kozanitvbanner1363x131pix

MediaHome834p

banner 728x90 PJC 4

ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 1

b834pix

ecofloor230

pantelidisGIF834pix

asepop 2021 a

artinhouse2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

Λαϊκή Συσπείρωση: "Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης

όπου συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι , μικροί επαγγελματίες , νέες και νέοι .

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Νόντα Στολτίδη ο οποίος με αφορμή στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη της Κοζάνης ανέφερε:

«Ήρθε σήμερα στην περιοχή μας και ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, για να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Κασαπίδη.

Το όραμα του κ. Μητσοτάκη για τη Δυτική Μακεδονία είναι πραγματικός εφιάλτης για τη ζωή του λαού της περιοχής.

Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός διαφημίζει την περιοχή σαν κόμβο πράσινης μετάβασης και προσέλκυσης επενδύσεων στην μεταποίηση η Δυτική Μακεδονία έχει μετατραπεί σε «πρωταγωνίστρια» της μείωσης του πληθυσμού, της ανεργίας, της μετανάστευσης, της ενεργειακής φτώχειας, της άναρχης και ανεξέλεγκτης εγκατάστασης ΑΠΕ κ.ά.

Ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας δεν έχει ανάγκη από περιφερειάρχες «συντονιστές» του κυβερνητικού έργου, αλλά από μαχητικούς αγωνιστές που, μαζί με τον λαό, θα κρατούν σταθερά στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες του.»

Αναφερόμενος στο ποια στάση έχουν κρατήσει οι άλλοι συνδυασμοί όλα αυτά χρόνια, είπε:

«Ο σημερινός περιφερειάρχης κ.Κασαπίδης επι χρόνια βουλευτής της Ν.Δ στις κυβερνήσεις των μνημονίων, τώρα έστρωσε κόκκινα χαλιά στα κυβερνητικά επιτελεία με συναντήσεις, ημερίδες, διάφορες φιέστες για να προωθηθεί η πράσινη μετάβαση προμοτάροντας το υδρογόνο και το φυσικό αέριο.

O κ. Αμανατίδης 4 χρόνια στήριξε σαν βουλευτής την κυβέρνηση της Ν.Δ. ψηφίζοντας όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια και την απολιγνιτοποίηση, ότι μαυρίζει δηλαδή τη ζωή του λαού και συνεχίζει προωθώντας φωτοβολταϊκά, τα πράσινα χωριά, θερμοκήπια κ.α. ενώ ακούστε!! εκθειάζει τον Μητσοτάκη ως ένα από τους πιο πετυχημένους πολιτικούς.

Η κ. Ζεμπιλιάδου έδωσε και αυτή τα διαπιστευτήρια της σαν Γενικός Γραμματέας των Προγραμμάτων της Ε.Ε στην κυβέρνηση Παπαδήμου του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Καρατζαφέρη. Τώρα ενδιαφέρεται για την ενεργειακή δημοκρατία, φωτοβολταϊκά δηλαδή πάλι, με συνεταιριστικό φερετζέ καλλιεργώντας αυταπάτες ότι μπορεί να βγει κερδισμένος ο λαός από αυτή την πολιτική με το να επενδύσει ότι έχει στην άκρη, με το να γίνει έμπορος ρεύματος.

Και οι τρείς τους βλέπουν ευκαιρίες από την απολιγνιτοποίηση. Με τις προτάσεις τους υπόσχονται στο λαό ότι θα βγει και αυτός κερδισμένος από αυτή την πολιτική.»

Με αφορμή τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε:

«Τώρα, που και οι τελευταίες αυταπάτες για τον ΣΥΡΙΖΑ διαλύονται, φαίνεται πιο καθαρά ότι αυτός ο πολιτικός εκφυλισμός, δεν ήρθε από το “πουθενά”, όπως λένε για τον νέο του πρόεδρο, αλλά ήρθε ως συνέχεια μιας πορείας χρόνων.

Που πότε με τη λογική του «εκσυγχρονισμού», του “μικρότερου κακού”, του δήθεν “εφικτού”, οδήγησε χιλιάδες προοδευτικούς, αριστερούς, να αποδέχονται υποχωρήσεις, συμβιβασμούς στο όνομα μιας δήθεν καλύτερης διαχείρισης της σαπίλας του καπιταλισμού. Μόνο που τελικά συμβαίνει το αντίθετο. Το σύστημα της διαφθοράς και της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός, να διαχειρίζεται κόμματα και να τα φέρνει ακριβώς στα μέτρα του.

Σήμερα, όσοι και όσες δεν θέλουν να ακολουθήσουν αυτή την πορεία στον κατήφορο, έχουν επιλογή: Αυτήν που ακολούθησαν όλοι όσοι πριν από αυτούς δεν θέλησαν να γίνουν μέρος αυτής της πορείας αρνητικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, τον εγκατέλειψαν, κράτησαν ψηλά τις αξίες και τα ιδανικά τους και σήμερα συμπορεύονται με το ΚΚΕ.»

Στο τέλος κάλεσε στην υπερψήφιση της Λαϊκής Συσπείρωσης λέγοντάς:

« Για να μην μπορεί να πανηγυρίζει κανένας Μητσοτάκης την άλλη Κυριακή, ότι ο χάρτης βάφτηκε μπλε. Θέλουμε και επιδιώκουμε να του κοπεί το γέλιο. Με τα ποσοστά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού και δω στη Κοζάνη, στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, να είναι πάρα πολύ ψηλά!

Για να είναι περισσότεροι οι εκλεγμένοι στον δήμο και στην Περιφέρεια, που δεν θα είναι τα «καλά παιδιά» των κυβερνήσεων, ούτε θα δηλώνουν αναρμόδιοι απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, αλλά θα μπαίνουν μπροστά στη διεκδίκηση του λαού για αυτά. Όπως έχουμε κάνει μαζί και εδώ στη Δυτική Μακεδονία σε όλους τους αγώνες του λαού της περιοχής για την απολιγνιτοποίηση, ενάντια στην ανεξέλεγκτη και άναρχη εγκατάσταση ΑΠΕ για τα ζητήματα της Υγείας, για την θέρμανση, στα μπλόκα των αγροτών , για τη σχολική στέγη, για το βοήθεια στο σπίτι και τόσα ακόμα.

Πάμε λοιπόν, στη μία βδομάδα, που απομένει, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να φτάσουν χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, επιστήμονες, νέοι και νέες της Δυτικής Μακεδονίας στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στη συνέχεια το λόγο πηρέ η υποψήφια δήμαρχος Κοζάνης Κουζιάκη Τίνα:

Απαντώντας σε αυτούς, που λένε πολύ σωστά αυτά που λέτε, είστε χρήσιμοι για να ασκείτε αντιπολίτευση, για να κρατάτε τα «χαλινάρια» απέναντι στην επίθεση που δέχεται ο κόσμος, αλλά δεν έχετε προτάσεις, δεν έχετε κοστολογημένο πρόγραμμα, δε θέλετε ούτε μπορείτε να διοικήσετε, ανέφερε:

Έχουμε πρόγραμμα και θέσεις που απαντάει σε όλα τα σύγχρονα ζητήματα. Έχουμε πρόγραμμα που χωράει τη διεκδίκηση επαρκούς χρηματοδότησης όλων αυτών που μας στερούν οι κυβερνήσεις και το εχθρικό κράτος για να μην ξεφύγουν οι δημοσιονομικές αντοχές, όπως λένε, και θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή θα είναι και η ρότα μας αν εκλεγούμε Δημοτική Αρχή. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αντιπολίτευση υπέρ των εργατικών λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση και το εχθρικό της κράτος.

Γιατί έχουμε πρόγραμμα που λέει ότι όσα θέλει ο λαός και η νεολαία δε χωράνε σε μια ζυγαριά, που το ένα ζύγι είναι το «κόστος οι ανάγκες» και το άλλο το «όφελος για τους λίγους».

Πρόγραμμα και θέσεις που λέει ότι σήμερα, κόντρα σε «θεούς και δαίμονες» του κέρδους, μπορούν να αξιοποιηθούν όλες οι πηγές ενέργειας για να καλύπτουμε τις ανάγκες σε ρεύμα και θέρμανση και όχι για να κερδοφορούν μια χούφτα κηφήνες.

Θέσεις που λένε ότι ανάπτυξη σήμερα μπορεί και πρέπει να είναι όλες οι ανάγκες μιας οικογένειας. Σχέδιο για την προστασία της σχολικής στέγης, αξιοποιώντας όλο το προσωπικό των υπηρεσιών και με προσλήψεις μόνιμης και σταθερής δουλειάς, για να προχωρήσει η αντισεισμική - αντιπυρική - αντιπλημμυρική προστασία των σχολείων. Για ανέγερση νέων σχολείων, χωρίς ΣΔΙΤ, για να σταματήσει το αίσχος των νηπιαγωγείων σε ισόγεια πολυκατοικιών ,που έχουμε μέσα στην πόλη. Για δημιουργία Λαϊκού Φροντιστηρίου με ευθύνη του Δήμου μας, για να μπορούν τα παιδιά όλων των φτωχών και άνεργων οικογενειών να στηρίζονται. Για δημιουργία νέων δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών για να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις, που συρρικνώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Για να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, με κοινωνικούς λειτουργούς, με ψυχολόγους. Με διεκδίκηση Κέντρου Ψυχικής Υγείας στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης για να καλύπτονται οι ψυχοκοινωνικές ανάγκες, με έμφαση στην πρόληψη, όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Για μαζικό αθλητισμό για όλους.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν απλά μια έκθεση ιδεών. Αποτελούν ένα συνεκτικό πλαίσιο διεκδικήσεων που βαδίζει με τις δυνατότητες που προσφέρει η επιστήμη σήμερα και μπορούν να προσφερθούν στο λαό, αν κάποιος τάσσεται όντως με τις ανάγκες του τόπου και του πληθυσμού και όχι με τα κέρδη των εργολάβων και των εταιρειών. Αυτό το δρόμο καλούμε κάθε εργαζόμενο να βαδίσει, συλλογικά και οργανωμένα, για να γυρίσει η πλάστιγγα υπέρ του.

Αναφερομένη στην επόμενη μέρα των εκλογών :

Εμείς καλούμε τον κόσμο να σκεφτεί όχι μόνο την Κυριακή 8 Οκτώβρη, αλλά κυρίως την επόμενη μέρα. Από τις 9 Οκτώβρη κιόλας, ας αναρωτηθούμε ποιος θα απέναντι στην επίθεση, που θα δεχθεί από την αποδεδειγμένα αντιλαϊκή κυβέρνηση;

Ποιος θα υπερασπιστεί τους εργαζόμενους, που για χάρη των αφεντικών η κυβέρνηση χάρισε το «καλάθι των βιομηχάνων», για να τους ξεζουμίζουν για 13 ώρες συνεχόμενα; Ποιος θα υπερασπιστεί τους εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες της πόλης που θα υποστούν πογκρόμ από τις τράπεζες; Ποιος θα υπερασπιστεί τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ αλλά και τις χιλιάδες οικογένειες του Δήμου από την ιδιωτικοποίηση, που ψηφίσαν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ως προαπαιτούμενου του ταμείου ανάκαμψης; Ποιος θα υπερασπιστεί τους κατοίκους των χωριών του Βατερού, της Λυγερης, της Καλαμιάς από τα πράσινα αρπακτικά; Ποιος θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των φοιτητών, απέναντι στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων; Των αγροτών, που θα ξεκληρίζονται από τους «μεγάλους»;

Αυτοί που με κάθε ευκαιρία ψάχνουν τρόπους συνεργασίας με την κυβέρνηση, ή αυτούς που καθαρά έχουν αποδείξει ότι καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να τους βάλει στο χέρι; Αυτοί που ήδη, ακόμα και προεκλογικά συνεργάζονται με γνωστούς υφυπουργούς για να εκβιάσουν την ψήφο του λαού;

Αν κάτι αποδείχτηκε το προηγούμενο διάστημα, είναι πως ό,τι κέρδισε ο λαός, όποια μέτρα και ανάσες ανακούφισης κατάφερε να αποσπάσει, το κατάφερε όταν επέλεξε να συγκρουστεί αγωνιστικά και οργανωμένα με αυτή την πολιτική και τους εκπροσώπους της σε κυβέρνηση, δήμο και περιφέρεια, που τους κερνούσαν «τσάι και συμπάθεια», υποσχέσεις, την ώρα που ετοίμαζαν έναν αντιλαϊκό οδοστρωτήρα, ή έπαιζαν το ρόλο του λαγού για την κυβέρνηση, όπως η Δημοτική Αρχή Μαλούτα τόσο στην Ακρινή όσο και στο σχεδιασμό για το Νέο ΕΣΥ.

Η πείρα του αγώνα των κατοίκων της Καλαμιάς, οι αγώνες των καθαριστριών που απολύονταν από το νοσοκομείο, των φοιτητών για σύγχρονες σπουδές, η πάλη των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου, της Ακρινής, των εργαζόμενων στο Βοήθεια στο Σπίτι, των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα που τσαλακώνουν αντεργατικούς νόμους, των αγροτών που διεκδικούν εδώ και τώρα μέτρα για το εισόδημα, αλλά και οι δεκάδες εστίες αντίστασης σε όλη την Ελλάδα, εμπνέουν και δείχνουν το δρόμο.

Ότι μόνο όταν ο λαός, οι κάτοικοι των χωριών και της πόλης, παίρνουν την απόφαση να συγκρουστούν, χωρίς να συμβιβάζονται με ό,τι τους ετοιμάζουν Δήμοι, Περιφέρειες, κυβερνήσεις, μπορούν να κερδίσουν. Σε αυτό το δρόμο, γνωρίζουν όλοι πολύ καλά, ότι θα βρίσκουν πάντα τους κομμουνιστές και τους αγωνιστές της Λαϊκής Συσπείρωσης, και αυτοί θα είναι εγγύηση ότι ο αγώνας θα δυναμώνει, θα φουντώνει για να αποσπά θετικές για το λαό κατακτήσεις, για να φουσκώνει το ρεύμα αμφισβήτησης αυτού του βάρβαρου συστήματος

Αφού άσκησε κριτική για τις προτάσεις των άλλων συνδυασμών για την υγεία ανέφερε:

Αν θέλει μια δημοτική αρχή να συμβαδίζει πραγματικά με τις σύγχρονες ανάγκες αλλά και με τις δυνατότητες, που μπορεί να προσφέρει σήμερα η ιατρική επιστήμη, θα ακούσει τις εκκλήσεις των υγειονομικών, τις διεκδικήσεις των γονιών και όλων των ασθενών, όπως έκανε με συνέπεια και αγωνιστικά η Λαϊκή Συσπείρωση όλα τα προηγούμενα χρόνια και κάτω από όλες τις συνθήκες. Θα σταθεί απέναντι στον αντιδραστικό σχεδιασμό για το Νέο ΕΣΥ, θα παλέψει για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς εργολάβους, θα παλέψει για να αναπτυχθεί περαιτέρω, αντί να συρρικνώνεται τόσο η δευτεροβάθμια όσο και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τα Κέντρα Υγείας, τα αγροτικά ιατρεία, σε όλο το επίπεδο του Δήμου, μέσα στην Κοζάνη αλλά και σε όλα τα χωριά, με χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος, χωρίς καμία εμπλοκή και συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, των ΜΚΟ. Με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό. Θα παλέψει για Δημόσιο και Δωρεάν Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο στη Δυτική Μακεδονία. Θα σταθεί πλάι στον αγώνα του λαού για να βαδίσουμε μαζί σε ένα δρόμο όπου η ανάπτυξη θα αφορά τους πολλούς και όχι τους λίγους.

Κλείνοντας την ομιλία της ανέφερε:

Απευθυνόμαστε σε όλους. Σας καλούμε, τις τελευταίες μέρες να σκεφτείτε.

Μην τους κάνετε τη χάρη και πάλι, να πανηγυρίζουν για το χάρτη που βάφεται με τα χρώματα μιας πολιτικής που ο λαός συνεχώς θα χάνει. Μη δώσετε άλλοθι, την επόμενη μέρα, να αξιοποιούν την ψήφο ως «λευκή επιταγή» για να τα σαρώσουν όλα. Ήδη η κυβέρνηση αξιοποιεί τα ποσοστά αυτοδυναμίας για να προχωρήσει σε μια ακόμα πιο σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα σας;

Μην τσιμπήσετε στα πολυφορεμένα συνθήματα των δήθεν ανεξάρτητων και αχρωμάτιστων συνδυασμών που μπορούν να φιλοξενούν μέχρι και ακροδεξιούς. Είμαστε μικρή κοινωνία και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας… Άλλωστε και οι τώρα ανεξάρτητοι και αχρωμάτιστοι αναρωτιόμαστε αν τελικά θα πάρουν το χρώμα μιας κατάμαυρης πολιτικής που θα μας τσακίσει και άλλο.

Όσοι ακόμα δεν έχετε αποφασίσει, κάντε κριτήριο ψήφου το σύνολο των αναγκών που έχετε σήμερα.

Όσοι πάτε στην κάλπη με μισή καρδιά και τη λογική του μικρότερου κακού, μπας και έρθει κάποιος «λιγότερο κακός», σκεφτείτε καλά ποιος μπορεί να αποτελέσει το μοναδικό αντίπαλο δέος απέναντι σε αυτή την πολιτική.

Μην τους κάνετε τη χάρη με την αποχή, δε θα ιδρώσει το αυτί τους.

Όσοι νιώθετε οργισμένοι με αυτή την κατάσταση, κάντε την οργή σας δύναμη αγώνα και διεκδίκησης. Δώστε δύναμη στη δική σας δύναμη.

Δώστε περισσότερη δύναμη στη Λαϊκή Συσπείρωση παντού, τη μόνη πραγματική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, τη μόνη δύναμη που θα αποτελέσει τα αυτιά και τη φωνή των δικών σας διεκδικήσεων, των δικών σας αγώνων.

 

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).