kozanitvbanner1363x131pix

banner 728x90 PJC 4

b834pix

ecofloor230

ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 1

pantelidisGIF834pix

asepop 2021 a

artinhouse2

garden hall banner1

musicart834pix

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

Ξεσηκωμός των αγροτών σε όλη τη χώρα – Το Σάββατο το μεγάλο συλλαλητήριο στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σε όλη την χώρα ξεσηκώνονται οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι για να μείνουν στα χωράφια τους. Τα νέα μπλόκα που στήνονται καθημερινά

από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, η ενίσχυση των ήδη στημένων μπλόκων δείχνουν ότι πέφτουν στο κενό οι προσπάθειες της κυβέρνησης να υπονομεύσει τους αγώνες. Η πίεση προς την κυβέρνηση, που ήδη είναι στριμωγμένη, αναμένεται να δυναμώσει, όπως και ο πανελλαδικός συντονισμός του αγώνα.

Με δεκάδες μπλόκα να έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, με συντονισμένες και πολύμορφες δράσεις, όπως αποκλεισμούς κεντρικών Εθνικών Οδών, μαζικές μηχανοκίνητες κινητοποιήσεις μέσα σε πόλεις, άλλες αγωνιστικές παρεμβάσεις, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν και δυναμώνουν μέρα με τη μέρα τη σκληρή μάχη για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσής τους.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην «Agrotica» το Σάββατο

Σημαντικός σταθμός του αγώνα τους θα αποτελέσει το μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 3 Φλεβάρη στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη, στις 12 μ., στην Άνω Πύλη της ΔΕΘ (Εγνατία).

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ). Καλεί γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αλιείς να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο «την αγωνιστική τους πίεση, αφού είναι η μόνη που μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα και τις μπαγαποντιές και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα πάνω στα αιτήματά μας».

Άλλωστε, με πρωτοβουλίες Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για το συλλαλητήριο, από τους νομούς της Μακεδονίας, αλλά και από Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις

Οι αγρότες της Αταλάντης θα διακόψουν πεζή την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό, στις 2 μ.μ., για δύο ώρες. 

Το μπλόκο των αγροτών του Κόμβου Φιλώτα, καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής σήμερα στις 6 μ.μ. στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπου θα γίνει περιφερειακό συμβούλιο με αποκλειστικά αγροτικά θέματα.

Στη Μεσσηνία, οι αγρότες θα συγκεντρωθούν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στου Χανδρινού. 

Οι αγρότες της Εύβοιας, με τον Αγροτικό Σύλλογο νότιας Καρυστίας και τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Καρύστου «Δημήτρης Ρήγας» καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Πέμπτη, στις 11.30 π.μ., μπροστά στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Καρύστου – Μαρμαρίου ενώ στο Μαντούδι, στις 7 μ.μ., ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Αννης καλεί σε σύσκεψη στην Κήρινθο. 

Στη Λακωνία, παραμένει το μπλόκο στην οδό Δαφνίου – Κροκεών, με κάλεσμα των Συλλόγων Σπάρτης, Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης, που για σήμερα το απόγευμα προγραμματίζουν συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου.

Ήδη οι Θεσσαλοί αγρότες που έχουν βγάλει στα μπλόκα πάνω από 1.200 τρακτέρ, συντονίζουν τον αγώνα τους, υιοθετώντας κοινό πλαίσιο αιτημάτων και προχωρώντας σε κοινές δράσεις.

Δύναμη στον αγώνα τους δίνει και η συνεχιζόμενη λαϊκή συμπαράσταση από σωματεία εργαζομένων και άλλους μαζικούς φορείς με ψηφίσματα, ανακοινώσεις και επισκέψεις στα μπλόκα.

Την Τετάρτη, «επιστρατεύοντας» και νέες μορφές στις δράσεις τους, σε ταυτόχρονο και συντονισμένο αποκλεισμό της ΠΑΘΕ (Εθνική Οδός) και άλλων δρόμων της Θεσσαλίας προχώρησαν ταυτόχρονα, στις 4 μ.μ., οι αγρότες από τα μπλόκα της περιοχής. Ήταν μια κίνηση που αποφασίστηκε στην πανθεσσαλική σύσκεψη της περασμένης Τρίτης, ενώ στον συμβολικό αποκλεισμό που οργάνωσε το μπλόκο της Καρδίτσας συμμετείχε και ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Ν. Καρδίτσας. 

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Σοφάδων, που επέδωσε ψήφισμα στήριξης του αγώνα των αγροτών από το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων.

Με τρακτέρ γέμισε η πόλη της Καρδίτσας

Στο ίδιο πλαίσιο, με τρακτέρ γέμισε το απόγευμα της Τετάρτης η πόλη της Καρδίτσας, όπου κατέφτασαν τα πάνω από 100 τρακτέρ που νωρίτερα ξεκίνησαν με μηχανοκίνητη πορεία από το μπλόκο Ε-65 για να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία.

Τον λαό της πόλης για τη συμπαράστασή του ευχαρίστησε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, ενώ κάλεσε τα σωματεία και τους φορείς να συμμετάσχουν στους καθημερινούς αποκλεισμούς δρόμων αλλά και στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στην «Agrotica».

Στη Λάρισα

Από την Λάρισα, στο ύψος του κόμβου του Πλατύκαμπου

Από την Λάρισα, στο ύψος του κόμβου του Πλατύκαμπου

Στη Λάρισα, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, εκατοντάδες αγρότες ανέβηκαν πεζή στη νέα Εθνική Οδό στο ύψος του κόμβου του Πλατυκάμπου. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Γιάννη Σκόκα, του ΝΤ ΑΔΕΔΥ και φοιτητικών συλλόγων.

«Βγαίνουν διαρκώς μπλόκα και εκτός Θεσσαλίας και είναι η φάση που πιέζεται η κυβέρνηση», σημείωσε εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου Πλατυκάμπου ο Ρίζος Μαρούδας, και μετέφερε την αισιοδοξία ότι «αυτός ο αγώνας επιβίωσης, ιδιαίτερα για τη Θεσσαλία που έχει χτυπηθεί από τις πλημμύρες, θα δικαιωθεί και θα μπορέσουμε με τη δύναμη των τρακτέρ, τη μαζικότητα, την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας να επιβάλουμε λύσεις προς όφελός μας. Εμείς θα συνεχίσουμε». Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο στον χώρο της «Agrotica» το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη, τρακτέρ βγήκαν και στην Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης στο ύψος της διασταύρωσης Δένδρων από τους αγρότες από την ευρύτερη περιοχή Δένδρων – Πλατανουλίων – Αγίας Σοφίας.

Στα Τρίκαλα

Με βάση την απόφαση της πανθεσσαλικής σύσκεψης, οι αγρότες από το μπλόκο της Καλαμπάκας προχώρησαν σε αποκλεισμό της ΕΟ Τρικάλων – Καλαμπάκας, έχοντας στο πλευρό τους και φορείς της περιοχής, ενώ και από εκεί ετοιμάζονται για το συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Πάτρα: Δεκάδες τα τρακτέρ στο μηχανοκίνητο συλλαλητήριο

Από την κινητοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων της Αχαϊας στην Πάτρα στις 31/1/2024

Από την κινητοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων της Αχαϊας στην Πάτρα στις 31/1/2024

Σείστηκε όλη η Πάτρα την Τετάρτη από τη δυναμική κινητοποίηση, με τους αγρότες να κατακλύζουν την πόλη με το μαζικό και μαχητικό μηχανοκίνητο συλλαλητήριο, κινώντας δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά οχήματα και φτάνοντας έξω από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ απέκλεισαν παράλληλα τη Νέα Εθνική Οδό στην έξοδο της πόλης.

Το κάλεσμα είχαν απευθύνει οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», Ερυμάνθου, Ωλενίας αλλά και των παραγωγών λαϊκών αγορών.

Κάλεσαν σε κλιμάκωση, με ενίσχυση της παρουσίας των συγκεντρωμένων τρακτέρ στους κόμβους Κουρλαμπά και Σταυροδρομίου, αλλά και νέα συγκέντρωση στη γέφυρα Σελινούντα στο Αίγιο, την Παρασκευή 2/2, στις 5 μ.μ., για την Αιγιάλεια. Επισήμαναν δε ότι ο αγώνας και ο συντονισμός τους θα έχουν συνέχεια.

Στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, μπλόκα έχουν στηθεί στην Αιτωλοακαρνανία, στον κόμβο με τη Λευκάδα, στον κόμβο Αγίου Γεωργίου, επί της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, που την Τετάρτη πραγματοποίησε και μηχανοκίνητο συλλαλητήριο στην Αμαλιάδακ.α. Παράλληλα, νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 12 μ., στον κόμβο Αγίου Γεωργίου, για την πραγματοποίηση μηχανοκίνητου συλλαλητηρίου στον Πύργο.

Την Παρασκευή 2 Φλεβάρη ο Αγροτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης και περιχώρων «Ομόνοια» καλεί σε συγκέντρωση των τρακτέρ στις 13.30 μ.μ., στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς.

Στη Μεσσηνία, προχωρούν οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση μηχανοκίνητου συλλαλητηρίου με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη, στις 12 μ., στην Καλαμάτα, με αφετηρία διάφορα σημεία του νομού.

Στην Αρκαδία, δυναμική συγκέντρωση αγροτών (ανάμεσά τους και καστανοπαραγωγοί) πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στο Αστρος Κυνουρίας, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα που έχουν συστήσει, στήνοντας και μπλόκο.

Στη Λακωνία, παραμένει το μπλόκο στην οδό Δαφνίου – Κροκεών, με κάλεσμα των Συλλόγων Σπάρτης, Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης, που για σήμερα το απόγευμα προγραμματίζουν συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου.

«Πάτησαν» Εθνική Οδό τα τρακτέρ στην Αταλάντη

Από την Αταλάντη

Από την Αταλάντη

Τον αγώνα τους κλιμακώνουν στη Στερεά Ελλάδα οι αγρότες, στήνοντας μαζικά και δυναμικά μπλόκα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στο τμήμα που διέρχεται από τη Στερεά Ελλάδα οι αγρότες έχουν στήσει μπλόκα στο Κάστρο, στη Σκάλα Αταλάντης και στην Ανθήλη Λαμίας, ενώ στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών – Λάρισας, στο ύψος του χωριού Νέο Μοναστήρι παραμένουν με το μπλόκο τους οι αγρότες της Θεσσαλιώτιδας Δομοκού.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ένας μεγάλος αριθμός αγροτών και κτηνοτρόφων στα μπλόκα της Στερεάς είναι νέοι σε ηλικία, δίνοντας νέα δυναμική στις κινητοποιήσεις.

Την Τετάρτη, οι αγρότες της Αταλάντης, με μία αιφνιδιαστική κίνηση μέσα από τα χωράφια, «έσπασαν» το μπλόκο της αστυνομίας και με τα τρακτέρ τους έφτασαν στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Σκάλας. Ένας μικρός αριθμός τρακτέρ έχει μπει στην Εθνική Οδό και παραμένουν παρατεταγμένα στην άκρη του οδοστρώματος, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται πάνω στην αερογέφυρα. Μάλιστα, οι αγρότες μπήκαν με τα πόδια στην Εθνική Οδό και διέκοψαν την κυκλοφορία, κάτι που σύμφωνα με απόφαση της συνέλευσής τους θα επαναλάβουν και σήμερα Πέμπτη, στις 2 μ.μ., για δύο ώρες.

Επίσης, την Τετάρτη, στον κόμβο του Κάστρου έφτασαν και έστησαν το μπλόκο τους με δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά οχήματα αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα χωριά της Λιβαδειάς, οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες είχαν στήσει μπλόκο στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στον κόμβο του Αϊ – Γιάννη. Μάλιστα, οι αγρότες της Λιβαδειάς μπήκαν στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης με τα πόδια, προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας, ενώ περιμένουν ενίσχυση του μπλόκου με νέα τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

Στις κινητοποιήσεις μπαίνουν οι αγρότες της Εύβοιας, με τον Αγροτικό Σύλλογο νότιας Καρυστίας και τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Καρύστου «Δημήτρης Ρήγας» να καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Πέμπτη, στις 11.30 π.μ., μπροστά στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Καρύστου – Μαρμαρίου.

Στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων στο μπλόκο της Αταλάντης και στην κινητοποίησή τους βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, εκφράζοντας τη στήριξη στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν. Στο κλιμάκιο συμμετείχε επίσης ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην Κρήτη

Σε ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων καλεί το μπλόκο αγροτών του κόμβου Φιλώτα.

Καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής σήμερα Πέμπτη 1 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπου θα γίνει περιφερειακό συμβούλιο με αποκλειστικά αγροτικά θέματα.

Παράλληλα καλεί στο συλλαλητήριο στην Agrotica το Σάββατο 3 Φλεβάρη στις 12 μ. στην Άνω Πύλη της ΔΕΘ (Εγνατίας). Για την κινητοποίηση θα αναχωρήσει λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει από το μπλόκο του Φιλώτα στις 8.30 π.μ.

Με μεγάλη συμμετοχή βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων και αγροτικών αυτοκινήτων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη κινητοποίηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων. 

Δεκάδες αγροτικά αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν στον κόμβο των Μουρνιών, από όπου κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Κρήτης. Εκεί οι αγρότες πραγματοποίησαν αποκλεισμό του κτιρίου.

Ενώ παράλληλα αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στήσιμο μπλόκου τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στα Μεγάλα Χωράφια.

 

ΠΗΓΗ: www.imerodromos.gr

 

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).