εκλογές να πάνε μερικούς μήνες αργότερα, γιατί η φθορά της ΝΔ θα μεγαλώνει».

«Εμάς φίλες και φίλοι, δε μας ενδιαφέρει η φθορά του κ. Μητσοτάκη. Αυτή τη φθορά άλλωστε τη φροντίζει και από μόνος του. Αυτό που εμάς μας ενδιαφέρει η φθορά της κοινωνίας. Που παίρνει χαρακτήρα κατάρρευσης κάθε μέρα που αυτή η κυβέρνηση, παραμένει στη θέση της.

Και ας το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους. Εμείς την αγαπάμε την ευθύνη, όπως έλεγε ο Καζαντζάκης. Δεν τη φοβηθήκαμε ποτέ. Δεν τη φοβηθήκαμε το 2012. Δεν τη φοβηθήκαμε το 2015, τρεις φορές μάλιστα».

«Το δίλημμα λοιπόν είναι σαφές: Εφιάλτης τέλος, ή εφιάλτης δίχως τέλος. Και όχι, δεν θα ζητήσω να κάνουμε υπομονή. Δεν είναι η υπομονή η απάντηση στην ακρίβεια, την ανασφάλεια, την εργασιακή εκμετάλλευση, την ενεργειακή φτώχεια. Η απάντηση είναι η δράση όχι η υπομονή» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδιά τους. Αγώνας για να μην μετατρέψουν την κοινωνία σε ζούγκλα. Αγώνας για να φύγουν μια ώρα αρχύτερα. Για να ανοίξει ο δρόμος της δικαιοσύνης».

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε επιγραμματικά κάποιους βασικούς άξονες του προγράμματος των πρώτων ημερών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

«Πρώτο: Δεν θα αφήσουμε κανένα νοικοκυριό να αναγκάζεται να ξοδεύει το εισόδημα από δύο και τρεις μισθούς, μόνο για τους λογαριασμούς του ρεύματος και βενζίνες. Δεν θα αφήσουμε οικογένειες μετά τις δυο πρώτες βδομάδες να ψάχνουν δανεικά για να βγει ο μήνας. Θέλουμε, ξέρουμε, έχουμε σχέδιο, μπορούμε. Με έναν ισχυρό ρόλο του κράτους, ως ανάχωμα απέναντι στην ενεργειακή φτώχεια και με μια σειρά μέτρων για την αποτελεσματική ανάσχεση της ακρίβειας. Με την επαναφορά του «Δ» στον τίτλο της ΔΕΗ, όχι ως ένα τυπικό γράμμα».

Δεύτερο: «Η χώρα θα αποκτήσει ξανά ισχυρή εργατική νομοθεσία, κανόνες και αρχές. Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί στα 800 ευρώ. Θα επανέλθει όλο το πλαίσιο προστασίας που ξήλωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και στη θέση της έβαλε την παραγγελιά των ελίτ, με το νόμο Χατζηδάκη. Θα επανέλθουν το οκτάωρο, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η αιτιολογημένη απόλυση, η Επιθεώρηση Εργασίας. Και θα προχωρήσουμε στην σταδιακή εφαρμογή του 35άωρου χωρίς μείωση των αποδοχών».

Τρίτο: «Θα πάψει η Ελλάδα να είναι μια χώρα που ο πρωθυπουργός της χρωστά 1,3 εκατ. ευρώ σε δάνεια, το υπουργικό 12,4 εκατ. σε δάνεια, το κυβερνητικό κόμμα πάνω από 350 εκατ. ευρώ σε δάνεια και την ίδια βγάζουν στο σφυρί πρώτη κατοικία πολίτη για χρέη 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες. Κανείς και καμία δε θα χάνει το σπίτι και την περιουσία του, τους κόπους μιας ζωής, εξαιτίας του Πτωχευτικού Νόμου. Δεσμευόμαστε για την κατάργησή του και την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας».

Τέταρτο: «Δεν θα μείνει κανένας πολίτης αβοήθητος από το κράτος όταν κλονίζεται η υγεία του. Και κανένας γιατρός ή νοσηλευτής δεν θα βρεθεί ξανά μόνος και μόνη στη μάχη για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής, όπως στην πανδημία. Και αυτό δεν είναι απλά δέσμευση, αλλά ύψιστη ηθική μας υποχρέωση. Για ένα νέο ΕΣΥ, πλήρως στελεχωμένο με τις απαραίτητες προσλήψεις και τις επενδύσεις σε υποδομές που απαιτούνται. Με καλά αμειβόμενους γιατρούς και με διπλασιασμό των δομών πρωτοβάθμιας υγείας, ώστε από τις 127 που εμείς ιδρύσαμε και λειτουργούν σήμερα, να πάμε στις 380 σε όλη τη χώρα».

Πέμπτο: «Θα επιστρέψουμε τα κλεμμένα σε κάθε συνταξιούχο που εξαπάτησε πολλαπλά ο κ. Μητσοτάκης. Δεσμευόμαστε ότι το σχεδόν 1 δις σε ετήσια βάση, που στέρησε η κυβέρνηση από τους συνταξιούχους προκειμένου να καλύψει τη μαύρη τρύπα της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, θα τους επιστραφεί για να καλυφθούν οι ανάγκες τους. Ο τζόγος των αρπακτικών με την επικουρική ασφάλιση θα τελειώσει. Όπως και η μεγάλη εξαπάτηση με τα αναδρομικά. Γιατί το να εξαπατάς τους απόμαχους της δουλειάς δεν είναι λάθος, ούτε ολίσθημα. Είναι έγκλημα και δείγμα ακραίου κυνισμού».

Έκτο: «Κανένας νέος δεν θα στερηθεί το δικαίωμα να σπουδάσει σε αυτή τη χώρα, εφόσον το επιθυμεί. Θα ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο, ενισχύοντας τη Δημόσια παιδεία, αναβαθμίζοντας το ρόλο του λυκείου, με αύξηση του προϋπολογισμού για τα δημόσια Πανεπιστήμια, με κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής της κ.Κεραμέως που έδιωξε πέρυσι 25.000 και φέτος άλλα 25.000 παιδιά από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για να τα πάει πεσκέσι στους ιδιοκτήτες των κολεγίων. Και βεβαίως με προσλήψεις διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, με προσλήψεις δασκάλων και όχι αστυνομικών στα πανεπιστήμια. Οι αστυνομικοί θα πάνε στις γειτονιές και στα προάστια να σταματήσουν την εγκληματικότητα, που έχουμε μια δολοφονία κάθε δεύτερη ημέρα από τους νονούς της νύχτας. Όχι στα Πανεπιστήμια».

Έβδομο: «Δεν θα επιτρέψουμε να ξεσπιτώνονται οικογένειες και νέοι άνθρωποι για χάρη του Airbnb. Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των νέων στη στέγη. Το σχέδιο που παρουσιάσαμε προβλέπει τον διπλασιασμό της επιδότησης στέγης στα 350 ευρώ το μήνα για 150.000 νέα ζευγάρια, νέους ανθρώπους, νέα νοικοκυριά, ηλικίας 25 έως 44 ετών.

Δεσμευόμαστε όμως να μπουν και κανόνες στη βραχυχρόνια μίσθωση. Να απαγορεύσουμε όχι τους ιδιώτες που νοικιάζουν δυο - τρία ακίνητα αλλά στις εταιρείες που παίρνουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα και τα μετατρέπουν σε Airbnb. Και έχει φτάσει το ενοίκιο στο θεό στα μεγάλα αστικά κέντρα και στις φοιτητουπόλεις. Έλεγχος λοιπόν στο Airbnb και δημιουργία Τράπεζας Στέγης, για να έχουμε τη δυνατότητα οικονομικά προσιτής κατοικίας για χιλιάδες συμπολίτες μας».

Δεν μπορεί ο Ανδρουλάκης να κρύβεται μέχρι την κάλπη

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι πρόσφατα κατάθεσε ένα συγκεκριμένο ερώτημα στη Βουλή χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση. «Πώς γίνεται να μας λένε κάποιοι ότι επιθυμούν προοδευτική και μάλιστα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση και την ίδια στιγμή να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστούν μετεκλογικά με τη ΝΔ του κου Μητσοτάκη;

Ποιοι ακριβώς είναι οι σοσιαλδημοκράτες της ΝΔ; Ο ακραία νεοφιλεύθερος κος Μητσοτάκης; Ή μήπως τα ορφανά του κου Καρατζαφέρη; Ο Βορίδης, ο Πλεύρης και ο Άδωνης που έδωσε προχθές την υπογραφή για να πολιτογραφηθεί Έλληνας ένα λαμόγιο από τα Κατεχόμενα της Κύπρου;

Απάντηση δε πήραμε, αλλά ο κος Ανδρουλάκης δε μπορεί να κρύβεται μέχρι να πάει στη κάλπη. Ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος.

Αν θέλει να έχει στοιχειώδη αξιοπιστία σε όσα λέει, οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα και χωρίς μισόλογα τις προθέσεις του. Αν σκοπεύει να ξανακάνει το κόμμα του δεκανίκι της Δεξιάς, όπως ο κύριος Βενιζέλος το 2012, ας μην απαντήσει. Αλλιώς οφείλει να αποκλείσει από τώρα και καθαρά, κάθε προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας με την ΝΔ και τον κο Μητσοτάκη».

Από το Περιστέρι η καλύτερη απόδειξη ότι θα έρθει η νίκη στις εκλογές

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να απευθύνουμε στη βάση των προγραμματικών μας θέσεων, ειλικρινές κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, για μια κυβέρνηση συνεργασίας που πιστεύουμε ότι μπορεί να προκύψει από τη κάλπη της απλής αναλογικής και να μην χρειαστούμε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Αρκεί στη κάλπη αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να είναι πρώτος και με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ του κου Μητσοτάκη. Αυτή είναι η μόνη προϋπόθεση. Και θα είναι πρώτος και με διαφορά. Κανείς δε θα μπορεί πλέον αυτό να συνεχίζει να το αμφισβητεί.

Γιατί δεν είναι στόχος και ανάγκη κομματική. Είναι στόχος και ανάγκη κοινωνική να φύγει η κυβέρνηση συνεργασίας του κύριου Μητσοτάκη με τα συμφέροντα Είναι ανάγκη κοινωνική να ανασάνει ο τόπος. Να γιατί θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές.

Μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε! Είμαι βέβαιος για αυτό. Όσοι προσπαθούν να πείσουν ότι δεν μπορούμε, είναι εκείνοι που θέλουν να διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς που βολεύει ελάχιστους και αφήνει στο περιθώριο τους πολλούς» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε:

«Τους έχω λοιπόν νέα σήμερα, από εδώ από το Περιστέρι.

Και θέλουμε. Και έχουμε σχέδιο. Και μπορούμε. Και η σημερινή μας συγκέντρωση στη μέση του καλοκαιριού που βούλιαξε την κεντρική πλατεία του Περιστερίου είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η νίκη θα έρθει».

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή νέα...

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).