kozanitvbanner1363x131pix

banner 728x90 PJC 4

b834pix

ecofloor230

ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 1

pantelidisGIF834pix

asepop 2021 a

artinhouse2

garden hall banner1

musicart834pix

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

«ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ, ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ, ΔΙΑΔΙΔΩ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ» , η ομάδα "ΚΟΖΑΝΗ: Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας" τονίζει την ανάγκη για υποστήριξη, προώθηση, ενημέρωση και ενθάρρυνση του μητρικού θηλασμού.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη της Ιουλίας Ντίνας στην Βάια Λαμπροπούλου.

Ο μητρικός θηλασμός είναι η διαδικασία γαλουχίας του νεογέννητου μωρού από τη μάνα.

Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του παιδιού και για την ολόπλευρη υγεία του έχουν αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές έρευνες. Οι μητέρες κατακλύζονται από πολλές πληροφορίες σωστές και λάθος για τη διαδικασία του θηλασμού, γεγονός το οποίο άλλοτε δυσχεραίνει και άλλοτε ωθεί τη νέα μητέρα για την προσωπική της επιλογή στο να θηλάσει ή όχι το νεογνό της . Την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη καθιερώθηκε στην χώρα μας η εβδομάδα θηλασμού, η οποία επικεντρώνεται στην ενίσχυση της ικανότητας των φορέων να προστατεύουν, να υποστηρίζουν και να προωθούν τον μητρικό θηλασμό.

 Η εθελοντική ομάδα για την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού για την Πόλη της Κοζάνης δημιουργήθηκε στις 8 Απριλίου 2012 και ανήκει στο Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας, που δραστηριοποιείται σε πάνω από 50 πόλεις πανελλαδικά. Το Δίκτυο δημιουργήθηκε με στόχο την "από μητέρα προς μητέρα" προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με το μητρικό θηλασμό. Στην ομάδα της Κοζάνης υπάρχουν έμπειρες θηλάζουσες μητέρες και είναι στη διάθεση των μαμάδων αυτών που μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα τη σημαντικότητα του μητρικού θηλασμού για την υγιή ανάπτυξη του μωρού τους και έχουν ενστερνιστεί πλήρως την άποψη ότι ένα νεογέννητο μωρό έχει ανάγκη μόνο τρία πράγματα: ζεστασιά από την αγκαλιά της μαμάς του, τροφή από το στήθος της και ασφάλεια απ'την παρουσία της και ο θηλασμός μπορεί να τα καλύψει και τα τρία. Η προσφορά των μελών είναι εθελοντική και οι απόψεις προσωπικές.

Σχετικά με τη δράση και τη συμμετοχή των μητέρων που θηλάζουν στην Κοζάνη στον 13ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό συνομιλήσαμε με την κ. Ντίνα Ιουλία* που είναι μέλος της ομάδας και συμμετείχε με την κόρη της στο ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό.

-Είστε Μητέρα δυο μικρών κοριτσιών , από που πληροφορηθήκατε για τη διαδικασία και τα οφέλη του θηλασμού;

Ο θηλασμός ήταν πάντα στο μυαλό μου. Θυμάμαι ότι έλεγα "θέλω να κάνω παιδιά και εννοείται θα τα θηλάσω". Διάβαζα οτιδήποτε αφορούσε το θηλασμό, είχα δει άπειρα βίντεο στο YouTube, είχα παρακολουθήσει σεμινάρια και ήθελα να είμαι πάντα ενημερωμένη γύρω απ'αυτό το θέμα.

Λίγο πριν γεννήσω την πρώτη μου κόρη έμαθα για το πανελλήνιο δίκτυο εθελοντικών ομάδων υποστήριξης θηλασμού και μητρότητας και έγινα μέλος στην τοπική μας ομάδα. Διάβασα όλα τα αρχεία που υπάρχουν εκεί γιατί ήθελα να είμαι προετοιμασμένη και έτοιμη.

 

-Ποια είναι τα οφέλη του θηλασμού για το μωρό και τη μάνα;

Ο θηλασμός συστήνεται τόσο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) και την Unicef, όσο και από την Εθνική Επιτροπή Μητρικού Θηλασμού και την Παγκόσμια Συμμαχία για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA). Σύμφωνα με τους ανωτέρω οργανισμούς, το μητρικό γάλα προτείνεται ως αποκλειστική πηγή θρέψης του βρέφους για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του, ενώ με την προσθήκη των στερεών τροφών, έως την ηλικία των δύο χρόνων και από εκεί και έπειτα όσο το επιθυμεί η δυάδα.

Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού είναι απεριόριστα και αφορούν το ίδιο το παιδί, τη μητέρα, την οικογένεια και κατ’ επέκταση ολόκληρη την κοινωνία.

  • Οφέλη για τα μωρά

-Τα βρέφη αποκτούν ειδικά αντισώματα και κυτταρική ανοσία έναντι της μέσης ωτίτιδας, παθήσεων του αναπνευστικού, ουρολοιμώξεων, βακτηριαιμίας και βακτηριακής μηνιγγίτιδας -Παρατηρείται χαμηλότερη επίπτωση αλλεργιών στα νεογνά καθώς και σε βρέφη υψηλού κινδύνου

-Η πιθανότητα του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου είναι μειωμένη στα βρέφη που θηλάζουν -Το μητρικό γάλα μπορεί να παρέχει προστασία έναντι των λεμφωμάτων της παιδικής ηλικίας και του ινσουλινοεξαρτώμενου διαβήτη

-Το μητρικό γάλα ενισχύει την ωρίμανση του γαστρεντερικού σωλήνα και περιέχει ανοσολογικούς παράγοντες που συμβάλλουν στη μειωμένη επίπτωση διαρροϊκής νόσου, νεκρωτικής εντεροκολίτιδας, νόσου του Crohn και κοιλιοκάκης

-Περιέχει οξυτοκίνη, ορμόνη που συμβάλλει ώστε τα βρέφη να είναι ήρεμα σε αυτήν την πρώτη και τόσο ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους

-Ενισχύει την ανάπτυξη των γνωσιακών λειτουργιών

-Αυξάνει την πιθανότητα επιβίωσης των πρόωρων νεογνών -Βελτιώνει το λόγο σε παιδιά με σχιστίες στοματικής κοιλότητας (συμβάλλει στην σωστή ανάπτυξη του στόματος μέσω των θηλαστικών κινήσεων) -Βοηθάει στην πρόληψη της παχυσαρκίας

-Προάγει την νευροαναπτυξιακή τους εξέλιξη

-Η συχνότητα εμφάνισης παιδικού καρκίνου είναι μειωμένη

-Μειώνει την εμφάνιση της τερηδόνας

  • Οφέλη για τις μητέρες

-Οι θηλάζουσες μητέρες παρουσιάζουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών, της μήτρας και του μαστού

-Οι θηλάζουσες μητέρες επανέρχονται συνήθως ταχύτερα στο, προ της κύησης, σωματικό τους βάρος

-Ο θηλασμός παρέχει προστασία έναντι της οστεοπόρωσης

-Προάγει την ψυχική τους υγεία

-Παρέχει μια μοναδική εμπειρία για την ανάπτυξη του δεσμού μητέρας – βρέφους, όπως και βοηθά στην επίτευξη του μητρικού ρόλου

-Βοηθά στην ανάπτυξη μεγαλύτερης αυτοπεποίθησης και ολοκλήρωσης των μητέρων

-Προφυλάσσει σε κάποιο βαθμό από νέα εγκυμοσύνη (Αντισύλληψη μέσω Αμηνόρροιας της Γαλουχίας)

 

-Οι Ελληνίδες μητέρες θηλάζουν τα νεογέννητά τους; Πως μπορεί να βοηθηθεί μια νέα μητέρα να θηλάσει;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλήνιας μελέτης του 2017 που παρουσίασε η παιδίατρος κυρία Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου, Δ/ντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής και υπεύθυνη του προγράμματος "Αλκυόνη: Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού", οι Ελληνίδες ξεκινούν δυναμικά τον μητρικό θηλασμό, ωστόσο η συνέχεια δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακή. Έτσι, σχεδόν επτά στις δέκα μητέρες θηλάζουν αποκλειστικά το νεογέννητο την πρώτη μέρα της ζωής του, αλλά το ποσοστό μειώνεται στο 40% με την ολοκλήρωση του πρώτου μήνα της ζωής του βρέφους, πέφτει στο 27% στον τρίτο μήνα και φτάνει στο 0,8% στο έκτο μήνα.

Το 2007 τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν εμφανώς πιο χαμηλά, γεγονός που δείχνει πως η συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών σχετικά με τα οφέλη του θηλασμού είχε αποτέλεσμα -το οποίο βεβαίως πρέπει να διατηρηθεί αλλά και να αυξηθεί.

Μια νέα μητέρα που πραγματικά θέλει να θηλάσει θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της για όλα όσα σχετίζονται με το θηλασμό έτσι ώστε να είναι έτοιμη όταν με το καλό γεννήσει. Θα πρέπει να μάθει να αντλεί πληροφορίες από έγκυρες πηγές γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα δεν είναι και πάρα πολλοί οι επαγγελματίες υγείας (γυναικολόγοι, παιδίατροι, μαίες κλπ) που γνωρίζουν από θηλασμό.

 

-Στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκε ο 13ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος θηλασμός 2022 ,πως κρίνετε τη συμμετοχή και ποιο είναι το μήνυμα που δώσατε στις μητέρες; Στα 13 χρόνια που πραγματοποιείται η δράση του ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού βοήθησε την εξέλιξη της σκέψης και των απόψεων των μητέρων για το θηλασμό και γιατί;

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου -μετά από 2 χρόνια περιορισμού, απαγορεύσεων και εφαρμογής περιοριστικών μέτρων στις συναθροίσεις/συγκεντρώσεις- πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο κοβεντάρειο ο 13ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός. Μας τίμησαν με την παρουσία τους γυναίκες (μητέρες/θηλάζουσες/υποστηρίκτριες) όχι μόνο απ’ την Κοζάνη αλλά και απ’ τις γύρω περιοχές και τις ευχαριστούμε πολύ. Το μήνυμα που θέλαμε να δώσουμε είναι ότι ο δημόσιος θηλασμός είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ο θηλασμός δεν έχει ωράρια και επομένως ένα μωρό θα πρέπει να μπορεί να θηλάσει όποτε θέλει και όπου θέλει. Θα πρέπει να σταματήσει πλέον να αποτελεί ταμπού καθώς δεν είναι πράξη ούτε προκλητική ούτε επιδεικτική. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές ο δημόσιος θηλασμός αντιμετωπίζεται όπως τον γυμνισμό. Μια γυναίκα που δεν θέλει να τυλιχτεί με κουβέρτα θεωρείται συχνά “ ελευθέρων ηθών”. Αλλιώς γιατί να θέλει να δείξει το στήθος της; κατά πως συνηθίζουν να σκέπτονται κάποιοι άνθρωποι.Τη ντροπή την νιώθει καταρχήν αυτός που κοιτάζει τη θηλάζουσα και τη μεταφέρει μετά και σε εκείνη. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί τις τελευταίες δεκαετίες το γυναικείο στήθος θεωρείται αποκλειστικά και μόνο σεξουαλικό όργανο. Αποσυνδέθηκε από την ίδια τη βασική λειτουργία και το σκοπό του. Επίσης πολλές φορές ακούμε τη φράση "ιερή στιγμή". Ο θηλασμός δεν είναι ιερή στιγμή. Δεν υπάρχει τίποτα ιερό εκείνη την ώρα, μόνο ένας άνθρωπος που τρώει. Τα συναισθήματα ναι, είναι ιερά.

δημόσια επομένως μπορούμε να πούμε ότι ναι η συγκεκριμένη δράση/εκδήλωση βοήθησε κάπως την εξέλιξη της σκέψης και των απόψεων για το θηλασμό.

 

-Ποιος είναι ο ρόλος του πατέρα στο θηλασμό του μωρού από τη μάνα;

Οι περισσότεροι μπαμπάδες πιστεύουν ότι δεν μπορούν να κάνουν πολλά αφού η μητέρα είναι εκείνη που θηλάζει το μωρό. Κι όμως οι μπαμπάδες μπορούν να έχουν μια βαθιά επίδραση στον θηλασμό και την ευημερία τόσο της συντρόφου τους όσο και του παιδιού τους. Οι έρευνες λένε πως όταν μια μητέρα έχει την υποστήριξη και την ενθάρρυνση του συντρόφου της, ο θηλασμός είναι πιο σωστός και με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Πώς μπορεί λοιπόν ο πατέρας να υποστηρίξει τη μητέρα κατά το θηλασμό:

-Να είναι προετοιμασμένος

Ο πατέρας μπορεί και πρέπει να προετοιμαστεί για τον θηλασμό διαβάζοντας κατ’ αρχήν για ποιους λόγους είναι τόσο σημαντικός. Μπορεί να παρακολουθήσει σεμινάρια για την αξία του θηλασμού αλλά και για το πώς ο ίδιος μπορεί να βοηθήσει την σύντροφό του να τα καταφέρει καλά με τον θηλασμό του μωρού τους.

-Πρέπει να είναι υποστηρικτικός

Από τη στιγμή που θα έχει τις κατάλληλες γνώσεις θα μπορεί να πει και τα κατάλληλα ή σωστά πράγματα στη σύντροφό του. Πρέπει να είναι τρυφερός και υποστηρικτικός. Πρέπει να παίρνει από πάνω της άλλα βάρη προκειμένου να μπορεί η ίδια να αφοσιωθεί στον θηλασμό του βρέφους.

-Πρέπει να είναι και φίλος και σύντροφος και να έχει υπομονή

Είναι αλήθεια πως σε αυτήν την φάση η οικογένεια χρειάζεται ηρεμία και μόνο ηρεμία. Η μητέρα που θηλάζει και μπορεί να υποφέρει από την καισαρική τομή της, κουράζεται, πονάει, έχει τις αγωνίες της και μπορεί να εμφανίσει νεύρα ή άλλες συμπεριφορές που δεν είναι ευχάριστες. Μην ξεχνάτε και τις ορμόνες που μετά τη γέννα είναι σε περίεργη κατάσταση… Ο πατέρας δεν πρέπει να οξύνει τα πράγματα. Πρέπει να αντιδρά ήπια και με υπομονή. Κανένας δεν κινδύνευσε από αγκαλιά και τρυφερότητα. Αν είναι τρυφερός και δείχνει κατανόηση, σύντομα θα είναι όλα καλύτερα. Κυρίως θα έχει υποστηρίξει με τη στάση του τη σύντροφό του στο δύσκολο πολλές φορές έργο του θηλασμού.

 

-Ποιες είναι οι πιο βασικές δυσκολίες μιας μητέρας στο θηλασμό και πως μπορούν να ξεπεραστούν;

Μπορεί ο θηλασμός του νεογέννητου μωρού να είναι μία από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες, αλλά την ίδια στιγμή μπορεί είναι και μία από τις πιο απαιτητικές διαδικασίες!

Υπάρχουν αρκετές "δυσκολίες" που μπορεί να προκύψουν σε κάθε μητέρα και να λειτουργήσουν ανασταλτικά στο θηλασμό:

-Μαστίτιδα/Πέτρωμα στήθους/Υπερφόρτωση μαστών

-Φραγμένοι πόροι

-Χαλινός γλώσσας/χείλους

-Επίπεδες/εισέρχουσες θηλές

-Υπερπαραγωγή/έντονη ροή

-Πληγωμένες θηλές

-Αλλεργικό μωρό

-Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση μωρού

-Τροφικές ευαισθησίες μωρού

-Σύγχυση θηλών

-Αντλήσεις

Συνήθως, τα όποια προβλήματα ξεπερνιούνται εφόσον η γυναίκα έχει την επιθυμία να θηλάσει το μωρό της, έχει υπομονή και επιμονή, έχει την υποστήριξη του συντρόφου της και των κοντινών σε αυτήν ανθρώπων και φυσικά αν άνθρωποι ειδικοί/γνώστες του θηλασμού την κατευθύνουν και την βοηθήσουν.

 

-Τι σημαίνει το φετινό σύνθημά σας «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ, ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ, ΔΙΑΔΙΔΩ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ!»

Το σύνθημα φέτος ήταν: «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ, ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ, ΔΙΑΔΙΔΩ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ!» , διότι ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ σημαίνει πως είναι το δικαίωμά μου και του παιδιού μου ο θηλασμός.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ σημαίνει αναγνωρίζω τα αμέτρητα οφέλη του θηλασμού και

ΔΙΑΔΙΔΩ, γιατί είναι ότι πιο φυσικό και φυσιολογικό υπάρχει στην πορεία της ανθρωπότητας κι αν χρειαστεί κάποια μητέρα βοήθεια είμαι εδώ ( η κάθε μία από εμάς) να τη στηρίξω και να την καταλάβω. Γιατί η «βοήθεια από μητέρα σε μητέρα» αποδίδει θετικά αποτελέσματα. Κάθε χρόνο όλο και περισσότερες μητέρες θηλάζουν τα παιδιά τους

 

-Σε ένα από τα φυλλάδιά σας γράφετε το σύνθημα “ Δίνω ζωή, Δώστε μου τη γέννα που αξίζω”, τι σημαίνει αυτό και πόση αξία έχει για την πορεία του νεογέννητου.

Η γέννηση ενός παιδιού είναι το πιο όμορφο και πολύτιμο ταξίδι! Είναι η απόδειξη της μαγείας της φύσης και της δύναμης της γυναίκας! Και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, σαν κάτι φυσικό που το γυναικείο σώμα ξέρει πολύ καλά να κάνει μόνο του.

Δυστυχώς, τις τελευταίες δεκαετίες ο τοκετός έχει εξελιχθεί σε ιατρική πράξη, χωρίς καμία διάθεση δαιμονοποίησης και απαξίωσης της ιατρικής! Έχει περάσει η πεποίθησή ότι η γυναίκα είναι ανίκανη να γεννήσει χωρίς μια ολόκληρη ιατρική ομάδα. Με εφαρμογή πρακτικών που γίνονται με έλλειψη σεβασμού και ενσυναίσθησης όπου το άτομο δεν έχει ενεργό ρόλο στην λήξη αποφάσεων. Αναίτιες παρεμβάσεις (π.χ κολπική εξέταση, καισαρική), δυνητικά επιβλαβείς πρακτικές (μέθοδόος kristeller), απαγόρευση κίνησης και λήψης τροφής ή νερού, αγενής και απαξιωτική συμπεριφορά. Αυτές είναι κάποιες από τις μορφές μαιευτικής βίας που απομακρύνουν το τοκετό από το στοιχείο της φύσης και δημιουργούν σωματικά και ψυχολογικά τραύματα, που μετέπειτα καλείται η γυναίκα να επιλύσει. Πολλοί μπερδεύουν το τραύμα και τον πόνο που δημιουργείται με τον πόνο της γέννας! Η γέννα δεν είναι τραυματική εμπειρία...όταν αλλάξει ο τρόπος που την αντιμετωπίζουμε τότε οι γυναίκες θα έχουν την γέννα που τους αξίζει.

 

-Πως μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας οι μητέρες που θέλουν να θηλάσουν τα μωρά τους και από που αλλού μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες και υποστήριξη για τη διαδικασία του θηλασμού;

Οι μητέρες μπορούν να μας βρούνε στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/KozaniBFMothers/?ref=share

και στη σελίδα μας https://www.facebook.com/kozanithilasmos

Στην ομάδα μας υπάρχουν πολλά αρχεία που στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και μελέτες και αφορούν:

-Την εγκυμοσύνη

-Τον τοκετό

-Την προετοιμασία για τον ερχομό του μωρού

-Τα βασικά για το ξεκίνημα του θηλασμού

-Τα πρόβλημα και τις δυσκολίες που πιθανόν να προκύψουν

-Τον επαναγαλακτισμό

-Τις συχνές ερωτήσεις και απορίες γύρω απ'το θηλασμό

-Τον θηλασμό νηπίου

-Την προωρότητα

-Την εισαγωγή στερεών τροφών

-Την επιστροφή στην εργασία της θηλάζουσας μητέρας

-Τις αντλήσεις/άντληση, αποθήκευση και συντήρηση μητρικού γάλακτος

-Τα φάρμακα και τις εξετάσεις

-Τον καθοδηγούμενο αποθηλασμό

Υποστήριξη μπορούν επίσης να αναζητήσουν δωρεάν στις εθελόντριες συμβούλους θηλασμού της LLL https://www.lllgreece.org/symvouloi

και με πληρωμή στις διεθνώς πιστοποιημένες συμβούλους θηλασμού ibclc https://galaxiasibclc.gr/archiki-galaxy.html

Άλλες έγκυρες πηγές

https://epilegothilasmo.gr/

https://epilegothilasmo.gr/odigos-gia-epaggelmaties-ygeias/ https://epilegothilasmo.gr/odigos-gia-goneis/

https://ibfan.gr/

http://www.galoucho-lllgr.org/

https://kellymom.com/

Ντίνα Ιουλία είναι μητέρα δύο κοριτσιών, 3,5 ετών και 16 μηνών. Είναι θηλάζουσα απ'τον Απρίλιο του 2019 όταν και γέννησε την πρώτη της κόρη. Στην ομάδα "ΚΟΖΑΝΗ: Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας" συμμετέχει σας μέλος το 2019 και το 2021 λίγο πριν γεννήσει τη δεύτερη κόρη μου ασχολήθηκε πιο ενεργά στη διαχείριση της ομάδας μαζί με τη Γαργαβανούδη Βίκυ και τη Γαργαβανούδη Γιώτα.

Βάια Λαμπροπούλου

www.kozani.tv 

 

 

Δημοφιλή νέα...

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).