kozanitvbanner1363x131pix

MediRenatus834

MediaHome834p

1

ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 1

b834pix

ecofloor230

pantelidisGIF834pix

asepop 2021 a

artinhouse2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

Εδουάρδο Γκαλεάνο: «Τα οδοφράγματα που έκλειναν τις οδούς, άνοιγαν δρόμους!». | Γράφει ο Νίκος Δινόπουλος

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Τα οδοφράγματα που έκλειναν τις οδούς, άνοιγαν δρόμους!».

"Το Σύνταγμα της Ηδονής"

Κωνσταντίνος Καβάφης (1863-1933)

Μη ομιλείτε περί ενοχής, μη ομιλείτε περί ευθύνης. Όταν περνά το Σύνταγμα της Ηδονής με μουσικήν και σημαίας· όταν ριγούν και τρέμουν αι αισθήσεις, άφρων και ασεβής είναι όστις μένει μακράν, όστις δεν ορμά εις την καλήν εκστρατείαν, την βαίνουσαν επί την κατάκτησιν των απολαύσεων και των παθών.

Όλοι οι νόμοι της ηθικής -κακώς νοημένοι, κακώς εφαρμοζόμενοι- είναι μηδέν και δεν ημπορούν να σταθούν ουδέ στιγμήν, όταν περνά το Σύνταγμα της Ηδονής με μουσικήν και σημαίας.

Μη αφήσεις καμίαν σκιεράν αρετήν να σε βαστάξει. Μη πιστεύεις ότι καμία υποχρέωσις σε δένει. Το χρέος σου είναι να ενδίδεις, να ενδίδεις πάντοτε εις τας Επιθυμίας, που είναι τα τελειότατα πλάσματα των τελείων θεών. Το χρέος σου είναι να καταταχθείς πιστός στρατιώτης, με απλότητα καρδίας, όταν περνά το Σύνταγμα της Ηδονής με μουσικήν και σημαίας.

Μη απατηθείς από τους βλασφήμους όσοι σε λέγουν ότι η υπηρεσία είναι επικίνδυνος και επίπονος. Η υπηρεσία της ηδονής είναι χαρά διαρκής. Σε εξαντλεί, αλλά σε εξαντλεί με θεσπεσίας μέθας. Και επιτέλους όταν πέσεις εις τον δρόμον, και τότε είναι η τύχη σου ζηλευτή. Όταν περάσει η κηδεία σου, αι Μορφαί τας οποίας έπλασαν αι επιθυμίαι σου θα ρίψουν λείρια και ρόδα λευκά επί του φερέτρου σου, θα σε σηκώσουν εις τους ώμους των έφηβοι θεοί του Ολύμπου, και θα σε θάψουν εις το Κοιμητήριον του Ιδεώδους όπου ασπρίζουν τα μαυσωλεία της ποιήσεως».

***

Ζούμε στην «Ελλάδα 2.0» του «επιτελικού κράτους», με την «καταπληκτική ποιότητα ζωής», που «ηγείται της 4ης βιομηχανικής επανάστασης», της «ανάπτυξης»….

Σ’ αυτή την Ελλάδα της μεγάλης «ανένταχτης», «υπερκομματικής», «ανεξάρτητης», «αδέσμευτης», «ακηδεμόνευτης», «αυτόνομης», «όχι στα κόμματα», «όχι στα συνδικάτα», «τίποτα δεν γίνεται», «όλοι ίδιοι είναι», κοινωνική πλειοψηφία δεν υπάρχουν ευθύνες και υπεύθυνοι στα σκάνδαλα (Novartis, Siemens, υποκλοπές, predator, Τέμπη, πλημύρες, πυρκαγιές,…), όλα είναι σκευωρίες.

 Σ’ αυτή την Ελλάδα, και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες πως όλα είναι σκευωρίες στο συνέδριο της Καθημερινής για τα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης, στο σωστό συνέδριο όπως καλωσόρισε τον Α. Τσίπρα η Ξένια Κουναλάκη. «Ήρθατε στο σωστό συνέδριο κύριε πρόεδρε»…

«Α. Τσίπρας: «Λάθη στους χειρισμούς μας», [kathimerini.gr]

«Ήταν “ατυχής η διαχείριση των τηλεοπτικών αδειών” είπε ο Τσίπρας, τονίζοντας πως “πρόθεσή μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ευνομούμενο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά καταλήξαμε να έχουμε τα ίδια και χειρότερα”. Για την υπόθεση Novartis, ένα μεγάλο σκάνδαλο όπως το χαρακτήρισε, επεσήμανε πως “η πρόθεσή μας να μην παρέμβουμε σε αυτό το σκάνδαλο, έδινε την εντύπωση ότι βάζαμε στο ίδιο τσουκάλι ανθρώπους που ενδεχομένως είχαν εμπλοκή, με ανθρώπους που δεν είχαν. Υπήρξαν λάθη στους χειρισμούς μας”», [ieidiseis.gr].

***

Σ’ αυτή την Ελλάδα ξεκίνησαν τα επί πληρωμή χειρουργεία -κερασμένα τα πρώτα από τον χουβαρντά υπουργό υγείας- όταν «το 30% των χειρουργικών αιθουσών είναι κλειστές, οι αναισθησιολόγοι, οι νοσηλευτές καταρρέουν από τις σερί βάρδιες, ενώ σύμφωνα και με τα ανεπαρκή οργανογράμματα, πάνω από 6.500 είναι τα οργανικά κενά στους γιατρούς και ξεπερνούν τα 20.000 στους νοσηλευτές. Με την κυβέρνηση να ετοιμάζει μια ακόμα αποκρουστική φιέστα και πανηγύρια, που «επιτέλους» οι ασθενείς – πελάτες θα μπορούν να πληρώνουν απευθείας από την τσέπη τους το «θεσμικό φακελάκι» για να χειρουργηθούν, έχοντας ήδη πληρώσει με τις εισφορές τους και τη φορολογία τις δομές Υγείας». [ΟΕΝΓΕ: «Το νόμιμο φακελάκι δεν θα περάσει…]

***

Σ’ αυτή την Ελλάδα, «Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να πληρώσουν και θέλουν να πληρώσουν και θα πληρώσουν γι’ αυτό. Υπάρχουν κι άλλοι που δεν μπορούν. Που ωφελούνται οι δεύτεροι; Οι δεύτεροι ωφελούνται στο μέτρο που οι πρώτοι φεύγουν από τη λίστα. Άρα, φεύγοντας οι πρώτοι από τη λίστα, οι πρώτοι που δεν θέλουν ή δε μπορούν, θα χειρουργηθούν τελικά γρηγορότερα. Εκεί ωφελούνται οι πρώτοι» δηλώνει ο υπουργός Υγείας (imerodromos.gr) και φυσικά «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» κατά δήλωση άλλου στελέχους της κυβέρνησης…

***

Σ’ αυτή την Ελλάδα τα γνωστά στερεότυπα πως «θα χυθεί άπλετο (άπλυτο;) φως», «να παρέμβει εισαγγελέας», «την υπόθεση ερευνά η δικαιοσύνη», «έχουμε εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη», έχουν καταντήσει σύντομα ανέκδοτα που γελάνε ακόμα και οι πέτρες και τα τσιμέντα.

Ανώτατα δικαστήρια νομιμοποίησαν τις πρωτοφανείς επιδρομές σε συντάξεις και μισθούς, τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων και των κρατικών τραπεζών και στο τέλος σε αγαστή συνεργασία με την εκτελεστική εξουσία ξέπλυναν τους τραπεζίτες χορηγώντας τους αναδρομική ασυλία. Ανώτατοι λειτουργοί στο ζήτημα των υποκλοπών διεξήγαγαν έρευνες όχι για το ποιος τις έκανε, αλλά για το ποιος τις διέρρευσε στα ΜΜΕ!

***

Σ’ αυτή την Ελλάδα που παρακολουθούμε συνεχόμενες ειδήσεις κακοποίησης, βιασμών, μαστροπείας, η εισαγγελέας για τη υπόθεση του Κολωνού πρότεινε να κηρυχθεί αθώος ο βασικός κατηγορούμενος, λόγω αμφιβολιών για βιασμό του 12χρoνου παιδιού, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων..

Διαβάστε εδώ: «Υπόθεση Κολωνού: Η τοπογραφία της φρίκης

Το χρονικό της κακοποίησης

Ο 54χρονος βασικός κατηγορούμενος, Ηλίας Μίχος, διατηρούσε εμπορικό κατάστημα ψιλικών – χαρτικών ειδών στον Κολωνό, πολύ κοντά στο σπίτι του 12χρoνου θύματος. Ήταν ένας άνθρωπος με έντονη πολιτική δράση και ανάμιξη με τα κοινά, έχοντας φωτογραφηθεί πολλές φορές στο πλευρό πολιτευτών και στελεχών της ΝΔ». [omniatv.com]

***

Σ’ αυτή την Ελλάδα, οι δημοσιολόγοι, οι ειδήμονες αναλυτές, οι τεχνοκράτες, οι διανοούμενοι, οι δημοσιογράφοι βαστάζοι των κεφαλαιοκρατών, όλο το υπηρετικό προσωπικό των ολιγαρχών του πλούτου αποφάνθηκαν πως το «Ενωσιακό Δίκαιο» υπερέχει του συντάγματος παραβιάζοντας απροκάλυπτα το άρθρο 16 του συντάγματος εφόσον αυτό κρίθηκε αναγκαίο για την πολιτική τους. Επιστήμονες και ειδήμονες έχουν κάνει πατσαβούρι την επιστημοσύνη τους και παπαρολογούν επί παντός για να στηρίξουν και να προστατέψουν την αστική εξουσία, την κυβέρνηση του αστικού μπλοκ και τα μεγάλα συμφέροντα του κεφαλαίου. «Το Σύνταγμα υπάρχει για να εμποδίζει την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία να αυθαιρετεί και νομοθετεί οτιδήποτε της κατέβει. Σήμερα ο Μητσοτάκης το παραβιάζει και στέλνει την Ελλάδα 200 χρόνια πίσω, όταν νόμος ήταν η θέληση του Σουλτάνου». [koutipandoras.gr]

***

«Grigoris Gerotziafas

Θλιβεροί ατζέντηδες των χρηματιστηριακών ομίλων ετοιμάζονται να στήσουν μαγαζιά με ταμπέλα «Πανεπιστήμιον» ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

Από δίπλα συριζαίοι βουλευτές ηρακληδείς του Προεδρικού Στεματος (Παππας Λινού) ρίχνουν στην «αγορά» την «συνταγματική νομιμότητα»: Ναι μετά από αναθεώρηση του άρθρου 16 θα ανοίξουν τα μαγαζιά και θα σας περιμένουν»!

***

Ο Χάμπερμας για τα ιδιωτικά ΑΕΙ στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα μετά την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου αυτοκτόνησε ως ευρωπαϊκή χώρα παραγωγής σκέψης και δημιουργίας ιδεών. Υποχώρησε σε μια προ Διαφωτισμού κατάσταση, χάνοντας την αυτοσυνείδησή της ως πολιτική κοινωνία». [ Θεόδωρος Γεωργίου, efsyn.gr]

***

Διέρρευσαν τα email και τα προσωπικά δεδομένα των απόδημων εκλογέων που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές με επιστολική ψήφο. Πιστεύει κανείς πως μόνο η κ. Ασημακοπούλου και κανένας άλλος δεν τα έχει στην κατοχή του; Είναι προφανές και αποκαλύπτεται ξεκάθαρα πως το κράτος είναι ιδιοκτησία και παράρτημα του κόμματος της Ν.Δ., «και κατά συνέπεια, είναι σε θέση να τα αξιοποιήσει για νόθευση της εκλογικής διαδικασίας· είναι εξίσου προφανές πως «η επιστολική ψήφος δεν είναι αδιάβλητη κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, καθώς δεν διασφαλίζονται η μυστικότητα και η αμεσότητά της, η Ν.Δ. είναι σε θέση να κατευθύνει εκλογικά μια μερίδα αυτών των ψηφοφόρων. Αυτό λέγεται νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος, ανεξαρτήτως της έκτασης επηρεασμού. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο», [efsyn.gr].

***

Σ’ αυτή την Ελλάδα η ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος προβλέπει: «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

***

Οι ΗΠΑ ίδρυσαν το ΝΑΤΟ βάζοντας επικεφαλής εγκληματίες πολέμου των Ναζί

Dougal MacDonald–

«Όπως επεσήμανε ο Σαρλ ντε Γκωλ, οι ΗΠΑ δεν απελευθέρωσαν την Ευρώπη, αλλά εισέβαλαν στην Ευρώπη το 1945...»

Καθώς η κατάσταση στην Ουκρανία εξελίσσεται, η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα συνεχίζει να προωθεί την ψευδή αντίληψη ότι το ΝΑΤΟ (και εξ ορισμού οι ΗΠΑ) είναι κατά κάποιο τρόπο μια συμμαχία για την ειρήνη. Αυτή η απάτη προβάλλεται για να μπορέσουν να πείσουν τους ανθρώπους ότι η κατάσταση στην Ουκρανία μπορεί να συνοψιστεί απλοϊκά στην "κακή" Ρωσία από τη μια πλευρά και στις "καλές" ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από την άλλη. Ως εκ τούτου, όλοι πρέπει να υποστηρίξουμε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και να αντιταχθούμε στη Ρωσία και αυτό θα φέρει με κάποιο τρόπο την ειρήνη στη γη.

Εκτός από το γεγονός ότι ολόκληρη η ιστορία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι επικεντρωμένη στον πόλεμο εναντίον άλλων χωρών και όχι στην ειρήνη, αυτό το μεγάλο ψέμα καταρρίπτεται και από την ιστορία του ίδιου του ΝΑΤΟ. [cpcml.ca]

***

«Όπως ομολογεί πικρά ο ECONOMIST του Λονδίνου: “Πρέπει να μάθουμε πως δεν είμαστε πια ίσοι με τους Αμερικανούς και δε μπορούμε να είμαστε. Έχουμε βέβαια κάποιο δικαίωμα να ορίζουμε τα ελάχιστα εθνικά μας συμφέροντα και να περιμένουμε από τους Αμερικανούς να τα σεβαστούν. Από κει και πέρα, όμως, οφείλουμε να προσβλέπουμε στην ηγεμονία τους”», [(17 Νοέμβρη 1956), από Paul A. Baran «Η Πολιτική Οικονομία της Ανάπτυξης».

***

Η κυβέρνηση νομοθετεί την απευθείας υπαγωγή Ελλήνων στρατιωτικών στον στρατό των ΗΠΑ

 

Τη συνέχεια που δίνει η κυβέρνηση στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή, όπου γινόταν συζήτηση σχετικά με την κύρωση δύο Μνημονίων Συνεργασίας με τις ΗΠΑ που αφορούν την τοποθέτηση προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αμερικανικό στρατό. [902.gr]

***

«Ένας πόλεμος είναι δυνατός. Δεν πρόκειται για την ενίσχυση του φόβου, αλλά για την αντιμετώπιση της πραγματικότητας». Αυτή είναι η προειδοποίηση που κυκλοφόρησε στις αρχές Ιανουαρίου από τον Carl-Oskar Bohlin, τον Σουηδό Υπουργό Πολιτικής Άμυνας...

 

Στα μέσα Ιανουαρίου, ο Ολλανδός ναύαρχος, ο Ρομπ Μπάουερ σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου: «Δεν μπορούμε πλέον να αποκλείσουμε την πιθανότητα να ξεσπάσει πόλεμος τα επόμενα είκοσι χρόνια….»…

 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 24 Ιανουαρίου, ο Αρχηγός του Επιτελείου του Βρετανικού Στρατού προκάλεσε με τη σειρά του μια μικρή θύελλα ζητώντας τη δημιουργία ενός «στρατού πολιτών». Ο Sir Patrick Sanders επέμεινε ιδιαίτερα στην «ανάγκη οι πολίτες να αλλάξουν νοοτροπία και να σκέφτονται περισσότερο σαν στρατιώτες έτοιμοι να πάνε στον πόλεμο»… […] Ο «εχθρός» είναι «έτοιμος», είναι ο δαίμονας Πούτιν! Απομένει η δημιουργία περιβάλλοντος φόβου και η προετοιμασία εκατομμυρίων ανθρώπων να δεχτούν τον πόλεμο ως αναγκαίο κακό. [Ετοιμάζουν τους λαούς για νέο μακελειό στην Ευρώπη, artinews.gr, Γιώργος X. Παπασωτηρίου]

***

Το Ισραήλ έχει δολοφονήσει μέχρι τώρα πάνω από 31.923, ενώ άλλοι 74.096 τραυματίστηκαν. Οι απώλειες αμάχων πολιτών είναι τεράστιες. Αυτός δεν είναι ένας πόλεμος κατά της Χαμάς. Είναι πόλεμος κατά των Παλαιστινίων είναι ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, (διαβάστε εδώ: Γιατί είναι ξεκάθαρα σχεδιασμένη και σκόπιμη η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ στη Γάζα). Απροκάλυπτα πια ο στόχος είναι όσοι από τα 2,3 εκατομμύρια Παλαιστινίων γλυτώσουν τη σφαγή να εκτοπιστούν στις γειτονικές χώρες.

***

«"Δεν θα είμαι πλέον συνένοχος στη γενοκτονία": Ο 25χρονος Aaron Bushnell, εν ενεργεία στρατιωτικός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον, καταγγέλοντας την γενοκτονία στην Γάζα. "Free Palestine!" ήταν τα τελευταία του λόγια».

***

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μακρόν λέει ότι η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στο μέλλον "δεν μπορεί να αποκλειστεί

 

Με πρωτοβουλία του Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Παρίσι διάσκεψη για την υποστήριξη της Ουκρανίας, στην οποία συμμετείχαν 21 αρχηγοί κρατών. Μεταξύ άλλων, ο Μακρόν ανακοίνωσε έναν συνασπισμό για την προμήθεια "πυραύλων και βομβών μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς". [leparisien.fr]

***

Ο. Σολτς: «Γάλλοι και Βρετανοί βρίσκονται στην Ουκρανία και πραγματοποιούν πλήγματα κατά των Ρώσων με πυραύλους cruise»!

 

Ο Γερμανός καγκελάριος «έδωσε στεγνά» Βρετανία και Γαλλία για να δικαιολογήσει την απόφασή του να μην στείλει πυραύλους Taurus στο Κίεβο

 

Σε μία αποκάλυψη που άναψε «φωτιές» στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ, προχώρησε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος κατηγορείται για «κατάφωρη κατάχρηση πληροφοριών» καθώς ομολόγησε (κάτι που πολλοί υποψιαζόντουσαν) ότι Βρετανοί και Γάλλοι στρατιώτες, βοηθούν τον ουκρανικό Στρατό στην εκτόξευση πυραύλων cruise Storm Shadow και SCALP κατά ρωσικών θέσεων! [pronews.gr]

***

Γερμανοί αξιωματικοί σχεδίαζαν να καταστρέψουν τη γέφυρα της Κριμαίας – Διέρρευσαν οι συνομιλίες τους

Στο απόσπασμα περιλαμβάνεται επίσης μία διπλωματικά ευαίσθητη αναφορά στους Βρετανούς οι οποίοι έχουν «μερικούς ανθρώπους επί του πεδίου» στην Ουκρανία, σχετικά με την ανάπτυξη των βρετανικών πυραύλων κρουζ Storm Shadow στη χώρα.

***

Δήλωση του Πολωνού υπουργού εξωτερικών: «Στρατιώτες από χώρες του ΝΑΤΟ είναι ήδη παρόντες στην Ουκρανία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πρέσβεις των χωρών αυτών, τις οποίες εν αντιθέσει με άλλους δεν θα κατονομάσω, που αναλαμβάνουν αυτό το ρίσκο. Γνωρίζουν ποιοι είναι». [documentonews.gr]

***

Προετοιμασία ακόμη και για το ενδεχόμενο πολέμου προτείνει η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

«Οι μαθητές στη Γερμανία θα πρέπει να προετοιμάστουν καλύτερα για να αντιμετωπίσουν κρίσεις και καταστροφές», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Μπετίνα ΣταρκΒάτσινγκερ, σε δηλώσεις της σε ΜΜΕ της Funke Media Group σύμφωνα με τη DW.

Πρόσθεσε δε ότι τα σχολεία θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερο βάρος σε θέματα πολιτικής προστασίας «με στόχο να ενισχυθούν οι αντοχές των πολιτών». «Η κοινωνία στο σύνολό της θα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για κρίσεις, όπως μία πανδημία, φυσικές καταστροφές, αλλά και ο πόλεμος», συμπλήρωσε.

***

Ουκρανία: αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να προετοιμαστούμε για πόλεμο, του Charles Michel

Δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου, είναι πλέον σαφές ότι η Ρωσία αποτελεί σοβαρή στρατιωτική απειλή για την ήπειρό μας. Πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να βοηθήσουμε την Ουκρανία και να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή μας άμυνα", προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο συμμετέχουν οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ.

«Αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να προετοιμαστούμε για πόλεμο", υπογραμμίζει σε άρθρο που υπογράφει στην εφημερίδα Liberation, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ! «Η Ρωσία αποτελεί σοβαρή στρατιωτική απειλή για την ευρωπαϊκή μας ήπειρο και την παγκόσμια ασφάλεια. Αν δεν αντιδράσουμε κατάλληλα σε επίπεδο ΕΕ και αν δεν δώσουμε στην Ουκρανία αρκετή βοήθεια για να σταματήσει τη Ρωσία, θα είμαστε οι επόμενοι»…

***

Η Ευρώπη μαυρίζει, πάνω της «δεν πλανάται το φάντασμα του κομμουνισμού» αλλά το φάντασμα του φασισμού. Ακροδεξιοί, φασίστες και ναζί παίρνουν την κυβερνητική εξουσία, μπαίνουν σε κυβερνήσεις και όπου μένουν απ’ έξω την πολιτική τους ατζέντα την υλοποιούν «δεξιά», «ακροδεξιά», «αριστερά», «σοσιαλιστικά - σοσιαλδημοκρατικά», «οικολογικά», «ανεξάρτητα», «αυτόνομα» κόμματα και πολιτικές κινήσεις, κι αν χρειαστεί συνεργάζονται χωρίς προσχήματα μεταξύ τους στη συγκρότηση κατ’ ευφημισμό «κεντροδεξιών», «κεντροαριστερών» και το λουρί της μάνας κυβερνήσεων που διαχειρίζονται έναν ιμπεριαλιστικό καπιταλισμό που έχει σαπίσει και απειλεί να εξαφανίσει τον πλανήτη γη με πυρηνικό ολοκαύτωμα.

 

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).