kozanitvbanner1363x131pix

artinhouse2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

Ανακοίνωση της Κολυμβητικής Ένωσης Κοζάνης προς τον Γιάννη Ιωαννίδη: "Η επίδειξη ισχύος και αυταρχικότητας ανήκουν σε δεκαετίες του παρελθόντος"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ

Με λύπη μας γίναμε θεατές μιας προφορικής επίθεσης του αντιδημάρχου Κοζάνης (παραμονές του Χειμερινού πρωταθλήματος Κολύμβησης Βορείου Ελλάδας) προς το πρόσωπο του προέδρου της ομάδας κ. Καραγιαννάκη Λουκά  αλλά και του Δ.Σ. γενικότερα.

Ο κόσμος όμως πρέπει να γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία και παραθέτουμε παρακάτω.

Από την αρχή της χρονιάς και με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., παρευρίσκεται στις προπονήσεις της ομάδας κάποιο μέλος του Δ.Σ. για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία, αλλά και την αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων προκύπτουν. Την Τετάρτη 14/02/2024, ο πρόεδρος της ομάδας έγινε αποδέκτης παραπόνων από αθλητές, για την χαμηλότερη θερμοκρασία του νερού της πισίνας. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι τεχνικοί (χωρίς να ενημερωθεί ο κ. Ιωαννίδης) και πράγματι εντός πολύ μικρού  χρονικού διαστήματος βρέθηκαν στον χώρο για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Την επόμενη ημέρα Πέμπτη 15/02/2024, η πισίνα λειτούργησε κανονικά (το κοινό κολύμπησε κανονικά από το πρωί έως τις 15.00 που είναι και το ωράριο του). Στις 15.30 και ενώ είχε ξεκινήσει το ωράριο της Κολυμβητικής Ένωσης Κοζάνης, ο πρόεδρος κ. Καραγιαννάκης δέχτηκε τηλεφώνημα από υπάλληλο του Δήμου (και όχι από τον κ. Ιωαννίδη) όπου ζητήθηκε η έξοδος των παιδιών από την πισίνα, λόγω προβλήματος στην αντλία ανακυκλοφορίας. Πρόβλημα που σύμφωνα με τον υπάλληλο θα δημιουργούσε θολότητα και χαμηλή θερμοκρασία νερού. Ο κ. Καραγιαννάκης βρισκόταν την συγκεκριμένη ημέρα από τις 15.00 στο κολυμβητήριο και δεν αντιλήφθηκε κάποιον υπάλληλο ή τεχνικό να βρίσκεται στον χώρο.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: το κολυμβητήριο κρίθηκε ακατάλληλο μόνο για τους αθλητές της Κ.Ε.Κ και όχι για το κοινό;

Η πισίνα, λόγω του μεγάλου όγκου νερού που περιέχει, έχει μεγάλη αδράνεια (χρονοκαθυστέρηση) σε μεταβολές της σύστασης της, τόσο θερμικά όσο και χημικά.

Με δεδομένη την καταλληλότητα της ποιότητας του νερού τόσο σε θερμοκρασία όσο και σε διαύγεια (καθώς ο κ. Καραγιαννάκης βρισκόταν στον χώρο του κολυμβητηρίου), την συμμετοχή της αγωνιστικής ομάδας στο χειμερινό πρωτάθλημα κατά το τριήμερο 16 – 18/02/2024, την μη έγκαιρη ενημέρωση (για προγραμματισμό της προπόνησης σε κάποιο άλλο κολυμβητήριο), και σεβόμενος την προσπάθεια αλλά και τις θυσίες αθλητών και γονέων, αποφάσισε να μην ακολουθήσει τις οδηγίες του υπαλλήλου για έξοδο των αθλητών από το νερό την συγκεκριμένη ημέρα. Κάτι που φυσικά έγινε την επόμενη ημέρα Παρασκευή, σύμφωνα με τις υποδείξεις. Κρίνοντας από το αποτέλεσμα (4 ημέρες μετά), ορθώς έπραξε, καθώς ούτε το νερό ήταν κρύο αλλά και κανένας αθλητής – παιδί δεν αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας με εξανθήματα όπως με ευκολία ανέφερε ο κ. Αντιδήμαρχος.

Να επισημάνουμε στον κ. Ιωαννίδη πως γονείς και Δ.Σ.  ασχολούμαστε  με την ποιότητα του νερού εδώ και πολλά χρόνια, καθώς κατά καιρούς λόγω της συνεχούς παρουσίας μας στον χώρο έχουμε διαπιστώσει προβλήματα υπερχλωρίωσης ή θολότητας του νερού και έχουμε ενημερώσει τον αρμόδιο υπάλληλο.

Στα 6 χρόνια που είναι ανοιχτό το Λιάπειο κολυμβητήριο και φιλοξενεί τον σύλλογό μας, θέματα σαν αυτό δημιουργήθηκαν πολλές φορές και λύθηκαν με την άριστη συνεργασία των υπευθύνων του δήμου και του συλλόγου, χωρίς να γνωστοποιηθούν στα ΜΜΕ, δίνοντας πρωτίστως σημασία στην επίλυση τους.

Να είστε σίγουρος κ. Ιωαννίδη πως λόγω της ιδιότητας μας ως γονείς, νοιαζόμαστε πολύ περισσότερο από εσάς για την υγεία των ίδιων μας των παιδιών και δεν θα κάναμε ποτέ κάτι που θα την έβλαπτε, όπως με περίσσεια ευκολία αναφέρετε. Επίσης, να σας γνωρίσουμε πως από την αρχή της θητείας του πρώην προέδρου της Κ.Ε.Κ. κ. Καζάνα και με την βοήθεια γονέων σχετικών – λόγω επαγγέλματος - με την καθαρότητα του νερού, ελέγχουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα την ποιότητά του, με τις προβλεπόμενες από την νομοθεσία χρωματομετρικές μετρήσεις. Υπήρξε άραγε μέτρηση της ποιότητας του νερού την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, που καθιστούσε επιτακτικό το κλείσιμο του κολυμβητηρίου;

Σαφέστατα και όχι, καθώς δεν υπήρχε στον χώρο κανένας υπάλληλος του Δήμου, ούτε και ο συντηρητής. Επίσης, το νερό ήταν διαυγές όπως και τις προηγούμενες ημέρες.

Ζητήσατε πριν την απόφαση σας, να μάθετε τι πρόβλημα θα δημιουργούσε το κλείσιμο, ενόψει του Χειμερινού Πρωταθλήματος, για το οποίο η ομάδα προετοιμάζετε όλη την χρονιά; Γνωρίζετε πως για έναν κολυμβητή, το να μείνει εκτός πισίνας, για  δυο μέρες πριν τους αγώνες έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κατάσταση του και στις επιδόσεις του;

Αν κ. Ιωαννίδη νοιάζεστε πραγματικά για την υγεία των παιδιών αλλά και για να μείνει ανοιχτό το κολυμβητήριο, θα πρέπει να προνοήσετε για την προμήθεια ανταλλακτικών μηχανημάτων, όπως η αντλία ανακυκλοφορίας, που ως γνωστό είχε πρόβλημα από τον Σεπτέμβριο. Και οπωσδήποτε να φροντίσετε στο μέλλον για την αποτελεσματική και κυρίως ΕΓΚΑΙΡΗ συντήρηση του κολυμβητηρίου, αναγνωρίζοντας τουλάχιστον την προσπάθεια γονέων και αθλητών και την επιτυχία της ΚΕΚ, που αποκτήθηκε με πολύ κόπο και πολλές αντιξοότητες.

Τέλος, να γνωστοποιηθεί ότι η μελέτη εξαερισμού του χώρου του κολυμβητηρίου που εκπονήθηκε τον Νοέμβριο, ήταν αποτέλεσμα δικής μας σύστασης και παραπόνων. Περιμένουμε από εσάς κ. Ιωαννίδη την γρήγορη υλοποίηση του έργου.

Η επίδειξη ισχύος και αυταρχικότητας (αποφασίζω και διατάζω), χωρίς διάλογο και χωρίς να αφουγκραστείτε τις ανάγκες του χρήστη, ανήκουν σε δεκαετίες του παρελθόντος και δεν πρέπει να εκφράζουν τους εκλεγμένους άρχοντες της πόλης μας.

Ή μήπως θέλετε να κλείσετε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας. Γιατί σύμφωνα με το σκεπτικό σας, όλα τα γήπεδα του Δήμου που στερούνται άδειας λειτουργίας, εν δυνάμει αποτελούν κίνδυνο για τους αθλητές.

Προς Θεού, μην το κάνετε. Αφήστε τον αθλητισμό να ανθίσει στην πόλη. Ακούστε τους παράγοντες των ομάδων που καθημερινά πασχίζουν και γνωρίζουν σίγουρα καλύτερα από εσάς τα προβλήματα των εγκαταστάσεων, αλλά και τις ανάγκες – υποχρεώσεις των αθλητών.

Προφανώς και η συγκεκριμένη προσωποποιημένη επίθεση στο πρόσωπο του κ. Καραγιαννάκη δείχνει εμπάθεια, και είναι ίσως το 1ο βήμα της προσπάθειας σας για αποκαθήλωση της Κ.Ε.Κ. Μιας ομάδας, που δημιουργήθηκε το 2011 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, μιας ομάδας που τα μέλη του Δ.Σ. είναι γονείς εν ενεργεία αθλητών του συλλόγου και μαζί με κάποιες άλλες ομάδες διαφορετικών αθλημάτων έχει να επιδείξει πάρα πολλές επιτυχίες σε πανελλήνιο αλλά και διεθνές επίπεδο. Μήπως τελικά ο απώτερος σκοπός σας είναι η δημιουργία και άλλων κολυμβητικών ομάδων στην πόλη μας, εξυπηρετώντας συμφέροντα φίλων και ψηφοφόρων;

Κύριε Ιωαννίδη, επειδή βρισκόμαστε μόλις στον 2ο μήνα ανάληψης των καθηκόντων σας, καλό θα ήταν να σεβαστείτε και να τιμήσετε με διάλογο και πράξεις την απόφαση  του Δημάρχου Κοζάνης να σας αναθέσει την Αντιδημαρχία Αθλητισμού – Πολιτισμού. .

Θα ήταν καλύτερα να είμαστε δίπλα και όχι απέναντι.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Καραγιαννάκης Λουκάς